28 Μαρτίου, 2024

Καινε την Εύβοια! Πάλι! Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα Ζώα!!!

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
230 Views

ΠΡΟΣΟΧΗ όσοι είστε εκεί. Η φωτιά πλησιάζει σε οικισμούς!!!

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΠΙΣΩ ΖΩΑ ‼️

Πάρτε μαζί τα κατοικίδιά σας, λύστε όσα βλέπετε δεμένα, ελευθερώστε όσα είναι εγκλωβισμένα σε αυλές, μάντρες, μαντριά, κοτέτσια!!!

ΒΟΗΘΗΣΤΕ όσα και όπως μπορείτε!!!

Εξαιτίας των πυρκαγιών που έχουν πλήξει τη χώρα, ειδικά τους καλοκαιρινους μηνες, χιλιάδες είναι τα ζώα που χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια ή τα σημεία που ζούσαν, καθώς και από τις δομές φιλοξενίας τους.

Υπήρξαν πολλαπλά φαινόμενα κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, όπου οι κηδεμονες/ιδιοκτήτες ζώων, είτε δεν μπόρεσαν να τα πάρουν μαζί τους, επειδή βρίσκονταν μακριά από το σημείο της φωτιάς, είτε δεν ήθελαν να πάρουν μαζί τους τα δεσποζόμενα κατοικίδια τους.

Ταυτόχρονα δεν υπήρξε κάποιου είδους οργανωμένη κρατική μέριμνα για την απομάκρυνση αδέσποτων ζώων από τα σημεία των πυρκαγιών.

Ως εκ τούτου, στις πρόσφατες πυρκαγιές υπήρξαν πολλά νεκρά ή τραυματισμένα ζώα, από γάτες και σκύλους, μέχρι χελώνες, άλογα, πτηνά κ.ά.

Το βάρος για την προστασία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων έπεσε σχεδόν αποκλειστικά σε εθελοντές, είτε αυτοί ήταν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, είτε άτομα που λειτούργησαν αυτοβούλως και με όποιον τρόπο μπορούσαν, μεταξύ των οποίων φυσικά και πυροσβέστες.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα Ζώα!!!

⚠️Τοποθέτησε το ζώο σε δροσερό και σκιερό μέρος.

⚠️Καθάρισε τη μύτη και το στόμα από πιθανές εκκρίσεις.

⚠️Δροσισε την περιοχή των εγκαυμάτων με άφθονο τρεχούμενο νερό.

⚠️Τοποθέτησε δροσερές κομπρέσες στην περιοχή του εγκαύματος.

⚠️Εάν το ζώο είναι λιπόθυμο, τυλίξτε το αμέσως σε μία κουβέρτα και κατευθυνθείτε σε κτηνιατρείο.

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!