22 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
792 Views

“Μα καλά, τι έχετε πάθει μερικοί φιλοζωοι και δεν θέλετε τα καταφύγια ? Δεν θέλετε να είναι ασφαλή τα ζώα και να έχουν κατάλυμα? “, ρωτουν αρκετοί φίλοι του κινηματος.

Δεν ειναι η πρωτη φορα που κάνουμε την εξαίρεση και είμαστε ειλικρινείς οσον αφορα το συγκεκριμενο θεμα.

Τα καταφύγια είναι μια “καλή” λύση που επιβαλλει η Ε.Ε. μεσω ζωομνημονιου να διαχειριστουν οι δημιοι-δημοι μαζι με τις ΜΚΟ και τους παρατρεχαμενους τους , για να περιοριστούν τα ζώα, για να μην “ενοχλούν” όσους αφιλοζωους ψηφορους τους ενοχλούνται, μιας και θελουν να το παιζουν κυριαρχοι στις πολεις και στις γειτονιες τους, χωρις να γουσταρουν την υπαρξη των αγαπημενων τετραποδων του δρομου.

Φυσικα και δεν αποτελουν μια καλή λύση για τα ίδια τα ζώα, γιατι δεν εξασφαλίζουν την ευημερία τους , ούτε τη βελτίωση των συνθηκών ζώης τους.

  1. Στα καταφύγια ευνοείται η μετάδοση ασθενειών μεταξύ των ζώων.
  2. Στα καταφύγια τα σκυλιά ,συχνά εμπλέκονται σε καυγάδες , με θανατηφορα κατάληξη τις περισσοτερες φορές.
  3. Τα ζώα στα καταφύγια ασυλοποιουνται, δεν κοινωνικοποιουνται, πράγμα που δυσχεραίνει την υιοθεσία τους.
  4. Στα καταφύγια , γίνεται ” μυστική ” εκκαθάριση , μακριά από τα μάτια του κόσμου. Δεν σκοτώνεις ένα ζώο μόνο πυροβολώντας το, αλλά και έμμεσα , όταν υποσιτίζεται , όταν δεν του παρέχεις την αναγκαία περίθαλψη και το κυριοτερο απο ολα, οταν του κανεις ευθανασια.
  5. Τα καταφύγια γρήγορα ξεπερνούν τις προβλεπόμενες θέσεις , με αποτέλεσμα να είναι συνεχώς υπερπλήρη. Οταν ξεπερασουν τον αριθμο που πληρουν, γινονται στα μουλωχτα μαζικες ευθανασιες. Εκει αποσκοπει αλλωστε το αρθρο 8 του νομοσχεδιου που προωθει η κυβερνηση, για την εξορια τους σε ερημικες περιοχες, που θα αποτελεσουν την επιγεια κολαση για τα δυσμοιρα αυτα πλασματα. Συν τοις αλλοις, τα ζώα στρεσσαρονται, δεν μπορούν να ηρεμήσουν, να ξεκουραστούν. Αλήθεια ,πόσοι θα αντεχατε σε έναν χώρο που οι υπόλοιποι θα γαυγιζαν 24 ώρες το 24ωρο ? Ούτε μια μέρα ,σας διαβεβαιώνουμε.
  6. Τα καταφύγια , γίνονται η εύκολη λύση ,γιατί ο κόσμος πίστευει ότι τα ζώα περνούν καλά εκεί , οπότε τα εγκαταλείπουν ευκολότερα, δεν στειρώνουν τα ζώα τους γιατί οκ…θα τα αφήσουν στο καταφύγιο.
  7. Τα καταφύγια είναι μια δαπανηρή , μη αποτελεσματική λύση για τα αδέσποτα. Η συντήρηση πχ 100 ζωων για όλη τους τη ζωή κοστίζει πολλά λεφτά για μικρό αποτέλεσμα, αφού ελάχιστα ζώα θα σωθούν. Λεφτοδεντρο δεν υπάρχει και θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Επιβαρύνεται η κοινωνία με ένα μόνιμο έξοδο που δε θα βελτιώσει καθόλου τη ζωή των κατοίκων .
  8. Όσο τα ζώα παραμένουν στο δρόμο , επειδή είναι ορατά, υπάρχει και πίεση και για την επίλυση του προβλήματος.

Όταν τα ζώα δεν θα είναι “μες στα πόδια μας” , ο κόσμος θα εφησυχάσει και δεν θα κινητοποιείται για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων .

Είναι μια λύση , κρύβουμε τη σκόνη κάτω από το χαλί. Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ούτε για τα ζώα ,ούτε για την κοινωνία.

Δολοφόνοι αδέσποτων ψυχών, αποσύρετε άμεσα το νομοσχέδιο-μόρφωμα. Εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.

Ωραίο το κόλπο σας, να φτιάξετε δήθεν “αποκλειστικές δομές” στους Δήμους-δημιους. Ποιες δομές?

Εννοείτε ευθανασιες και κολαστήρια σε πανελλαδικό επίπεδο, που θα μοιραζετε χιλιαδες ευρω οπουδηποτε αλλου ΕΚΤΟΣ των αδεσποτων. Αλλα το παραμυθι σας δεν εχει δρακο… Το “νομοσχεδιο” σας, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ .-

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541/3660469133979901

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!