19 Μαρτίου, 2024

Ισπανια: Το αθλιο εθιμο του γκρεμισματος κατσικιων απο το καμπαναριο εκκλησιων

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
2.971 Views

Το τέρας της δημιουργίας έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα ζώα για τη διασκέδασή του… Και πώς τα χρησιμοποιεί; Γκρεμίζοντας, στην Ισπανία, σε συγκεκριμένες γιορτές αγίων και με παρούσες τις εκκλησιαστικές αρχές ζωντανές κατσίκες και τα μικρά τους από το καμπαναριό.

Manganeses de la Polvorosa
24 Ιανουαρίου
Zamora, Καστίλλη και Λεόν
Μια ετήσια παράδοση στην πόλη της Manganeses de la Polvorosa (ένα μικρό χωριό στη βορειοδυτική Ισπανία), προς τιμήν του πολιούχου της, Αγίου Βικεντίου.
Λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, την τέταρτη Κυριακή του Ιανουαρίου. Την ημέρα εκείνη, μια ομάδα εφήβων από το χωριό δενουν γυρω απο το λαιμο μία από τις τοπικές κατσίκες στη γειτονιά. Οταν αυτό γίνει, η κατσίκα μεταφέρεται σε μια γεμάτη πομπή προς την εκκλησία στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια, μέχρι το καμπαναριο της εκκλησίας στον πύργο. Στη συνεχεια πετουν την κατσικα από το καμπαναριό, σε υψος πάνω από 15 μέτρα (50 πόδια), για να την πιασει (ελπίζουμε) σε ένα φύλλο μουσαμά το πλήθος που ζητωκραυγάζει απο κάτω.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, αυτό το αρχαίο τελετουργικό προφανώς συνεχίζεται για όσο χρονικό διάστημα οποιοσδήποτε από αυτους μπορεί να θυμηθεί.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

©Το τέρας της δημιουργίας έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα ζώα για τη διασκέδασή του. Και πώς τα χρησιμοποιεί; …

Δημοσιεύτηκε από ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ στις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!