Ισπανια: Το αθλιο εθιμο του γκρεμισματος κατσικιων απο το καμπαναριο εκκλησιων

Το τέρας της δημιουργίας έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα ζώα για τη διασκέδασή του… Και πώς τα χρησιμοποιεί; Γκρεμίζοντας, στην Ισπανία, σε συγκεκριμένες γιορτές αγίων και με παρούσες τις εκκλησιαστικές αρχές ζωντανές κατσίκες και τα μικρά τους από το καμπαναριό.

Manganeses de la Polvorosa
24 Ιανουαρίου
Zamora, Καστίλλη και Λεόν
Μια ετήσια παράδοση στην πόλη της Manganeses de la Polvorosa (ένα μικρό χωριό στη βορειοδυτική Ισπανία), προς τιμήν του πολιούχου της, Αγίου Βικεντίου.
Λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, την τέταρτη Κυριακή του Ιανουαρίου. Την ημέρα εκείνη, μια ομάδα εφήβων από το χωριό δενουν γυρω απο το λαιμο μία από τις τοπικές κατσίκες στη γειτονιά. Οταν αυτό γίνει, η κατσίκα μεταφέρεται σε μια γεμάτη πομπή προς την εκκλησία στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια, μέχρι το καμπαναριο της εκκλησίας στον πύργο. Στη συνεχεια πετουν την κατσικα από το καμπαναριό, σε υψος πάνω από 15 μέτρα (50 πόδια), για να την πιασει (ελπίζουμε) σε ένα φύλλο μουσαμά το πλήθος που ζητωκραυγάζει απο κάτω.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, αυτό το αρχαίο τελετουργικό προφανώς συνεχίζεται για όσο χρονικό διάστημα οποιοσδήποτε από αυτους μπορεί να θυμηθεί.

Ισπανια: Το αθλιο εθιμο του γκρεμισματος κατσικιων απο το καμπαναριο εκκλησιωνΤο τέρας της δημιουργίας έχει το…

Δημοσιεύτηκε από ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ στις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ3 thoughts on “Ισπανια: Το αθλιο εθιμο του γκρεμισματος κατσικιων απο το καμπαναριο εκκλησιων”

  1. Shame to humanity tried animals so budly. I want the low to be more mercy with innocent poor animals

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *