29 Μαρτίου, 2024

Για πόσο ακόμη θα πιστεύουμε στον μύθο της αέναης ανάπτυξης; Πόσο κίνδυνο και δηλητήριο είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε, πριν αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας;

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
389 Views

Η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση γεμισε τον αέρα του λεκανοπεδίου και τα πνευμόνια των Αθηναίων με εξαιρετικά καρκινογόνα τοξικά αέρια (όπως διοξίνες).

Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ έχουν αποκρύψει τη σοβαρότητα του γεγονότος, χωρίς να ενημερώσουν έγκαιρα και κατάλληλα για τη σοβαρότητα της κατάστασης και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Το πόσο τους ενδιαφέρει η ατμοσφαιρική ρύπανση το έχουν δείξει άλλωστε στο Βόλο, που δηλητηριάζεται καθημερινά από την καύση σκουπιδιών.

Μετά και την τραγωδία με τις πλημμύρες στην Εύβοια, βλέπουμε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες ότι ο κρατικός μηχανισμός, που απαιτεί όλο και περισσότερη πειθαρχία από τους πολίτες, αδυνατεί να διαχειριστεί περιβαλλοντικές καταστροφές και έκτακτες καταστάσεις, ή μάλλον, το κάνει με εξαιρετική απροθυμία.

Περιττό να αναφερθούμε και στην μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19, που μετά το πέρας του καλοκαιριού θα οδηγήσει μάλλον σε έξαρση της πανδημίας. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι και αναζητούν ατομικές λύσεις, συχνά εις βάρος των άλλων.

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι η υγεία των ανθρώπων, τα δικαιώματα και η ποιότητα ζωής τους, είναι πολύ χαμηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων των κυβερνώντων, σε αντίθεση με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου (υδρογονάνθρακες, αιολικά, ηλεκτροκίνηση, μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, real estate, τσιμεντοβιομηχανία, εξορύξεις κ.ο.κ.).

Από την άλλη, για όλους εμάς τους υπόλοιπους γεννιέται το ερώτημα: Για πόσο ακόμη θα πιστεύουμε στον μύθο της αέναης ανάπτυξης; Και πόσο κίνδυνο και δηλητήριο είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε πριν αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας;

Με αφορμή την φωτιά στο εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών στην Μεταμόρφωση έρχονται στο φως διαφορα ερωτήματα απο την “Οικολογική Μεταμόρφωση” .

Η περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος, το αρμόδιο υπουργείο, με τι κριτήρια δίνουν άδειες σε συγκεκριμένες εταιρείες που κατασκευάζουν επικίνδυνα υλικά για την δημόσια υγεία σε κατοικημένες περιοχές.

Τα σωματίδια από υδρογονάνθρακες που εκτέθηκαν στον αέρα και είναι καρκινογόνα και επικίνδυνα για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες και τι επιπτώσεις που θα έχουν στους κατοίκους ενημέρωσαν οι αρμόδιοι.

Μέχρι τώρα καμμία υπηρεσία, ούτε ο Δημόκριτος δεν έχει κάνει μετρήσεις για την μόλυνση της ατμόσφαιρας στην πόλη μας.

Τα ερωτήματα που θέλουν απάντηση είναι:

Γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι για την σωστή λειτουργία των εργοστασίων και αν είναι στα επιτρεπτά όρια τα καυσαέρια που εκπέμπουν.

Πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι σε κοντά σε περιοχές με οικίες;

Το Υπουργείο έβαλε σε εφαρμογή την περίφημη συνθήκη sevus για την προστασία του περιβάλλοντος από τέτοια ατυχήματα.

Η περιφέρεια Αττικής και τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη άφησαν κενά και αναπάντητα ερωτήματα για την ικανότητα προστασίας του Πολίτη.

Δυστυχώς απαντήσεις δεν θα πάρουμε ποτέ και θα περιμένουμε το επόμενο ατύχημα από τα πολλά τέτοιου είδους εργοστάσια που υπάρχουν στην πόλη μας και με την ευχή να μην θρηνήσουμε θύματα τότε.

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!