18 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
252 Views

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα των σκύλων, δύο ακόμα Αλωπεκίδες στειρώθηκαν από κάποια φιλοζωική ομάδα στην Ελλάδα – και πόσοι ακόμα άλλοι αναντικατάστατοι και μοναδικοί σκύλοι που δε μάθαμε γι’ αυτούς – για το καλό τους…

Αυτοί οι μικρόσωμοι πληθυσμοί είναι πιο εύκολο να συλληφθούν και να βρουν υιοθεσία – και γι’ αυτό, ο αρχαιότερος αυτόχθων σκύλος που επιβιώνει στην Ελλάδα εξοντώνεται συστηματικά.

Δεν τους περνάει από το μυαλό, των φιλόστοργων αυτών εθελοντών, ότι τα ζώα έχουν δικαίωμα στην ύπαρξή τους.

Δεν τους περνάει από το μυαλό, αυτών των καλών φιλόζωων ανθρώπων, να συνεργαστούν μαζί μας στο πρόγραμμα διάσωσης και διατήρησης των αυτόχθονων πληθυσμών, να μας δώσουν αυτά τα ζώα αστείρωτα για να υιοθετηθούν υπεύθυνα με συμβόλαια της ΟΜΜΑ.

Δεν τους περνάει από το μυαλό ότι η στείρωση αυτών των σκύλων, επί πλέον της ταλαιπωρίας και του στρες που έχει υποστεί ο οργανισμός τους, είναι κακοποίηση, ψυχολογική και σωματική, και μόνιμη οργανική βλάβη, γιατί ο οργανισμός χρειάζεται την ορμονική του λειτουργία για να ανταπεξέρχεται στο στρες και να ζει φυσιολογικά.

Δεν τους περνάει καν απ’ το νου ότι αυτά τα ζώα δεν ανήκουν σε κανέναν αποκλειστικά, ότι είναι αυθύπαρκτος ζωικός πλούτος και φυσική δεξαμενή βιοποικιλλότητας που προστατεύονται από το σύνταγμα, τους νόμους και τις διεθνείς συμβάσεις.

…Και κάπως έτσι αυτά τα ζώα αποδεκατίζονται καθημερινά…

…Και κάπως έτσι ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμμένος με καλές συμπονετικές προθέσεις…

…Και κάπως έτσι, το σχέδιο του συστήματος εκτελείται κατά γράμμα και το συμφέρον των σκυλεμπόρων υπηρετείται υποδειγματικά:

Ολοι οι υγιείς πληθυσμοί να αποδεκατιστούν, και να μείνουν μόνο τα αρρωστημένα και παραμορφωμένα προϊόντα της εμπορικής κουταβοπαραγωγής για τους ανυποψίαστους και παραπληροφορημένους καταναλωτές, προϊόντα που πεθαίνουν σύντομα και εγγυώνται συχνές επαναληπτικές πωλήσεις …

Ευτυχισμένη παγκόσμια μέρα του σκύλου, Ελλάδα!

Maria Gkinala

ALOPEKIS (Αλωπεκίς) Ancient Greek Dog Landrace

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!