22 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
361 Views

Το φασιστικό νομοσχέδιο για τα ζώα δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους που φροντίζουν κάποιο τετράποδο η αγαπούν τα ζωντανά, αλλά ολη την κοινωνία.

Οδηγεί σε μαζικές ευθανασιες αδέσποτων, πριμοδοτεί τα εκτροφεία που ως γνωστόν πνίγουν στις γέννες τα λιγότερο ευπωλητα μωρά και επιχειρεί με δικτατορικό τρόπο να ορίσει μια σχέση όχι κηδεμονίας αλλά “κατοχής” ενός εμβυου όντος.

Επίσης τιμωρεί την εθελοντική διάσωση ζωων και τέλος διατάσσει την υποχρεωτική στείρωση δεσποζομενου ζώου και από δίπλα εισάγει την αντισυνταγματική ιδεα της επιλεκτικής φορολόγησης.

Σήμερα όλα αυτά αφορούν τα ζώα. Τι θα λέτε αύριο που θα αφορούν τον τοξικομανη? Τον ψυχικα ασθενή? Τον άστεγο? Τον απορο?

Σε τι επιβαρύνει πχ τον Δήμο Αθηναίων η φιλοξενία γατιών σε διαμερίσματα? Γιατί ακουσαμε ένα επιχείρημα ότι ασυνείδητοι “κάτοχοι” σκύλου γεμίζουν τους δρόμους ακαθαρσίες. Αντί να τιμωρηθούν λοιπόν αυτοί με κάποιο πρόστιμο τιμωρούνται όλοι.

Τι το “ανταποδοτικό” έχει το τέλος?

Επαγωγικά λοιπόν αφού πληρώνουν δημοτικά τέλη μόνο οι “κάτοχοι” σκυλογατων,
γιατί να πληρώνει εκείνος που δεν έχει τεκνοποιήσει για τα νηπιαγωγεία/ σχολεία? Για τους ρασοφορους αν δεν ειναι πιστός του συγκεκριμένου θρησκεύματος? Για την κατασκευή ενός δρόμου αν μένει σε άλλη γεωγραφική περιοχή? Για τον κοινοβουλευτισμο που δεν εφαρμόζει την επίσημα εκφρασμένη βούληση των πολιτων?

Tο βασικότερο πρόβλημα με το τρομονομοσχέδιο είναι ότι εδραιώνει περαιτέρω την νεοφιλελεύθερη λογική ότι αν δεν έχω μωρό δεν πληρώνω βρεφονηπιακό, αν δεν έχω παιδί δεν πληρώνω σχολεία, αν δεν έχω αυτοκίνητο δεν πληρώνω για δρόμους, αν δεν έχω σκυλί δεν πληρώνω για τα αδέσποτα.

Γι’ αυτό μας αφορά όλους και όλες… Και βεβαίως το να αποφεύγει κανείς να πληρώνει κρατικό φόρο, δεν είναι από μόνο του κακό. Κακό είναι να αδιαφορεί για την κοινότητα που ζει συνολικά, κακό είναι να σαλαμοποιείται η κοινωνία, ότι έχει απομείνει από δαύτη… Κι αυτός είναι ο βασικός στόχος του εχθροζωικου μορφωματος. Η εδραίωση αυτής της νοοτροπίας, στοχοποιώντας έναν όχι ιδιαίτερα δημοφιλή στόχο, τους “κατόχους” δεσποζόμενων ζώων, τους επονομαζόμενους φιλόζωους.

Θα αντιγράψουμε τη μέθοδο του Μαριούς Ζακόμπ, διάσημου αναρχικού τρολ και ληστή τραπεζών του 20ού αιώνα, που όταν η Γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε το 1953 ότι φορολογεί την κατοχή σκύλων, πήγε στην εφορία και παρέδωσε το εκλογικό του βιβλιάριο, εαν περασει κατι αναλογο. Γιατι εκτος απ’ οτι ετοιμαζουν λακους για χιλιαδες αδεσποτα, το ιδιο ισχυει και για τα δεσποζομενα ζωα συντροφιας και τους κηδεμονες τους, με οτι συνεπαγεται αυτο.

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541/2124723897554440/

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!