20 Απριλίου, 2024

Καθόλου τυχαίος ο θάνατος μιας φάλαινας στη Σαντορίνη

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
738 Views

Ένα πολύ μικρό δείγμα των επιπτώσεων των πλαστικών και ειδικά της πλαστικής σακούλας στο οικοσύστημα. Εργαλεία θανάτου για κάποια πλάσματα που τα περνάνε για τροφή… Ποτέ δεν ξέρεις που θα καταλήξει η πλαστική σακούλα σου, ίσως στο πρόσωπό σου στην επόμενη βουτιά σου στη θάλασσα, ίσως σε κάποιο στομάχι…

“Τριάντα κιλά από πλαστικές σακούλες βρέθηκαν στο στομάχι της νεκρή φάλαινας επτά τόνων και εννέα μέτρων που ξεβράστηκε πριν λίγες μέρες στην Σαντορίνη.

Για άλλη μια φορά ο άνθρωπος είναι συνεργός και έχει την ευθύνη στη δολοφονία ενός σπάνιου θηλαστικού.

Οι ειδικοί που έκαναν νεκροτομή στο κήτος ανακάλυψαν ότι τα τριάντα κιλά πλαστικής σακούλας που βρέθηκαν στο στομάχι της φάλαινας ήταν η αιτία θανάτου, καθώς το θηλαστικό πέθανε από γαστρικό σοκ που προκλήθηκε από την κατάποση πλαστικού.

Η φάλαινα δεν μπόρεσε να αποβάλει τα πλαστικά από το πεπτικό σύστημά της, με αποτέλεσμα να πάθει περιτονίτιδα και να καταλήξει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα θαλάσσια απορρίμματα και ιδιαίτερα τα πλαστικά, αποτελούν το σημαντικότερο περιβαλλοντικό πρόβλημα για τον 21ο αιώνα. Πολλά θηλαστικά, ψάρια και πουλιά χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από την κατάποση πλαστικών, διαταράσσοντας την ισορροπία του οικοσυστήματος”.

http://tvxs.gr/news/animals/trianta-kila-plastikes-sakoyles-brikan-sto-stomaxi-tis-falainas-sti-santorini?utm_source=FacebookE&utm_campaign=userBaseE&utm_medium=258871

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!