11 Αυγούστου, 2022
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Ανάγνωση σε: 4 λεπτά
493 Views

Πολλά ακούγονται και λέγονται τον τελευταίο καιρό για τα αδέσποτα ζώα.

Μέχρι και διαφήμιση με αλάρμ (!) προβλήθηκε για τη λύσσα, αλλά και εγκύκλιος στάλθηκε στα σχολεία προκαλώντας τον τρόμο και τον φόβο σε μια κοινωνία – την Ελληνική – που κανείς θα μπορούσε να πει πως έχει σχετικά έλλειμμα φιλοζωικής κουλτούρας. (Βλ. ζωοφοβικούς εκπαιδευτικούς!), όχι μόνο όσον αφορά την αστική αλλά και την άγρια πανίδα (βλ. Κυνήγι!).

Οι επίπονες προσπάθειες τόσων χρόνων και το έργο της Παρέμβασης για τα Ζώα στην Πρέβεζα και αρκετών ακόμη φιλοζωικών οργανώσεων στην επικράτεια, μοιάζουν να κάνουν βουτιά στο κενό… Υποβοηθούμενοι βέβαια από το χέρι των λυσσύποπτων ΔΙΠΟΔΩΝ.

Είναι πολύ εύκολο να ασκεί κανείς κριτική χωρίς να κάνει το παραμικρό. Κι αυτό δυστυχώς, είναι το λιγότερο μπροστά στην εμπάθεια που διακρίνουμε από την πλευρά κάποιων φορέων που αν μη τι άλλο έχουν την αρμοδιότητα να συμβάλουν στο έργο μας (ο Νομοθέτης είναι ξεκάθαρος), κι όχι να μας πολεμούν.

Από δημοσίευμα του ενημερωτικού site “Τρυποκάρυδος” της Ρόδου, διαβάζουμε : «751 αντιλυσσικά εμβόλια παραδόθηκαν στην πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Ρόδου κ. Αναστασία Σταματίου από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, με τα οποία θα εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα στην περιοχή.»

Δεν είδαμε να προβαίνουν σε ανάλογες ενέργειες πάντως οι της Περιφέρειας μας, ή της Αντιπεριφέρειας Πρέβεζας.

Κάποιοι, δυστυχώς ρίχνουν όσο πιο χαμηλά γίνεται το επίπεδο όταν μιλούν για εμάς, χωρίς εμάς, όταν μιλούν για τα αδέσποτα ζώα, εκσφενδονίζοντας απειλές και ιδέες που μονάχα κάποιο διαταραγμένο-διεστραμμένο μυαλό θα μπορούσε. Η αίσθησή μας είναι πως και για τους άστεγους αν η πόλη μας είχε, αναλόγως θα εκφράζονταν.

Άλλοι, δήθεν δημοσιογράφοι, που ξέρουν να υπηρετούν καλά το χαρτζιλίκι τους, και κάνουν ραδιοφωνικές εκπομπές, πρότειναν αναίσχυντα για τα αδέσποτα την… Ευθανασία(!) σε εκπομπή που έζεχνε μίσος και παράνοια!

Λίγες μέρες αργότερα έπεσαν φόλες με θύμα έναν άκακο σκυλάκο, μασκότ στην πόλη μας, τον Γιαννάκη. Και λίγο αργότερα ο αναίσχυντος έριξε φόλες στο κέντρο της πόλης! (Αυτόν τον σκύλο τον σώσαμε!!!)

Ευτυχώς δεν αρρώστησε ακόμη όλη η Πρεβεζάνικη κοινωνία για να συνταχτεί μαζί τους. Η κοινωνία της Πρέβεζας γνωρίζει τι και ποιος τους φταίει για τα καθημερινά προβλήματα! Για να πέσει στην παγίδα του αποπροσανατολισμού ότι κινδυνεύει ο κόσμος από σκύλους και γάτες κλπ!
Κάποιοι είμαστε Άνθρωποι κι όχι ανθρωπάκια!
ΕΥΤΥΧΩΣ!

«Όταν ταΐζεις ένα ζώο, ταΐζεις την ψυχή σου» έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν.

Καλό θα ήταν οι «επιχειρηματίες» που διαμαρτύρονται για την ύπαρξη των αδέσποτων ζώων, να μιμηθούν τους συναδέλφους τους που ταΐζουν, ποτίζουν και φροντίζουν αδέσποτα ζώα κι ανθρώπους.
Μέχρι τώρα δεν συνταχτήκαμε με την πρακτική της δυσφήμισης επιχειρήσεων και προσώπων που δεν θέλουν να κυκλοφορούν ζώα στην περιοχή τους.

Παρόλα αυτά η λίστα υπάρχει!

Ας πάμε και στα στατιστικά στοιχεία. Τοπικά και Πανελλαδικά!
Κάποιοι θα πρέπει να μπούνε στη θέση τους. Κι αν διατείνονται κάτι να κάνουν , ας τραβήξουν το αυτί των «συναθλητών» τους!

Το 95% των εγκαταλειμμένων σκύλων στο καταφύγιο είναι κυνηγόσκυλα.
Το 98% των κουταβιών που βρίσκουμε σχεδόν καθημερινά παρατημένα, είναι ημίαιμα κυνηγόσκυλα επίσης.

Το 100% των εγκαταλειμμένων σκύλων στην ύπαιθρο είναι κυνηγόσκυλα!

Αντί λοιπόν κάποια μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου να επιθυμούν να μας υποδείξουν πως θα φροντίζουμε εμείς τα αδέσποτα, ας υποχρεώσουν «τους δικούς τους» να τσιπάρουν τα ζώα τους, να τα εμβολιάσουν και να ελέγχουν τις γεννήσεις τους.

Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με ένα δύστροπο ζώο που ο ανεύθυνος ιδιοκτήτης του εγκατέλειψε στην πόλη. Το σκυλί είναι υγιέστατο και εμβολιασμένο από εμάς (υπάρχει και βιβλιάριο υγείας). Εμείς το μεταφέραμε στο καταφύγιο από όπου και δραπέτευσε στην αρχή. Ευτυχώς καταφέραμε τις προηγούμενες μέρες και τον μεταφέραμε εκ νέου σε ασφαλή χώρο όπου και θα μείνει. Αυτό σαν πληροφορία για τους συμπολίτες μας που είναι ζωοφοβικοί και όχι μόνο.

Γράφοντας τις παραπάνω αράδες προς δημοσίευση σήμερα (14/11/13) χτύπησε το τηλέφωνο. Πήραμε την πληροφορία, πως η Κτηνιατρική Υπηρεσία, έστειλε ένα έγγραφο, που αφορά την αγέλη των τεσσάρων – πέντε σκύλων της πόλης. Με την προειδοποίηση(!) και την απειλή(!) πως αν δεν μαζευτούν τα ζώα από τον ιστό της πόλης, θα δώσουν λέει(?) εντολή ευθανασίας!

Αλήθεια που νομίζουν ότι βρίσκονται οι κύριοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι επίσης; Στη Ρουμανία;
(Διεθνές κίνημα απέτρεψε το Ναζιστικού Τύπου ολοκαύτωμα στη Ρουμανία. Ας γνωρίζουν πως έχουμε και τα μέσα και τον τρόπο να τους κάνουμε διεθνή είδηση κι αυτούς και όποιον άλλο σκεφτεί την θανάτωση υγειών ζώων στην πόλη και στη χώρα!)

ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!

Ας είναι λοιπόν σίγουροι οι κύριοι επιχειρηματίες – πολιτευτές που ενοχλούνται από τα αδέσποτα, ότι η θητεία τους έχει ημερομηνία λήξης!

Εμείς ήμασταν πριν και θα είμαστε και μετά από αυτούς εδώ!
Ας μετρούν λοιπόν τις μέρες τους στην καρέκλα της εξουσίας!

Όσο για τους εντεταλμένους τους, που σίγουρα όπως αποδεικνύουν οι έγγραφες πράξεις τους, πάσχουν στον ίδιο βαθμό από τη διαστροφή του σαδισμού. Ας μας διευκρινίσουν, αν στην αγέλη των αδέσποτων ζώων του ιστού της Πρέβεζας, συμπεριλαμβάνεται και το δικό τους κατοικίδιο – σκυλί, που κυκλοφορεί ημιαδέσποτο κι αστείρωτο.

Ας μας αποδείξουν επιπλέον πόσο υπεύθυνοι και ευαίσθητοι είναι αυτοί οι ίδιοι, για τα αδέσποτα που θέλουν να διαχειρίζονται… με εντολές ευθανασίας, όταν τα ανεπιθύμητα μωρά της σκύλας τους, τα ξεφορτώθηκαν ανεμβολίαστα και χωρίς συμβόλαιο υιοθεσίας, στον καθένα από δω κι από κει! Αυτοί είναι οι κκ Αρμόδιοι που διαχειρίζονται τα Αδέσποτα εκ νόμου; και τολμούν να μιλούν για ευθανασία σε υγιή ζώα;
συμπεριλαμβανομένου πιθανά και του δικού τους «κατοικίδιου» στη λίστα; (!)

Το παζλ συμπληρώνεται! Ποιοι και γιατί!

Γιατί… οι νεόπλουτοι, απανταχού της γης ξεχνούν την καταγωγή τους!
Γιατί… ο καπιταλισμός και ο φασισμός είναι συνώνυμα με την αυθαιρεσία και την αναισθησία και
Γιατί… για όλα τα ζώα, οι άνθρωποι παραμένουν Ναζί!
Ποιοι;

Αυτοί που ταυτίζονται με την υπεροχή του ανθρώπου… Αυτοί που ταυτίζονται με την υπεροχή του εαυτού τους(!) απέναντι στο δέντρο, στο ζώο, στον άνθρωπο, στην πέτρα με ύποπτα κίνητρα.

Αν επιθυμείτε τόσο πολύ την ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ,
κάντε ευθανασία στις ήδη νεκρές αισθήσεις σας!

Αν επιθυμείτε τόσο πολύ την ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ,
κάντε ευθανασία στην αναισθησία σας!

Αν επιθυμείτε τόσο πολύ την ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ,
κάντε ευθανασία στην ΚΑΚΙΑ ΣΑΣ!

*ΕΥΘΥΝΗΣΙΑ είναι η λέξη που σας ταιριάζει πάντως!

*(απαραίτητος νεολογισμός για… τον ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ)

Εμείς θα επικαλεστούμε μια μόνο φράση του Νίκου Καζαντζάκη: «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Να είσαι ανήσυχος, αφχαρίστητος, απροσάρμοστος πάντα. Όταν μια συνήθεια καταντήσει βολική, να τη συντρίβεις».

Πρέβεζα 14/11/2013
Για την Παρέμβαση για τα Ζώα
Πέλα Καλογήρου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

ΟΧΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ. ΕΥΘΥΝΗΣΙΑ!Πολλά ακούγονται και λέγονται τον τελευταίο καιρό για τα αδέσποτα ζώα. Μέχρι και διαφήμιση με…

Gepostet von ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ am Freitag, 12. Mai 2017

Please follow and like us:
error3
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!