23 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
580 Views

Είναι γεγονός πως οι σκυλοι μπορούν ξαφνικά να γαβγίζουν έντονα χωρίς λόγο και να τραβούν τους κηδεμονες τους από τα ρούχα, πριν το γεγονός προς την έξοδο.

Είναι απλά σε θέση να διαισθάνονται πράγματα έξω από την ανθρώπινη αντίληψη, γιατι διαθετουν την 6η αισθηση.

Για παράδειγμα, μπορούν να μυρίσουν μυρωδιές και να ακούσουν ψηλούς θορύβους που δεν μπορούμε να εντοπίσουμε.

Από το 373 π.Χ. υπήρξαν αναφορές πως τα ζώα συμπεριφέρονται παράξενα πριν από έναν σεισμό.

Έχετε ακούσει πιθανώς ανεκδοτικά στοιχεία ότι ορισμένα σκυλιά δρούν με ασυνήθιστους τρόπους οπουδήποτε, από δευτερόλεπτα έως ημέρες πριν. Αν και δεν υπάρχουν πειστικά επιστημονικά στοιχεία γιατί συμβαίνει αυτό.

Εάν ένας σεισμός παράγει αρκετά δυνατούς ήχους υψηλής συχνότητας ημέρες πριν συμβεί, ορισμένα σκυλιά ναι είναι σε θέση να αισθανθούν ότι κάτι συμβαίνει εκτός του συνηθισμένου.

Η εξήγηση της προκατάληψης επιβεβαίωσης και της αποφένιας σε αυτή την περίπτωση είναι πλήρης ανοησία!

Τα πλάσματα που έχουν ισχυρότερη αίσθηση, όπως τα φίδια που αισθάνονται δονήσεις στο έδαφος, ή μικρές γάτες, ή πουλιά πού χρειάζονται μεγαλύτερη ισορροπία (η αίσθηση της αφής/αίσθησης παίζει μεγάλο ρόλο), μπορούν να νιώσουν τούς ήχους υψηλής συχνότητας τού επερχόμενου σεισμού, ο οποίος μπορεί να συμβεί λίγα λεπτά ή ώρες μετά.

Γιατί συμβαίνει αυτό? Τα κύματα πού ονομάζονται κύματα P ή κύματα συμπίεσης είναι μία εξήγηση.
https://en.wikipedia.org/wiki/P_wave?fbclid=IwAR1sN2m2O73y7ZQ6LBzYg3YzpVtnURZbhpI3U1JyNTYDqT4W1W4UH5X_Lw4

Τα κύματα P ταξιδεύουν γρηγορότερα από άλλα σεισμικά κύματα και ως εκ τούτου είναι το πρώτο σήμα από σεισμό που φτάνει σε οποιαδήποτε πληγείσα τοποθεσία ή σε σεισμογράφο.

Αν το φαινόμενο είναι συνηθισμένο, μπορεί να παρουσιάσουν αυτήν την συμπεριφορά ΕΔΩ:

Το πιο εντυπωσιακό γεγονός συνέβη το 1975, όταν (εκτός από τα άλλα πρόδρομα γεγονότα) κατοικίδια και άγρια ​​ζώα μέσα και γύρω στην πόλη Haicheng της Κίνας συμπεριφέρθηκαν με εξαιρετικά περίεργο τρόπο. Η πόλη εκκενώθηκε εν μέρει και σώθηκαν πολλές χιλιάδες ζωές!

Αλλά δεν προβλέπουν τον σεισμό με την έννοια της διαίσθησης, επειδή είναι ήδη σε εξέλιξη πριν γίνει αισθητός στούς ανθρώπους.

Ο ισχυρισμός “Δεν έχετε επιστημονικά δεδομένα” είναι ανοησία, επειδή ορισμένα ζώα είναι σε θέση να ανιχνεύσουν θόρυβο και δονήσεις χαμηλής συχνότητας, που προκαλούνται από σεισμικές μετατοπίσεις πριν από τους σεισμούς.

Κατά πόσον οι αλλαγές στη συμπεριφορά των ζώων επιτρέπουν βραχυπρόθεσμες “προβλέψεις” για σεισμούς συζητείται εδώ και πολύ καιρό και αυτές έχουν να κάνουν με όσα προαναφεραμε.

Σύμφωνα με έρευνες η ακουστικότητα των σκύλων υπερβαίνει κατά πολύ την ανθρώπινη και καταμετράτε στον αριθμό των 80.000 έως και 100.000 κύκλους !

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/eth.13078?fbclid=IwAR3bzomjQnVzsG9z_Mktfmr7-7rMti57TUetq3yc2tzxf7XW8ew-0EaEeFI

etetrapodotypia.gr team

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!