26 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
308 Views

Θα θυμίσει σίγουρα μέρες του 1987 αφού πλέον οι προγνωστικοί χάρτες μιλούν για θερμοκρασίες στις ευάλωτες περιοχές άνω των 45 βαθμών για ένα τετραήμερο, με την Δευτέρα και την Τρίτη να είναι οι μέρες που ενδεχομένως να δούμε τοπικά ακόμα και τους 46 με 47 βαθμούς στις γνωστές περιοχές.

Ο κίνδυνος φυσικά δεν είναι ο ίδιος ο καύσωνας που μπορεί να καταστεί απειλητικός για τη ζωή, δεδομένου ότι έχουμε πλέον τα μέσα να τον αντιμετωπίσουμε σε σχέση με το 1987.

Ο άμεσος κίνδυνος είναι οι διακοπές ρεύματος που αν αρχίσουν να γίνονται λόγω υπερφόρτωσης δικτύου, τότε πράγματι θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές αν είναι και πολύωρες, όπως και για όσους δεν έχουν την πολυτέλεια των κλιματιστικών.

Άκρως επικίνδυνος είναι για τους άστεγους και τα αδέσποτα ζώα.

ΝΕΡΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΛΑΚΙ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ!!! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΞΙΑ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Πρώτη Συμβουλή :

Μην βάζετε το κλιματιστικό κάτω από τους 26 βαθμούς κελσίου. Τα περισσότερα μπλάκ άουτ έχουν συμβεί όταν τα κλιματιστικά δουλεύουν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και ειδικά από τους 23 βαθμούς κελσίου και χαμηλότερα.

Δεν πρέπει να υπάρχει τεράστια θερμοκρασιακή διαφορά σπιτιού και εξωτερικού περιβάλλοντος.

Αυτό αναγκάζει το μηχάνημα να χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να αποδώσει, με αποτέλεσμα να καταναλώνει περισσότερο ρεύμα. Δεν είναι ανάγκη να γίνει Σιβηρία το σπίτι για να γλυτώσετε από τον καύσωνα.

Δεύτερη Συμβουλή :

Για όσους δεν έχουν την πολυτέλεια του κλιματιστικού αλλά μόνο ανεμιστήρες, βάλτε σε μια σακούλα παγάκια από την κατάψυξη και τοποθετήστε περιμετρικά του ανεμιστήρα από την μπροστινή πλευρά ώστε το μηχάνημα να μην ανακυκλώνει τον θερμό αέρα του σπιτιού αλλά να παράγει έναν πιο δροσερό αέρα.

Αν έχετε πάνω από έναν βάλτε τους στις γωνιές του σπιτιού προκειμένου να διαχέεται ο δροσερός αέρας συνολικά στο χώρο ή από έναν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

ΟΧΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ!!!!!

Τρίτη Συμβουλή :

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, μην ανοίξετε τα παντζούρια διότι όλη η ζέστη θα εισβάλλει μέσα στο χώρο. Αν είναι δροσερό το σπίτι λόγω της χρήσης των κλιματιστικών ή των ανεμιστήρων έτσι όπως αναφέρεται επάνω, κρατήστε όσο γίνεται τη θερμοκρασία σε αυτά τα επίπεδα.

Μην ανοίξετε τα πάντα (πόρτες, παράθυρα) για να μπεί αέρας. Σε μικρό χρονικό διάστημα το σπίτι θα γίνει φούρνος.

Ανοίξτε μόνο τα παράθυρα αν δείτε ότι δεν αντέχετε, με κλειστά τα παντζούρια και με κλειστές τις κουρτίνες.

Τοποθετήστε κρύα επιθέματα στο μέτωπο, κάντε συχνά ντουζ με χλιαρό νερό και καταναλώνετε άφθονο νερό μέχρι να επανέλθει το ρεύμα.

Ευχόμαστε ειλικρινά να μην χρειαστεί τίποτα από τα παραπάνω…

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση και δημοσίευση των θερμοκρασιών από δω και πέρα και ειδικά από την Δευτέρα. Καλή δύναμη σε όλους μας!!!

Από την ομάδα της Meteo24news.gr!

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!