28 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
550 Views

Υπαρχουν καταγγελίες εδώ και χρόνια, οτι Κυνηγετικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα, στέλνουν εκπρόσωπο σε παράνομες βιοτεχνίες που κατασκευάζουν φόλες και αγοράζουν μεγάλους αριθμούς για το σύλλογο.

Κάποιοι μυημένοι από το σύλλογο, αναλαμβάνουν να τις τοποθετήσουν σε σημεία περάσματα αλεπούδων στο δάσος.

Ειδοποιούνται τα μέλη του συλλόγου να μη βγάλουν τα σκυλιά τους για τις μέρες που είναι απλωμένες οι φόλες και μετά οι φόλες που δεν φαγώθηκαν μαζεύονται.

Σκοπός ο περιορισμός του πληθυσμού των αλεπούδων, ειδικά την εποχή που αναπαράγονται οι λαγοί, ώστε να μπορούν οι κυνηγοί να επιδίδονται στο … “ευγενές άθλημά” τους.

Εννοείται ότι ένας αριθμός φολών χρησιμοποιείται για εξόντωση ανεπιθύμητων αδέσποτων σκυλιών και για διευθέτηση διαφορών ανάμεσα στους ίδιους τους χωρικούς.

Παλαιότερα (αλλά όχι πολύ παλιά), αυτές οι βιοτεχνίες συνεργάζονταν επίσημα με τα δασαρχεία, που είχαν επικηρυγμένες τις αλεπούδες και τις κουρούνες και έδιναν κανονική αμοιβή για κάθε τρόπαιο.

Τώρα, οι κατά τόπους αρχές, κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, που αγκαλιάζει όλη τη χώρα.

Πρόκειται για ένα κοινό “μυστικό” σε όλη την Ελληνική ύπαιθρο.

Αν μπορούσαμε τουλάχιστον να ευαισθητοποιήσουμε κάποιους, για να αναδειχτεί το θέμα.

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!