28 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
619 Views

Η Αμερική αποτελεί πρότυπο για τον τρόπο διαχείρισης των αδέσποτων ζώων για πολλούς.

Με εξαιρετικά οργανωμένες υπηρεσίες, με αστυνομία ζώων κλπ.

Παρ όλα αυτά υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά “της σελήνης” για τα αδεσποτάκια καθώς “εφαρμόζεται η περισυλλογή (μπόγιας) και ευθανασία των αδεσπότων ζώων, αφού παραμείνουν για σύντομο χρονικό διάστημα σε χώρους φιλοξενίας και δεν υιοθετηθούν”

Σύμφωνα με τις στατιστικές που παρουσιάζει η ASPCA στην Αμερική τα αδέσποτα υπολογίζονται περί τα 70.000.000 (και αυτός ο αριθμός είναι σχετικός).

Στα περίπου 5.000 καταφύγια που λειτουργούν στις ΗΠΑ, εισάγονται 5 με 7 εκατομμύρια ζώα συντροφιάς ετησίως, εκ των οποίων 3 με 4 εκατομμύρια στο τέλος θανατώνονται, αφού ούτε τα αναζητούν οι ιδιοκτήτες τους ούτε υιοθετούνται.

Μόνο το 2008 θανατώθηκαν περισσότερα από 3.7 εκατομμύρια ζώα συντροφιάς.

Ιδιαίτερα εφιαλτικός είναι ο ακόλουθος πίνακας

ΕΤΟΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΕΣ

1973 13.500.000

1982 8.000.000-10.000.000

1992 5.000.000-6.000.000

2000 4.000.000-6.000.000

Δειτε τα στατιστικα του 2023 για τις μαζικες ευθανασιες που γινονται στα killing shelters στις ΗΠΑ και βγαλτε τα συμπερασματα σας:

https://petkeen.com/animal-shelter-euthanasia-statistics/?fbclid=IwAR1RGveGOJ0WK1fJNOF0ZYC5RJKsRvHI0q0eebCxJKnid-vRJi9r0nNldFY

…Και ενώ η ευθανασία υποτίθεται ότι γίνεται με ένεση και με τρόπο που διασφαλίζει την ανώδυνη θανάτωση του ζώου, υπάρχουν στοιχεία ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Σύμφωνα με την AVMA η θανάτωση του ζώου γίνεται επίσης, είτε σε θαλάμους αερίων, (που σημαίνει ότι η θανάτωση του ζώου απαιτεί χρόνο), είτε με ηλεκτροσόκ (επώδυνο και στρεσογόνο για το ζώο).

Αυτά είναι απλά στοιχεία προς προβληματισμό όλων μας ως προς το θέμα “ευθανασία ή επανένταξη” για τη χώρα μας που η ιδια η ναζιστικη Ε.Ε. έχει επιλέξει με ντιρεκτιβες-ζωομνημονια την δεύτερη εναλλακτική, αυτή της επανένταξης, για σταχτη στα ματια των φιλοζωων πολιτων και για να δειχνουν οι δημιοι και οι ΜΚΟ το μεγεθος της “φιλοζωιας” τους.

Αυτο σημαινει μαζικη εξολοθρευση των επανατοποθετειμενων αδεσποτων ζωων, ακομα και αν ειναι στειρωμενα.

Οι δημιοι και οι ΜΚΟ με τα τσιρακια τους, αποφασιζουν και διατασσουν ποια ζωα θα παρει ο χαρος, με φολες και ευθανασιες καθε μορφης και ολες τις φτηνες και ανηθικες μεθοδους “μειωσης” του πληθυσμου τους.

… Και βεβαια, ο μπογιας που δε εφυγε ποτε, κανει χρυσες δουλειες σε πιο “εξευγενισμενες” μορφες ιδιωτικων εταιριων, περισυλλεγοντας τα εναπομειναντα ελευθερα ζωα.

Καποια καταληγουν σε θανατορια-κρεματορια για ευθανασιες και καποια αλλα τα πετουν στις ερημιες, στα ορη και στα βουνα, καταδικαζοντας τα σε ευθανασια πεινας-διψας.

Ονομα του θανατηφορου prοject που εφαρμοζουν:

“ΨΕΚΑΣΤΕ-ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ-ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ”.

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!