28 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
660 Views

Ο καθενας και ειδικα οταν αυτος κατεχει μια θεση, η οποια του παρεχει εξουσια και αρμοδιοτητα, ευθυνη και υποχρεωση, θα πρεπει να φερεται βαση αυτων των δεδομενων.

Πιο συγκεκριμενα, απευθυνομαστε στον ρολο των δημοτικων αρχων και οσον αφορα το θεμα της διαχειρισης των αδεσποτων ζωων.

Αφου στην προκειμενη περιπτωση ειμαστε το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, θα ασχοληθουμε με αυτο το κομματι επιμερους.

Εδω βεβαια, παρ’ οτι η ευθυνη εχει οριστει βαση του φιλοζωικου νομου να ανηκει στους δημιους, αντι τα πραγματα να παιρνουν καποιο καλο δρομο, γινονται απο χειροτερα, τρισχειροτερα…

…Και αυτο, γιατι η δημοτικη αρχη βασιζεται σε πολιτικα δεδομενα και ο καθενας απο αυτους συμπεριφερεται σαν πολιτικος που θελει να ικανοποιει τους ψηφοφορους του, ειτε αυτοι ειναι φιλοζωοι, ειτε οχι.

Ευκολα λοιπον μπορειτε να φανταστειτε τι πολιτικο παιχνιδι γινεται επανω στην πλατη των αδεσποτων ζωων.

Απο τη μια προσπαθουν να ευχαριστησουν οσους δεν θελουν τα αδεσποτα ζωα μεσα στην πολη ελευθερα, να τα περισυλλεγουν με διαφορους τροπους, η να αναθετουν το εργο αυτο σε καποιον μπογια ιδιωτη μαζι με τις δικες τους ΜΚΟ και βεβαια με τα γνωστα αποτελεσματα, πχ Βολος.

Με καθε τροπο προσπαθουν να τα εξαφανισουν, αφηνωντας 2-3 ζωα και καλα ως βιτρινα, για να λενε οτι υπαρχει ο δημιος, ο οποιος φροντιζει για τα αδεσποτα του.

Τα υπολοιπα που βρισκονται???

Γνωριζει κανεις???

Αμα ρωτησεις, σφυριζουν αδιαφορα.

Επιτηδες οταν βρισκονται, μενουν ατσιπαριστα, γιατι αυτο διευκολυνει τα πραγματα, η για να πεταχθουν σε αλλες περιοχες, η να μεταφερθουν σε ασυλα, η απλα να τα φαει η μαρμαγκα.

Οσο για την αλλη μεριδα των φιλοζωων πολιτων, που ρωτουν, που ενδιαφερονται, που τυχον να εχουν να κανουν προτασεις, εκει η απαντηση ειναι μια εικονικη πραγματικοτητα, πως ολα ειναι καλα.

Ποιος τους πιστευει ομως?

Ας παμε και στον ρολο των φιλοζωικων σωματειων της καθε περιοχης, ο οποιος αναιρειται παντα απο τους δημους, οι οποιοι υποστηριζουν οτι τα σωματεια δεν κανουν τιποτα.

Πως ειναι δυνατον να ισχυει κατι τετοιο?

Ειναι δυνατον να μην εχουν κανει εστω και κατι?

Εστω και λιγο?

Απο την αλλη ομως υπαρχουν και φιλοζωικες ΜΚΟ, κρατικοι οργανισμοι και αλλοι φορεις, που συνενουν με ολα οσα κανει ο δημιος, εναντι “μικρων”??? ανταλλαγματων…

Η μηπως και μεγαλυτερων???

ΜΚΟ και οργανισμοι γαγγραινες και σφραγιδες, που απαρτιζονται απο εμμισθους που αποκαλουνται και αυτοπροβαλλονται ως “εθελοντες” και “ακτιβιστες” “φιλοζωικων σωματειων”, ντροπη για τον φιλοζωικο χωρο.

Ας τα λαβουμε ολα αυτα υπ’ οψιν μας και ας συγκεντρωθουμε και να καταλαβουμε οτι και ας το καταλαβουν και αυτοι.

Ο δημος δεν μπορει να ειναι παραλληλα και δημιος…

…Και ολες αυτες οι ΜΚΟ, οργανισμοι και φορεις, εχουν πολυ συγκεκριμενη δουλεια να κανουν…

…Και αν δεν μπορουν ουτε οι μεν, ουτε οι δε, καλυτερα να πανε σπιτι τους.

Γιατι οσο καθονται, τοσο μεγαλυτερη ζημια κανουν…

…Και αν δεν μπορουν, επαναλαμβανουμε, τοτε θα πρεπει να φροντιζουμε και εμεις οι πολιτες, φιλοζωοι και μη, να γινει.

Γιατι η ανοχη εχει και τα ορια της.

Εξ’ αλλου υπαρχουν πολλα ραμματα για τις γουνες της πλειοψηφιας των δημιων.

Θα αναγκαστουμε να τα χρησιμοποιησουμε.

Θα αρχισει το ραβε-ξηλωνε.-

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!