17 Μαΐου, 2024

Δεκάδες χιλιάδες καρχαρίες ακρωτηριάζονται… Τα πτερύγια τους αποξηραίνονται σε ταράτσες του Χονγκ Κονγκ, για την παρασκευη σουπας

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
730 Views

Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ, όπως και πολλών ακόμα περιοχών της Ασίας, αγαπούν ιδιαιτέρως τη σούπα από πτερύγια καρχαρία.

Παρά τις προσπάθειες εκπαίδευσης του κοινού και την επιβολή περιοριστικών ρυθμίσεων, δεκάδες χιλιάδες καρχαρίες ακρωτηριάζονται κάθε χρόνο προτού ξαναριχτούν στο νερό για να βρουν αργό και μαρτυρικό θάνατο.

Η φωτογραφία του άρθρου τραβήχτηκε σε ταράτσα του Χονγκ Κονγκ και δείχνει πολλές χιλιάδες κομμένα πτερύγια. Κάθε ένα ανήκει σε ένα καρχαρία που θανατώθηκε για να του αφαιρεθεί αυτό το μικρό κομμάτι σάρκας.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Πρόκειται για ένα από τα…
χιλιάδες σημεία αποξήρανσης των πτερυγίων τα οποία βρίσκονται μακρυά από την κοινή θέα για να αποφευχθούν αντιδράσεις.

Οι καρχαρίες κολυμπούν στους ωκεανούς του πλανήτη εδώ και 450 εκατομμύρια χρόνια. Η αυξανόμενη ζήτηση για σούπα από πτερύγιο καρχαρία οδηγεί πολλά είδη καρχαριών σε εξαφάνιση, ενώ το σύνολό τους μπορεί να εξαφανιστεί σε δέκα ή 20 χρόνια.

Η σούπα από πτερύγιο καρχαρία είναι ένα δημοφιλές έδεσμα σε πολλές ασιατικές χώρες, ενώ η αξία του πτερυγίου στην αγορά ξεπερνάει τα 600 δολάρια το κιλό, πολύ υψηλότερη από την αξία του υπόλοιπου καρχαρία.

 

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!