22 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
1.237 Views

Οταν εισαι αστεγος, προστατευεσαι με οτι μπορεις απο τα καιρικα φαινομενα, ειτε αυτο λεγεται ζεστη, ειτε κρυο…

Ποτε η εγκαταλειψη δεν εχει καλα αποτελεσματα.

Μακαρι η υιοθεσια να γλιτωσει καποια απο αυτα τα πλασματα που ειναι συνεχως εκτεθειμενα σε κινδυνους και σε κακες καιρικες συνθηκες.

Ειναι η μονη λυση.

Ας προσπαθησουμε πολυ προς ολες τις κατευθυνσεις και περισσοτερο στην ευαισθητοποιηση του κοσμου.

Οταν προκειται για μια υιοθεσια, καλο ειναι να βοηθαμε ολοι ωστε τα ζωα να υιοθετουνται και να μην υπαρχει συνεχεια φαγωμαρα για το θεμα αυτο. Απο το να μενουν στα αζητητα, ειναι προτιμοτερο να δινονται.

Οχι βεβαια οπου να’ναι και οπως να’ναι, αλλα να δινονται εφ’ οσον υπαρχουν καποιες προυποθεσεις, οι οποιες θα εξασφαλισουν μια καλη ζωη στο ζωο, η οποια προυποθετει την καλη του σιτιση, τον κτηνιατρο του, οταν ειναι αναγκη και καποιον ανθρωπο, η ανθρωπους που να του φερονται καλα και να το αγαπουν.

Απο το να υπαρχει η συγκρουση του δωστε φωτογραφικο υλικο και στοιχεια για τα ζωα που υιοθετουνται στο εξωτερικο, με την ιδια λογικη θα μπορουσε να ζητησει κανεις και στοιχεια για τα ζωα που υιοθετουνται στην Ελλαδα…

…Και δηλαδη συνεχεια να τρεχεις να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.

Απο το να βρισκονται τα ζωα σε ασυλα, χωρις να ενδιαφερεται απο εκει και περα κανεις το πως θα δοθουν για υιοθεσια, καλυτερα να δινονται στο εξωτερικο, με την προυποθεση οτι υπαρχει εκει καποιος ο οποιος εχει δηλωσει οτι θελει να το υιοθετησει.

Η υιοθεσια ετσι και αλλιως ειναι ενα ρισκο. Ποτε δεν μπορεις να ξερεις πως θα εξελιχθουν τα πραγματα. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να παρεις ακομα και το ρισκο, απο το να αργοσβηνει ενα ζωο σε ασυλο.

Ειναι κατι αναλογο με τα μικρα παιδια. Δεν ειναι προτιμοτερο να υιοθετηθει ενα παιδακι, απο το να μεγαλωσει μονο του σε ενα ορφανοτροφειο, το οποιο μπορει να μην παρεχει και τις αναλογες προυποθεσεις?

… Και ομως υπαρχουν παιδια που υιοθετηθηκαν και υποστηριζουν αλλα οτι περασαν καλα και αλλα οχι.

Αυτο δεν σημαινει ομως οτι θα σταματησει και η λογικη του να υιοθετουνται.

Το ιδιο ακριβως ισχυει και για τα ζωα…

… Και ας μην παρασυρομαστε απο υποσχεσεις για καλες προυποθεσεις δημιουργιας καταφυγιων ζωων, γιατι ειναι τοσα πολλα τα αδεσποτα και συνεχεια δημιουργουνται καινουρια, που θα πρεπει να ειναι αντιστοιχως τοσα πολλα τα καταφυγια, ωστε να τους παρεχουν καλες συνθηκες…

… Και οι καταστασεις λογω των οικονομικων ειναι τετοιες, που δεν ειναι ευκολο να γινουν οι στειρωσεις που γινονταν καποτε, ακομα και η φροντιδα που θα μπορουσε καποιος να παρεχει σε ενα ζωο, μεχρι να υιοθετηθει…

… Και συνεχεια ακουμε για λεφτα που μπορουν να διατεθουν σε καταφυγια.

Μηπως αυτα τα λεφτα θα επιαναν τοπο καλυτερα, αν διατειθονταν καπως αλλιως? Βεβαια ο καθενας και εφ’ οσον ειναι δικα του…

…τα διαθετει οπως νομιζει.

Απλα να μην ανοιγουμε καινουριες πληγες, στις ηδη υπαρχουσες.-

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!