29 Μαρτίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
1.627 Views

Προς τι, τοσος υπερμετρος σπισισμος… Τοσο μενος προς τα αδεσποτα… Δεν “φυτρωνουν”… Τα παρατουν καποιοι ανευθυνοι και αναλγητοι… Για να μην χρησιμοποιησουμε χειροτερες εκφρασεις…

Η γη ανηκει σε ολα τα εμβια οντα και το δικαιωμα της ζωης, επισης… Συνοψιζοντας, οποιος δεν εχει συναισθημα, στο “αδειο” βλεμμα ενος ζωου, δεν θα “λυγισει” στην θεα ενος πεινασμενου παιδιου… De facto. Τα υπολοιπα ειναι φθηνες και γελοιες δικαιολογιες… Εξ’ αλλου, καθεις δινει οτι εχει μεσα του…

«Γιατί ταΐζεις τα σκυλιά;»…
«μην ταΐζεις τα αδέσποτα»….
«καλά, δεν ντρέπεσαι που ταΐζεις τα αδέσποτα;;»
«Μας γαυγίζουν, δεν μπορούμε να περάσουμε απο δω»….
«Και γω φιλόζωος/η είμαι, έχω ένα στο σπίτι αλλα κοίτα, δεν μπορούμε να περάσουμε το δρόμο»….
«επειδή τα ταΐζεις γι αυτό δεν φεύγουν»….
«Μην σε ξαναδώ εδώ να τα ταΐζεις, αλλιώς…»….
«Να τα πάρεις σπίτι σου»….
«Τάισε κανένα παιδί αντί για το σκυλί/γατί»….

Πόσο γνώριμες ηχούν στ’ αυτιά μου «ατάκες» σε αυστηρό τόνο παρατήρησης, επιδοκιμασίας, απειλής, τόσα χρόνια! Ατάκες που ξεστομίζουν αβίαστα τα «ανώτερα» όντα του πλανήτη μας, χωρίς να σε γνωρίζουν, χωρίς κάν να σε έχουν ξαναδεί, παίρνοντας το δικαίωμα λόγω της «ανωτερότητάς» τους!! Μας βάζουν σε κατάσταση «απολογούμενου κατηγορουμένου»!!

Όλα πλέον ειναι τόσο γνώριμα, τόσο οικεία, τόσο γραφικά, τόσο όσο κι εγώ…μία γραφική (Φιλόζωη) φιγούρα!
Πόσες σαν και μένα!

Όλα τα δεχόμαστε. Και τις προσβολές. Και τις παρατηρήσεις. Και τις υποδείξεις. Και τις ύβρεις. Και τις απειλές.

Μπορώ λοιπόν να δεχτώ όλα τα παραπάνω. Όλα και Όλων,…εκτός από εκείνων των υποκριτικά ειδήμονων «φιλόζωων» που ενώ «διαθέτουν ένα τέτοιο κομμάτι στο σπίτι τους» εντούτοις ενοχλούνται από την παρουσία και μόνο των αδέσποτων (σκύλων και γατών).

Αυτοί λοιπόν, ειναι οι ίδιοι, εκείνοι οι οποίοι, με βεβαιότητα σας λέω, δεν έχουν απλώσει το χέρι τους ποτέ ούτε στου αγγέλου τους νερό.! Εκείνοι (κι εκείνες) οι οποίοι φυσικά, με βαριά περηφάνεια, στόμφο και σιγουριά ξεστομίζουν το κορυφαίο : «και γω φιλοζωος/η είμαι»
Οι οποίοι καταφέρνουν να γυρίζουν το μάτι μου ανάποδα με κάθε επακόλουθο..

«Αγαπάμε «επιλεκτικά» τα δικά μας παιδιά, τα δικά μας σκυλιά, τα δικά μας γατιά»…. αγαπάτε τίποτα ούτε καν τον εαυτό σας.

Σε όλους εσάς λοιπόν απευθύνομαι και αφιερώνω σήμερα λίγα λόγια από τον τόσο πολύτιμο χρόνο μου, για να σας απαγγείλω τα εξής :

Θα ταΐζω και θα ποτίζω οτιδήποτε αναπνέει στον πλανήτη γη, ακόμα ίσως και σε άλλο πλανήτη αν ποτέ ταξιδέψω (!!). Οτιδήποτε, οποτεδήποτε και οπωσδήποτε.
Και δεν πρόκειται ν ‘ ασχοληθώ ξανά ούτε ένα δευτερόλεπτο μαζί σας, δυστυχισμένα πλάσματα της γης μας!

Δεν μπορεις να λεγεσαι ανθρωπος αν δεν σεβεσαι την φυση και ολα τα πλασματα της!Προς τι, τοσος υπερμετρος σπισισμος……

Gepostet von ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ am Donnerstag, 9. August 2018

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!