29 Μαρτίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
1.528 Views

Θα αφησουμε για λιγο το μπογια στην ακρη. Οχι βεβαια πως δεν θα ξαναγυρισουμε σε αυτο το θεμα και παλι.

Το κακο δεν ξεκιναει απο το μπογια. Ο μπογιας ειναι το αποτελεσμα… Και ας παμε να δουμε λιγο το κακο στη ριζα του. Η ριζα του λοιπον βρισκεται σε ενα κρατος που δεν ειναι ικανο να περισωσει τους πολιτες του, ποσο μαλλον τα ζωα, που τυχαινει να ζουν σε αυτο… Και μονο αυτο αρκει για να βγαλει κανεις συμπερασματα.

Το αμεσο οργανο του κρατους για να εκτελει καθηκοντα τοπικων συμφεροντων, ειναι η τοπικη αυτοδιοικηση. Ο δημος. Οσον αφορα τα αδεσποτα, ειναι υποχρεωμενος βαση του υπαρχοντος νομου να φροντισει γι’ αυτα…

… Και ερχομαστε στη συγκεκριμενη λεξη. ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ!!!… Και επειδη στην εποχη μας οι λεξεις τεινουν να χασουν το νοημα τους εσκεμμενα, εξυπηρετωντας με αυτο τον τροπο διαφορες καταστασεις που ποτε δεν ειναι καλες πια, καλο θα ηταν να δινουμε μεγαλυτερη σημασια στο ποιος μας τις λεει και γιατι μας τις λεει.

Τη μονη φροντιδα που γνωριζουμε εως τωρα απο τους δημους, ειναι η αδιαφορια τους, η διασπορα φολας, σε αρκετες των περιπτωσεων, οπου γινονται μαζικες εκκαθαρισεις αδεσποτων ζωων, που σε αλλες περιπτωσεις, καμια φορα εχουν βρει το θανατο και δεσποζομενα ζωα.

Σε αυτον τον τοπο, μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα… Και ενω πολλες φορες εχουν δοθει χρηματα για δημιουργια καταφυγιων (οχι ασυλων της ντροπης), καταφυγιων με τις αναλογες υποδομες, οπου εκεινα θα χρησιμευουν για κτηνιατρικη περιθαλψη και φιλοξενια σε απαραιτητες περιπτωσεις. Οχι ομως τον εγκλεισμο, ο οποιος θα γινει η αιτια να συγκεντρωθουν πολλα ζωα… Και αυτο δεν το θελει κανεις, σε καμια περιπτωση και με ενα προγραμμα υιοθεσιων, να μπορουν σιγα-σιγα να προωθουνται σε σπιτια ανθρωπων που αγαπουν τα ζωα.

Ομως οι δημοι τελικα φροντισαν να γινουν δημιοι. Δεν μπορει να πει κανεις οτι δεν φροντισαν για κατι. Φροντισαν ομως μονο γι’ αυτο… Και η φροντιδα για τα ζωα, πηγε περιπατο… Και τωρα παλι εξακολουθουν να κανουν πανομοιοτυπα πραγματα. Εχουν εντολη να βρουν αμεση λυση, για να δουν πως θα ξεφορτωθουν τα αδεσποτα. Γι’ αυτο λοιπον, πολλοι απο αυτους προβαινουν σε διαφορες ενεργειες… Και μια απο αυτες που φοριεται πολυ, ειναι η αναθεση της περισυλλογης των αδεσποτων αποο διαφορες ιδιωτικες εταιρειες, οι οποιες πιθανον να διαθετουν χωρο για να τα τοποθετουν, η θα νοικιαζουν χωρους απο ιδιωτες γι’ αυτη τη δουλεια.

Αλλος ενας τροπος θα μπορουσε να ειναι η συνεργασια τους με φιλοζωικα σωματεια ΜΚΟ της περιοχης τους, που θα διαθετουν οι ιδιοι οι δημοι καταφυγιο, για την περισυλλογη των ζωων αυτων. Ας μην ξεχναμε την υποστηριξη μεγαλυτερων τραστ σε αυτη τη δουλεια.

Ενα σωρο ευφανταστοι τροποι για το ξεφορτωμα και το ξεμπαρκαρισμα τους. Γιατι αυτα τα ζωα που θα βρισκονται εκει, δυο πραγματα ενδεχεται να παθουν: Το ενα ειναι η ευθανασια. Το δευτερο ειναι η μαζικη διοχετευση τους στο εξωτερικο, με αγνωστη τυχη… Και δεν θα σταθουμε στα λιγα ζωα, τα οποια διατεθηκαν για υιοθεσια, η οποια και εγινε σαν σταχτη στα ματια για τους φιλοζωους. Πρεπει να πειστουν οτι εκει που πανε τα ζωα ειναι καλα και οι χωρες αυτες που τα δεχονται να φτασουν εως εκει, αποτελουν και παραδεισο.

Κανεις δεν επεστρεψε απο το θανατο, να μας πει πως ειναι ο πραγματικος παραδεισος. Πως εμεις πρεπει να πειστουμε οτι ο παραδεισος για τα ζωα ειναι καπως ετσι, οταν αυτο δεν υφισταται?…

… Και βεβαια οταν ενα ζωο εχει ανατεθει σε μια ιδιωτικη εταιρεια, που σημαινει πιθανον οτι μπορει εκεινη να το διαθεσει, βαλτε τη φαντασια σας να οργιασει. Καποιοι θα κερδιζουν και καποιοι θα αποτελεσουν τον φουκαρα της ολης καταστασης, που δεν ειναι αλλοι απο τα αδεσποτα ζωα και τους ζωοφιλους.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι ολο αυτο το κατασκευασμα, ολη αυτη η κατασταση, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΛΗΤΕΙΑ. ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΒΑΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ.

Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ: ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΙΑ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ… ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ… ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ.

 

Δημοι δημιοι και τα αδεσποτα ο τελευταιος τροχος της αμαξης…Θα αφησουμε για λιγο το μπογια στην ακρη. Οχι βεβαια πως…

Gepostet von ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ am Donnerstag, 17. Juli 2014

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!