28 Απριλίου, 2024

Επικίνδυνος για Ζώα – Ανθρώπους – Δημόσια Υγεία – Περιβάλλον ο δήμαρχισκος δήμιος Βόλου… Ο βασανισμος και η υπέρτατη κακοποίηση τους δεν έχει τελειωμό, στο βολιοτικο, ματωμένο, “στολισμενο” Χριστούγεννιατικο “Μονακο”

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
784 Views

Μισογύνης, τραμπούκος, σεξιστής, ρατσιστής, σπισιστής, ομοφοβικός:

Οι χαρακτηρισμοί που μπορούν να του αποδοθούν είναι ατελείωτοι.

Οι πολιτικές που ακολουθεί, αλλά και η προκλητική συμπεριφορά του απέναντι σε πολιτικούς του αντιπάλους, δημότες, αλλά και κάθε άτομο που τολμά να διαφωνεί με τις πρακτικές του, καθώς και η εμπλοκή του σε σκάνδαλα, συνθέτουν ένα ευρύτερο κλίμα ανασφάλειας στον Δήμο Βόλου.

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς για τη δραστηριότητα του εν λόγω άντρα;

Την εμπλοκή του στα σκάνδαλα των στημένων αγώνων;

Την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ Ηρακλής η οποία συνεχίζει να δηλητηριάζει το περιβάλλον και τους ανθρώπους;

Τον τραμπουκισμό και τον ξυλοδαρμό σε κατοίκους και σε πολιτικούς του αντιπάλους;

Την προκλητική συμπεριφορά του κατά την διάρκεια της πανδημίας;

Το δημοτικό κυνοκομείο – κολαστήριο ή μήπως τις φάτνες με τα ζωντανά ζώα – εκθέματα;

Δύο φάτνες στον Βόλο φέτος λοιπόν από τον Μ-πέο.

Μία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και μια στο Δημαρχείο.

Στα βίντεο ακούτε τα κλάματα των μωρών αρνιών τα οποία αναζητούν τη μαμά τους.

Δυστυχώς, ο μέσος άνθρωπος δεν μπαίνει στη διαδικασία να κατανοήσει το τραύμα που προκαλείται στη μάνα και στα μωρά αυτά.

Είναι σαν να πάρουν βίαια από μια ανθρώπινη μητέρα το δύο μηνών μωρό της.

Στις φωτογραφίες ένα από αυτά προσπαθεί να θηλάσει ξύλο της κατασκευής της φάτνης.

Το πόνυ χρησιμοποιείται και για ιππασία ενώ δίπλα στην εκκλησία υπάρχει και άμαξα με άλογα.

“Δεν τίθεται θέμα έκθεσης” δηλώνει ευθαρσώς ο Αντιδήμαρχος κοινωνικών υποθέσεων και συμπληρώνει:

”Ουσιαστικά έχουμε το πόνυ και κάποια προβατάκια τα οποία δημιουργούν ένα ωραίο κλίμα και για τις ημέρες αυτές που περιμένουμε να έρθουν αλλά και φυσικά και για τα ίδια τα ζωάκια.”.

Η προβολή και η κανονικοποίηση της εκμετάλλευσης ζώων ως εκθέματα αλλά και ως αντικείμενα ψυχαγωγίας είναι κατακριτέα απο τις σύγχρονες κοινωνίες μας.

Η έκθεση ζώων και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.

Τα ζώα δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενα για τους δικούς μας σκοπούς και ο εξαναγκασμός τους να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε ψυχαγωγική δραστηριότητα, πλήττει τόσο τα ίδια όσο και τη δική μας ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Πηγή:

Ευζωία και Νομοθεσία

Στις “Πέντε Ελευθερίες των Ζώων” οι οποίες περιλαμβάνονται πλέον ρητά στον νόμο 4830/2021 αναφέρεται και η ελευθερία από φόβο και αγωνία συνεπώς η ευζωία των ζώων απειλείται.

Με εκατοντάδες επισκέπτες κάθε μέρα να τα φωτογραφίζουν, μικρά παιδιά να τους φωνάζουν προκαλωντας φόβο και άγχος στα ζώα αυτά.

Επιπλέον, τα ζώα εκτίθενται στις καιρικές συνθήκες και η εγκατάσταση της φάτνης είναι ακατάλληλη.

Ο Νόμος 4830/2021 ορίζει στο άρθρο 23 ότι:

“Απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών παραστάσεων.”

Το ίδιο άρθρο περιλαμβάνει και μία εξαίρεση με την οποία στην ουσία μπορεί να επιτραπεί και να είναι νόμιμη οποιαδήποτε έκθεση ζώου υπό την δικαιολόγηση ως λαϊκή/ τοπική παράδοση.

“Εκδηλώσεις με συμμετοχή ζώων στο πλαίσιο τήρησης λαϊκών ή τοπικο ίδιο άρθρο περιλαμβάνει και μία εξαίρεση για “Εκδηλώσεις με συμμετοχή ζώων στο πλαίσιο τήρησης λαϊκών ή τοπικών παραδόσεων”, που “επιτρέπονται αποκλειστικά, εάν διασφαλίζεται η ευζωία των ζώων και με υποχρεωτική παρουσία κτηνιάτρου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Όπως ρητά λέει ο νόμος, εκδήλωση σαν αυτή “αδειοδοτείται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, όπου θα τελεστεί η εκδήλωση.”

Καταγγελία:

Έχει γίνει καταγγελία από φιλοζωική οργάνωση και θα εξεταστεί από την εισαγγελία η οποία είχε τη δυνατότητα βάσει νόμου να δώσει εντολή απομάκρυνσης των ζώων από τις φάτνες.

Δημοτικό Κυνοκομείο/Κολαστήριο

2014 – ήταν η εναρκτήρια χρονιά του κολαστηρίου του δημοτικού κυνοκομείου.

Εκατοντάδες αδέσποτα μαζεύτηκαν από το μπόγια, στοιβάχτηκαν στις χειρότερες συνθήκες ενώ λίγους μήνες αργότερα βρέθηκαν σκελετοί με δέρμα από τα σκυλιά που πέθαναν έγκλειστα, νηστικά και κακοποιημένα.

Ο μπόγιας όμως δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί στην πόλη και κάθε χρόνο στις γιορτές η πόλη “καθαρίζει” από τα αδέσποτα, είτε με φόλες σε σημεία που ζούνε αδέσποτα σκυλιά και γάτες, όπως το πάρκο στην παραλία, είτε με το μάζεμά τους ενώ άγνωστο είναι αν θα καταλήξουν στο κολαστήριο του κυνοκομείου ή αν θα εγκαταλειφθούν σε ερημικές περιοχές, όπου δεν θα έχουν πρόσβαση σε φαγητό και νερό παραμένει άγνωστο σε κάθε εξαφάνισή τους.

Επιπλέον στο Βόλο ο Μ-πέος έχει μετατρέψει το Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου σε ένα μικρό Άουσβιτς για τα σκυλιά, ενώ όπως καταγγέλλει φιλοζωική ο μπογιας του δημοτικού κυνοκομειου Βόλου ,περισυλλέγει ως επιθετικά σκυλιά χωρίς να υποδείξουν τις καταγγελίες μέσω εγγράφων από το Γ.Ν.Β.

Το βαν δεν τηρεί καμία από τις προδιαγραφές αυτοκινήτου για περισυλλογές ζώων.

Τα σκυλιά μες το βαν ήταν σε κατάσταση σοκ, στρεσαρισμενα, αγχωμενα, και τρομοκρατημένα και ήταν “χύμα” δηλαδή ελεύθερα και όχι σε κλουβιά (crate) με ότι αυτό συνεπάγεται με την ασφαλή μεταφορά τους, και χωρίς παράθυρο ή εξαερισμό με σκοπό να τσακώνονται και ποιος ξέρει?

Αν δεν είχαν σκοτωθεί κιόλας μεταξύ τους.

Στο χώρο δεν υπήρχε ούτε τροφή ούτε νερό, και ήταν γεμάτο ακαθαρσίες.

https://www.facebook.com/42790709…/posts/5672637722862998/

Κοινοποιήστε!

Via Konstantina Lyrou

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!