13 Μαΐου, 2024

Η Ε.Ε. απο τη μια φτιαχνει θανατηφορες ντιρεκτιβες-ζωομνημονια και απο την αλλη επιθυμει την… καλυτερη φροντιδα για τα μεταφερομενα ζωα

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 5 λεπτά
750 Views

Το τελευταιο χρονικο διαστημα εχουν εντατικοποιηθει οι ελεγχοι διακινησης αδεσποτων ζωων συντροφιας τα λιμανια και στα αεροδρομια, οπως και στο οδικο δικτυο της χωρας, οπου στηνονται μπλοκα απο την αστυνομια και σταματουν βανακια φορτωμενα συνηθως απο 40-50 ζωα, για να διαπιστωσουν αν εχουν τα απαραιτητα νομιμα εγγραφα και traces για την υιοθεσια τους στο εξωτερικο.

https://www.youtube.com/watch?v=kaD3rc-OdEs&fbclid=IwAR2Xd5sXrt8dDEpQ-dAGJzqHy6E8mXyVd4joZ4riskjLNOAX5ZEXyBbGZEg
https://www.facebook.com/134705303394267/photos/a.191470584384405/1007867482744707/?type=3&theater

Μεριδα ΜΜΕ αναπαραγουν την φωνη συγκεκριμενου τραστ που ειναι κατα των υιοθεσιων στο εξωτερικο γενικοτερα και εχει ταχθει υπερ του εχθροζωικου εκτρωματος που μπλοκαραν τα τραστ που ειναι υπερ της μεταναστευσης των αδεσποτων ζωων, οπως και μεγαλη μεριδα φιλοζωων, To πρωτο σιγονταρει την πολιτικη της νυν κυβερνησης και του συγκεκριμενου Υπουργου του ΥΠΑΑΤ, που το εβγαλε στην επιφανεια και το πηρε πισω, μετα απο τις εντονες αντιδρασεις του κοσμου.

Επειδη εγινε ανασχηματισμος, αναβληθηκε η ψηφιση του. Αυτο σημαινει οτι θα επανελθει στο προσκηνιο ανανεωμενο και χειροτερο απο ποτε, για να ψηφιστει, με τις ευλογιες της Ε.Ε. και φυσικα του κρατους, που επι χρονια κανει την δουλεια του, παρουσιαζοντας ουσιαστικα ενα παραμυθι προς τους φιλοζωους που δεν γνωριζουν ουσιαστικα πως κινουνται τα πραγματα μεσα στον βρωμερο αυτο χωρο, που εντεχνα παιζουν ως παιχνιδι οι εκπροσωποι των τραστ και των σωματειων τους, το καθενα παιζοντας τον δικο του ρολο, διχοτομωντας το φιλοζωικο κινημα, με στοχο την πολυδιασπαση, την παραπληροφορηση, την παραπλανηση και με αποτελεσμα το διαιρει και βασιλευε.

Ενα πολυ μεγαλο παιχνιδι σε βαρος των ζωων παιζεται επι τουλαχιστον μια σαρακονταετια. Υπαρχουν τρομερα συμφεροντα και κανεις απο τους εμπλεκομενους που περνουν τις πορτες του ΥΠΑΑΤ, παιζοντας τον ρολο του κρατικου υπαλληλου, φορωντας τη μασκα του φιλοζωου, δεν εχει το δικαιωμα να μιλαει, τη στιγμη που ειναι εμπλεκομενος στην ολη ιστορια, οταν τασσεται υπερ των δημων-δημιων που θα αναλαβουν ολοκληρωτικα τα ηνια και το κομματι των αδεσποτων, με το που θα περασει το νεο μορφωμα και οταν στο ενεργητικο του υπαρχουν παρανομιες με ασυλα της ντροπης, φορτηγακια που απαγαγουν αδεσποτα και καταληγουν σε χωρους συλλεκτων, οι οποιοι επιδοτουνται τις περισσοτερες φορες κατω απο το τραπεζι απο τις ιδιες τις δημοτικες αρχες, με την πληρη καλυψη του αρμοδιου υπουργειου.

Απο την αλλη πλευρα, γνωριζουμε οτι πολλα σωματεια σφραγιδες, που δυστυχως ειναι μελη των τραστ, κανουν pet trafficking και παλι σε συνεργασια με τους δημους, για να ξεφορτωνονται τα αδεσποτα των περιοχων τους. Τις κεφαλες και τους βαρωνους αυτων των παρανομων κυκλωματων δεν τους γνωριζει κανεις.

Οταν κατασχονται τα ζωα σε ποια χερια καταληγουν και που διοχετευονται??? Οι πληροφοριες μας μιλουν για καθαρο πολεμο συμφεροντων μεταξυ των τραστ και τα αδεσποτα απλα αλλαζουν χερια και η διαδικασια επαναλαμβανεται. Τα δε βανακια που τσεκαρονται τα περισσοτερα εχουν μεσα ζωα ρατσας και μικροσωμα.

Το θεμα βρισκεται προς πολυ μεγαλη διερευνηση και σε βαθος χρονου, ισως μαθευτει η αληθεια.

Εχει ζητηθει πολλες φορες απο το Πανελλαδικο Κινημα Για Τα Ζωα Κατα Της Φολας Και Των Κακοποιησεων και πολυ προσφατα η πληρης ιχνηλασιμοτητα των ζωων, οπως και τα αρχεια των υιοθεσιων εντος και εκτος Ελλαδας απο δημους και σωματεια. Ακομα περιμενουμε απαντηση και ειμαστε σε αναμονη των εξελιξεων.

Η Ε.Ε. για να ριξει σταχτη στα ματια των Ευρωπαιων πολιτων, ενω απο τη μια φροντιζει για την μειωση του πληθυσμου της αδεσποτης ζωης, φτιαχνοντας θανατηφορες ντιρεκτιβες- ζωομνημονια, πετωντας ουσιαστικα το μπαλακι στα κρατη μελη της και στο ΥΠΑΑΤ, να διαχειριστουν τα χρηματα που δινονται ως επιδοτησεις, υποτειθεται υπερ της ευζωιας τους και το μονο που γινεται ειναι κακοδιαχειριση, χωρις κανεναν ελεγχο και το ιδιο κυκλωμα, αρχες και συντεχνιες τρωνε με χρυσα κουταλια, εξολοθρευοντας το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου τους με φτηνους, απανθρωπους και ανηθικους τροπους, απο την αλλη δινει οδηγια για την … καλυτερη φροντιδα για τα μεταφερομενα ζωα, την οποια μπορειτε να διαβασετε παρακατω.

Δεν μας πειθουν οι υποτειθεμενες καλες προθεσεις της Ε.Ε., μιας και γνωριζουμε πολυ καλα το αληθινο προσωπο της γκεμπελικης, νεοναζιστικης αντιφιλοζωιας και το καθεστως που θελει να επιβαλλει μεσω νομων που ηδη εχουν εφαρμοστει στο εξωτερικο πριν καμποσες δεκαετιες σε αλλες χωρες, μερος του γενικοτερου σχεδιου της ΝΤΠ, που παραπεμπουν στο ολοκαυτωμα, την εκμεταλλευση και την εξοντωση της τετραποδης ζωης στη χωρα μας και οχι μονο.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας

Γραφείο στην Ελλάδα

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Καλύτερη φροντίδα για τα μεταφερόμενα ζώα ζητούν τα μέλη του ΕΚ

Περισσότεροι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι καθώς και έλεγχοι με βάση εκτιμήσεις επικινδυνότητας – αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες
Ελαχιστοποίηση του χρόνου μεταφοράς και μεταφορά σφαγίων αντί ζώντων ζώων
Καλύτερη εφαρμογή των υπαρχόντων κανόνων, με τη βοήθεια νέων τεχνολογιών
Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της οφείλουν να εφαρμόσουν καλύτερα τους υπάρχοντες κανόνες σχετικά με την προστασία των μεταφερόμενων ζώων και να τιμωρήσουν όλους τους παραβάτες,

σύμφωνα με τη θέση που εξέφρασε η ολομέλεια την Πέμπτη.

Σε ψήφισμα, το οποίο υιοθετήθηκε με 411 ψήφους υπέρ, έναντι 43 κατά και 110 αποχών, τα μέλη του ΕΚ ανανέωσαν το αίτημα της ολομέλειας του 2012 για ισχυρή και ενιαία εφαρμογή του Ευρωπαϊκού νόμου του 2005, σχετικά με την προστασία των μεταφερόμενων ζώων, ο οποίος επί του παρόντος δεν εφαρμόζεται πλήρως σε κάποια κράτη μέλη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στα κράτη μέλη που αδυνατούν να εφαρμόσουν τους κανόνες της ΕΕ σωστά, αναφέρουν τα μέλη του ΕΚ. Οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να διώκουν τις παραβάσεις με αποτελεσματικές, εναρμονισμένες ποινές, συμπεριλαμβανομένων της κατάσχεσης οχημάτων και της υποχρεωτικής επανεκπαίδευσης του προσωπικού.

Αυστηρότεροι έλεγχοι και καλύτερα οχήματα μεταφοράς

Τα μέλη του ΕΚ θέλουν επίσης να αναπτυχθεί σύγχρονη τεχνολογία για τη βελτίωση της επιβολής των υφιστάμενων κανόνων, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων γεωγραφικής κατανομής για τον εντοπισμό της θέσης των ζώων και της διάρκειας των ταξιδιών τους, καθώς και της εγκατάστασης ενός βρόχου ανατροφοδότησης σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των σημείων αναχώρησης και άφιξης. Προωθούν επίσης μια νέα στρατηγική για την ευημερία των ζώων για την περίοδο 2020 – 2024 και έναν σαφή ορισμό του τι σημαίνει καταλληλόλητα για τις μεταφορές.

Το ΕΚ καλεί τις εθνικές αρχές να:

πραγματοποιούν περισσότερους ελέγχους, τόσο αιφνιδιαστικά, όσο και με βάση εκτιμήσεις επικινδυνότητας
ενημερώνουν τις αρχές όλων των χωρών κατά μήκος της οδού μεταφοράς εάν εντοπιστεί παραβίαση
αναστείλουν ή να αποσύρουν την άδεια μεταφοράς των επαναλαμβανόμενων παραβατών
επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας σε μη συμμορφούμενα οχήματα και πλοία
προσαρμόσουν τα λιμάνια στις απαιτήσεις καλής διαβίωσης των ζώων και να βελτιώσουν τους ελέγχους πριν από τη φόρτωση.
Τα μέλη του ΕΚ επιθυμούν επίσης την επιστημονική ενημέρωση των κανόνων της ΕΕ για τα οχήματα μεταφοράς, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο επαρκής αερισμός και ο έλεγχος της θερμοκρασίας, όπως επίσης και η ύπαρξη κατάλληλων συστημάτων παροχής νερού και υγρής τροφής, μειωμένες πυκνότητες εκτροφής και οχήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε είδους ζώου.

Μείωση του χρόνου μεταφοράς και αντιμετώπιση των εξαγωγών

Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, η χρονική διάρκεια του ταξιδιού για τα ζώα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη. Τα μέλη του ΕΚ υποστηρίζουν τις τοπικές, τις κινητές και τις εντός των ίδιων των μονάδων εγκαταστάσεις σφαγής και επεξεργασίας, τα μικρά κυκλώματα διανομής και τις απευθείας πωλήσεις. Ζητούν επίσης από την Επιτροπή να καθορίσει τους κατάλληλους χρόνους διαδρομής για κάθε είδος και να αναπτύξει μια στρατηγική για τη μετάβαση από τη μεταφορά ζώντων ζώων στη μεταφορά κρέατος, σφαγίων και υποπροϊόντων τους, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Η ολομέλεια επιμένει επίσης ότι η ΕΕ θα πρέπει να επιδιώξει να μετριάσει τις διαφορές στο ζήτημα της μεταφοράς από και προς τρίτες χώρες μέσω διμερών συμφωνιών ή, αν αυτό δεν είναι δυνατόν, να απαγορεύσει τη μεταφορά ζώντων ζώων στις χώρες αυτές, εκτός εάν τα πρότυπα μεταφορών σε τρίτες χώρες ευθυγραμμιστούν με τα ευρωπαϊκά και εφαρμόζονται σωστά.

Δήλωση του εισηγητή

«Όλοι οι φορείς στην αλυσίδα μεταφορών πρέπει να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, είτε πρόκειται για αγρότες, εμπόρους ζώων και κτηνιάτρους, είτε για εταιρείες μεταφορών. Πλέον έχουμε καταστήσει σαφές στην Επιτροπή και στα κράτη μέλη ότι πρέπει να πράξουν ανάλογα, εφαρμόζοντας σωστά τους υφιστάμενους κανόνες και εξετάζοντας νέα μέσα πολιτικής για την εφαρμογή νέας τεχνολογίας και την ελαχιστοποίηση των χρόνων μεταφοράς», δήλωσε ο εισηγητής Jørn Dohrmann (Συντηρητικοί, Δανία).

Σύνδεσμοι

http://www.europarl.europa.eu/…/…/scribo-webmail-arrow.pngΤο κείμενο που εγκρίθηκε θα είναι σύντομα διαθέσιμο εδώ (14.02.2019)

http://www.europarl.europa.eu/…/scribo-webmail-arrow.pngΒίν… από τη συζήτηση στην ολομέλεια (11.02.2019)

http://www.europarl.europa.eu/…/scribo-webmail-arrow.pngJørn Dohrmann (ECR, DK)

http://www.europarl.europa.eu/…/scribo-webmail-arrow.pngΦάκ…διαδικασίας

http://www.europarl.europa.eu/…/scribo-webmail-arrow.pngΈρε… του ΕΚ: Κανονισμός (ΕΚ) Νο 1/2005 για την προστασία των ζώων κατά τη διάρκειας μεταφοράς και των διαδικασιών που σχετίζονται με αυτή

http://www.europarl.europa.eu/…/scribo-webmail-arrow.pngΔωρ…οπτικοακουστικό υλικό

Ján JAKUBOV

Press Officer

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!