29 Μαρτίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
822 Views

Ενω χιονιζε και επικρατουσε σφοδρη κακοκαιρια, διποδα κτηνη κυνηγουσαν απροστατευτα ζωακια.  

Η πρακτικη αυτη, μια απο τις χειρότερες της λαθροθηρίας ειναι απολυτα καταδικαστεα απ’ ολους οσους σεβονται τη φυση, καθε ειδους τετραποδη ζωη, οπως και ολα τα πετουμενα πλασματα.

Αυτα τα ανθρωποειδη μιασματα, πρεπει να τιμωρηθουν οπως τους αρμοζει. Να σταματησουν να δινουν αδειες για κυνηγι, να επιβαλλονται πολυ υψηλα προστιμα, αλλα και ποινες φυλακισης για τους παραβατες. Αλλιως δεν θα αφησουν τιποτα ορθιο. Τα σκοτωνουν και τα πωλουν. Αυτο το εγκλημα δεν γινεται μονο στην Κρητη, αλλα και σε μικρα νησια του Αργοσαρωνικου.

“Τέτοια εποχή κάθε χρόνο, έχει ξεκινήσει η αναπαραγωγική περίοδος του λαγού και τα αρσενικά άτομα δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα θηλυκά. Την εποχή αυτή είναι συχνό φαινόμενο οι λαγοί να ακολουθούν ο ένας τον άλλο. Παρατηρείται, συχνά, πολλοί αρσενικοί λαγοί να βρίσκονται κοντά σ’ ένα θηλυκό. Την συνήθεια αυτή των λαγών εκμεταλλεύτηκαν, μάλλον, δυο λαθροθήρες στην περιοχή της Σητείας Κρήτης και στην διάρκεια της χθεσινής νύχτας σκότωσαν 4 λαγούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας, την Τρίτη 26/2/2019 και ώρα 22:00 περίπου, στην περιοχή Παλαικάστρου και στη θέση Βλιχάδια, μετά από συντονισμένες ενέργειες του θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης – Δωδεκανήσου και του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας, εντοπίστηκε η χρήση προβολέα. Μετά από παρακολούθηση, διαπιστώθηκε ότι ο προβολέας χρησιμοποιούνταν για την παράνομη θήρα λαγών.

Συνελήφθη ένα ημεδαπό άτομο και αναζητείται άλλο ένα. Κατασχέθηκαν 4 λαγοί. Ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία και για τους δυο παραβάτες. Στις 27/2/2019 έγινε η εκποίηση των λαγών, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία, στην Κεντρική Πλατεία της Σητείας.

Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, καταδικάζει αυτό το γεγονός”.

Πηγη:

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!