29 Μαρτίου, 2024

Μπογιας, η αξιωματικός ελέγχου, η αστυνομια ζωων σε νεοτερη μορφη ΜΚΟ

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 6 λεπτά
4.257 Views

Λεμε ΟΧΙ στην αστυνομια ζωων. Δεν υπαρχει λογος υπαρξης αυτης της εν’ εξελιξει ΜΚΟ. Μονον προβληματα θα φερει και φαγοποτι. Ηδη φιλοζωικες οργανωσεις σφραγιδες που απαρτιζονται απο ψευτοεθελοντες που προσκεινται στο περιβαλλον των δημων-δημιων, λειτουργουν ως μπογιες και θελουν κι αλλα κονδυλια να φανε. Ψαχνονται ποια τρυπα και ενδιαφερον υπαρχει για να βολευτουν στο δημοσιο. Οσοι βαλουν την υπογραφη τους, θα χτυπουν τα κεφαλια τους στον τοιχο, αλλα τοτε θα ειναι πολυ αργα για εκεινους και τα ζωακια τους.

Ο συγχρονος μπογιας, ο πιο εκλεπτισμενος απο ολους κρυβεται πισω απο τον ορο Αστυνομια Ζωων.

Ναι, μην σας κανει καμια εντυπωση. Αρκει να παρακολουθησει κανεις πως λειτουργει στο εξωτερικο, στις χωρες που ηδη εφαρμοζεται. Πισω απο καποιες ενδεχομενα καλες πραξεις του, κρυβεται και η περισυλλογη αδεσποτων ζωων και στην πορεια η ασυλοποιηση τους, η ευθανασια τους και πολλες φορες η διοχετευση τους σε χωρες του εξωτερικου με αγνωστη τυχη.

Τετοια Αστυνομια Ζωων, ουτε στα χειροτερα μας… Και αν για καποιους ειναι ονειρο να δημιουργηθει κατι τετοιο, πολυ φοβομαστε οτι θα μετατραπει σε εφιαλτη για εμας και τα αδεσποτα… Αν ηδη δεν τον βιωνουμε εδω και χρονια αυτον τον εφιαλτη. Αυτος θα ειναι ο χειροτερος…

… Και ο ρολος των δημων, που εχουν την διαχειριση των αδεσποτων? Θα δημιουργησουν λοιπον μια Αστυνομια για τα ζωα, ενω εχουν καταργησει την Δημοτικη Αστυνομια που ηταν για τους πολιτες? Η λογικη του παραλογου σε ολο της το μεγαλειο…

… Και οι φορεις που τοσο πολυ επιθυμουν αυτον τον θεσμο, τα εχουν λαβει υπ’ οψιν τους ολα αυτα? Ειναι κατι που βολευει τους παντες?

Εμεις ειμαστε καθετως αντιθετοι σε αυτα τα μορφωματα, που εχουν σαν σκοπο εκκαθαριστικες επιχειρησεις και συμφεροντα, επισης. Η μεγαλυτερη εκκαθαριστικη επιχειρηση που πρεπει να γινει ειναι μεσα στον χωρο μας, δηλαδη τον ζωοφιλικο.

Γι’ αυτο λοιπον λεμε ΟΧΙ στην Αστυνομια Ζωων. Οσοι συμφωνειτε με εμας, παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα.

https://secure.avaaz.org/el/petition/I_Elliniki_Kyvernisi_The_Greek_Goverment_Astynomia_Zoon_O_syghronos_mpogias_Animal_PoliceThe_modern_dog_catcher/?preview=live

©Ο συγχρονος μπογιας, ο πιο συγχρονος και εκλεπτισμενος απο ολους κρυβεται πισω απο τον ορο Αστυνομια Ζωων…©"Κακος…

Gepostet von ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ am Donnerstag, 3. Juli 2014

Συλλέκτης σκύλων στη Δυτική Ευρώπη και την ΕΕ

Ιστορικά, οι μπογιες των σκύλων κατηγορήθηκαν ότι κρατούσαν τα σκυλιά έξω από τις εκκλησίες στην Ευρώπη των 16ο έως τον 19ο αιώνα. Επίσης, μερικές φορές κρατουσαν έναν γενικό ρόλο ελέγχου των ζώων στα χωριά, περιορίζοντας τα αδέσποτα. Ο ρόλος του υπεύθυνου ελέγχου των ζώων έχει επεκταθεί τις τελευταίες δεκαετίες στη διάσωση ζώων από επικίνδυνες ή καταχρηστικές καταστάσεις και στη διερεύνηση της σκληρότητας και της αμέλειας.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Ένας αξιωματικός ελέγχου ζώων στην Ευρώπη μπορεί να είναι υπάλληλος ή εργολήπτης ενός δήμου και είναι υπεύθυνος για την ανταπόκριση στις προσκλήσεις για υπηρεσία από το ευρύ κοινό. Οι προσκλήσεις μπορούν να περιλαμβάνουν αιτήματα για βοήθεια με “άγρια” ζώα, “επικίνδυνα” ζώα ή ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι υπηρεσίες ελέγχου των ζώων μπορούν να παρέχονται από την κυβέρνηση ή μέσω σύμβασης με μια ανθρώπινη κοινωνία ή κοινωνία για την πρόληψη της σκληρότητας στα ζώα (καμία σχέση με εθνικούς οργανισμούς με παρόμοιες ονομασίες).

Οι αξιωματικοί μπορούν να συνεργαστούν με τα αστυνομικά τμήματα, τα πάρκα και τα τμήματα αναψυχής και τα τμήματα υγείας, περιορίζοντας τα ζώα ή διερευνώντας τα δαγκώματα ζώων στους ανθρώπους. Τα διασωθέντα ζώα μπορούν να επιστραφούν στους κηδεμονες τους ή να μεταφερθούν σε κτηνιατρική κλινική ή σε καταφύγιο ζώων. Τα ζώα που κρατούνται στο καταφύγιο μπορούν να επιστραφούν στους κηδεμονες τους, να υιοθετηθούν, να απελευθερωθούν στη φύση, να θεωρηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία σε ποινική έρευνα ή να ευθανατωθουν.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

ΗΠΑ

Η διαθεσιμότητα της κατάρτισης και της διάδοσης της εργασίας μέσω τηλεοπτικών εκπομπών έφερε περισσότερες ευκαιρίες στον τομέα. Η αμερικανική κοινωνία για την πρόληψη της σκληρότητας στα ζώα (ASPCA) απασχολεί πολλούς «μπάτσους» ζώων με οιονεί αστυνομικές δυνάμεις. Η ρύθμιση αυτή γίνεται όλο και πιο κοινή σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη αποζημίωση.

Λόγω του γεγονότος ότι οι υπεύθυνοι του FBI βρίσκουν συσχέτιση μεταξύ της σκληρότητας στα ζώα και της διαπροσωπικής βίας, ορισμένοι ερευνητές για τη σωματική βία είναι ειδικευμένοι αστυνομικοί και πολλά καταφύγια οικιακής βίας περιλαμβάνουν καταφύγια για ζώα μέσω οργανισμών ελέγχου ζώων και προτείνουν προστατευτικές εντολές για ζώα συντροφιάς για τα θύματα που αναζητούν υπηρεσίες.

Πηγη:

https://en.wikipedia.org/wiki/Animal_control_service

Η Δυτική Ευρώπη δεν γνωρίζει ακόμα

Η διαφορά μεταξύ της Δυτικής Ευρώπης και της νότιας και ανατολικής Ευρώπης είναι ότι οι χώρες της Δύσης δεν έχουν καθόλου εγκαταλελειμμένα ή άστεγα ζώα – χωρίς να υπολογίζουν τις γάτες που δυστυχώς βρίσκονται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η διαφορά για την καλή διαβίωση των ζώων συντροφιάς μεταξύ αυτών των ευρωπαϊκών χωρών, σημεία της πυξίδας, είναι σαν νύχτα και μέρα.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Η Δυτική Ευρώπη έχει εδώ και αιώνες μια ισχυρή κουλτούρα για να φροντίζει καλά τα ζώα συντροφιάς – σε πολλές χώρες και σχολεία είναι η καλή διαβίωση των ζώων στη σχολική εκπαίδευση – τα παιδιά μαθαίνουν νωρίς ότι τα ζώα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό, που αυτο συνεχιζεται στην ενήλικη ζωή.

Ισχυροί νόμοι προστατεύουν επίσης τα ζώα και οι πολίτες και οι αρχές ακολουθούν σε γενικές γραμμές αυτούς τους νόμους.

Το ESDAW προέβη σε μια χονδρική εκτίμηση του ποσοστού των δυτικοευρωπαίων πολιτών – οι οποίοι δεν έχουν γνώση ή συνειδητοποίηση της σκληρής κατάστασης των ζώων, για παράδειγμα, στις τουριστικές χώρες – και εκτιμούμε ότι περίπου το 70% σίγουρα δεν γνωρίζουν τον υψηλό βαθμό της σκληρότητας, που συμβαίνουν τακτικά κάθε μέρα, επειδή υπάρχουν εγκατεστημένοι και άστεγοι σκύλοι και γάτες στις χώρες αυτές.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Οι πολίτες της Δυτικής Ευρώπης, δεν έχουν κατανόηση ή γνώση, ότι εξακολουθούν να υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη – που μερικες είναι επίσης κράτη μέλη της ΕΕ – που εγκατέλειψαν, άστεγα και αδέσποτα ζώα – που μπορούν να μετρηθούν σε εκατοντάδες χιλιάδες και ακόμη εκατομμύρια άστεγες ψυχές.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Ο μπογιας στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη (ΕΕ)

Ο μπογιας σκύλων στην ανατολική και νότια Ευρώπη μπορεί να είναι υπάλληλος ή εργολήπτης ενός δήμου. Τα σκυλιά περισυλλεγονται συχνά βάναυσα και αυτο σημαίνει πολλές φορές ότι το σκυλί πληγώνεται ή πεθαίνει στη διαδικασία. Οι επιζώντες σκύλοι μεταφέρονται στη δημοτική περίφραξη χωρίς κτηνιατρική φροντίδα.

Τα τραυματισμένα και άρρωστα σκυλιά παραμένουν στη μοίρα τους στο περίβλημα και συχνά εκφοβίζονται και εκδιωχνονται από τα άλλα σκυλιά και τότε θα μεινουν χωριςνερό και τρόφιμα, αν υπάρχουν. Αυτά τα σκυλιά πεθαίνουν πρώτα στο περίβλημα – με πείνα ή τραύματα χωρίς θεραπεία.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη σύλληψη των σκύλων και των γατών στις χώρες αυτές – λέει πολλά για το πώς αντιμετωπίζονται τα ζώα γενικά – η έλλειψη σεβασμού, τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από τους πολίτες – εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κακή εκπαίδευση, την πληροφόρηση, τις παραδόσεις και την κουλτούρα.

Συχνά θεωρείται ότι το επάγγελμα του μπογια είναι χαμηλό και δίνει κακό μισθό – ο εργαζόμενος δεν έχει εκπαίδευση ή γνώση της συμπεριφοράς των ζώων και δεν χρειάζεται να γνωρίζει τους κανόνες του νόμου περί καλής μεταχείρισης των ζώων.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Η ευημερία των ζώων είναι χαμηλή στην πολιτική ατζέντα – Οι μελλοντικοί πολιτικοί – η νεότερη γενιά στη νότια και ανατολική Ευρώπη εγείρουν τώρα έντονες φωνές ενάντια στις σκληρές πολιτικές των ζώων που επικρατούν στις χώρες αυτές.

Οι μπογιες αδεσποτων ζώων σε πολλές από αυτές τις χώρες χρησιμοποιούν εργαλεία που συχνά τραυματίζουν ή σκοτώνουν το σκυλί ή τη γάτα – οι εργαζόμενοι δεν έχουν εκπαίδευση στην φροντίδα των ζώων και δεν καταλαβαίνουν ή δεν νοιάζονται ότι τα σκυλιά και οι γάτες είναι αισθανόμενα όντα και αισθάνονται πόνο.

Δύο απλές αποφάσεις και νόμοι χρειάζονται αυτές οι κυβερνήσεις να αποφασίσουν:

Όλα τα σκυλιά που ανήκουν (και οι γάτες) πρέπει να έχουν ταυτοποίηση και όλα τα ζώα που δεν χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή πρέπει να στειρωθούν.

Να ασκηθουν βαριά πρόστιμα ή ακόμα και φυλακή αν οι νόμοι καταπατωνται όσον αφορά τα παραπάνω.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αυξηθεί το στατους των σκύλων και των γατών – έτσι ώστε οι άνθρωποι να αρχίσουν να εκτιμούν και πάλι τη συντροφιά τους.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Πηγη:

http://www.esdaw.eu



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!