19 Απριλίου, 2024
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
123 Views

Μετά την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ προς τα ΜΜΕ Αττικής, σχετικά με το περιστατικό στο Γαλάτσι, διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Την επομενη μερα, η ΓΑΔΑ ανακοινωσε εκ νεου οτι στον εμπλεκομενο αστυνομικο παρασχεθηκαν οι πρωτες βοηθειες λογω δαγκωματος σκυλου, στην πισω πλευρα του δεξιου του μηρου, αρχικα απο μηχανοκινητη μοναδα του Ε.Κ.Α.Β. και ακολουθως μεταφερθηκε με ασθενοφορο στο 401 Γενικο Στρατιωτικο Νοσοκομειο για την παροχη περαιτερω ιατρικης φροντιδας.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες διίστανται…

Στην πρώτη εκδοχή ο αστυνομικός πυροβόλησε τον σκύλο αφού πρώτα τον δάγκωσε , ενώ στην δεύτερη ο σκύλος πυροβολήθηκε, χωρίς να έχει δαγκώσει.

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο αθώο πλάσμα είναι ο σκυλακος, που βρήκε τον θάνατο από σφαίρα και μάλιστα αστυνομικού…

Τα Πιτμπουλ, όπως και κάθε σκυλί, δεν έχουν δολοφονικά ένστικτα.

Αυτό που λέμε επίθεση χωρίς να γνωρίζουμε, είναι η άμυνα του ζώου, όταν βλέπει τον κίνδυνο και πολύ περί όταν αυτό γίνεται στον δικό του χώρο.

Σαφώς και την ευθύνη την φέρει πάντα ο ιδιοκτήτης-κηδεμονας και έχει να κάνει με τις συνθήκες και τον τρόπο που φέρεται και μεγαλώνει το ζώο του.

Επίσης, είναι τεράστιο λάθος των αστυνομικών, που επέτρεψαν την ώρα της έρευνας να είναι παρούσα η καταγγελουσα και δεύτερο τεράστιο λάθος τους που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με τα δύο πιτμπουλ που ο ιδιοκτήτης τα είχε αυθαίρετα στην ταράτσα και σε συνθήκες καύσωνα, πράγμα καταδικαστεο δια νόμου.

Καλά θα κάνει λοιπόν η αστυνομία να εκπαιδευσει αστυνομικούς, για το πως να χειρίζονται τέτοια περιστατικά και όχι ο φόνος ενός ζώου να θεωρείται από κάποιους η μόνη λύση.

Τελικα συνεληφθη ο ιδιοκτητης του σκυλου, αλλα και ο αστυνομικος, ενω αναμενονται τα αποτελεσματα της νεκροψιας-νεκροτομης.

Η υποθεση βρισκεται σε πληρη εξελιξη…

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!