19 Μαρτίου, 2024

Ολα τα οντα εχουν δικαίωμα στη ζωή… Σε μια αξιοπρεπή ζωή… Μην τη στερείτε από κανένα…

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
722 Views

Τα σκυλιά με αναπηρία δεν είναι ούτε για πέταμα, ούτε για ευθανασία, ούτε για περιφρόνηση. Εχουν χρόνο ζωής ποιοτικό, όμορφο και δημιουργικό. Αγαπήστε τα όπως κάθε άλλο σκύλο και δώστε τους την αγάπη και την φροντίδα που τους αξίζει.

Έναν άνθρωπο με αναπηρία που προσπαθεί να ζήσει και να χαρεί τη ζωή του όπως κάνουν καθημερινά τόσοι άλλοι άνθρωποι, χρησιμοποιούμε συχνά στις συζητήσεις μας μια λέξη για να τον χαρακτηρίσουμε: Ηρωα.

Στις συζητήσεις μόνο γιατί στο δρόμο όταν τον συναντήσουμε θα τον κοιτάξουμε με περιέργεια, με λύπηση, με περιφρόνηση, θα τον προσπεράσουμε κοιτώντας αλλού για να μην μας χαλάσει η θέα του την ημέρα ή την καλή μας διάθεση. Δεν είναι τυχαίο που στη χώρα μας, το ποσοστό ανθρώπων με ορατή αναπηρία που κυκλοφορεί στο δρόμο είναι ελάχιστο συγκριτικά με τον πραγματικό αριθμό.
«Στη χώρα μας δεν έχουμε ανθρώπους με αναπηρία». Πως θα μπορούσαμε άλλωστε αφού δεν καταλαβαίνουμε ότι όλοι μας σε ένα βαθμό κουβαλάμε τη δική μας αναπηρία. Η έλλειψη συναισθημάτων, και του σεβασμού της ζωής και της αξιοπρέπειας είναι η πιο βαριά αναπηρία.

Ίσως αν ανοίγαμε λίγο τα μάτια μας, να μπορούσαμε να παραδειγματιστούμε από τα ζώα, να ξεπερνουσαμε την όποια αναπηρία μας και να μπορούσαμε να δεχθούμε και να αγαπήσουμε ένα ζώο με αναπηρία ή μη. Γιατί δεν έχουν μόνο ποιοτικό, όμορφο και δημιουργικό χρόνο ζωής κάνουν και τον δικό μας χρόνο ζωής αντίστοιχα πολύτιμο.

©Ολα τα οντα εχουν δικαίωμα στη ζωή… Σε μια αξιοπρεπή ζωή… Μην τη στερείτε από κανένα…Τα σκυλιά με αναπηρία δεν…

Δημοσιεύτηκε από ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ στις Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!