26 Απριλίου, 2024
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
85 Views

Θελουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τον Μίκη. Με τα τραγούδια που μελοποίησε, μας έφερε σε επαφή με σπουδαία ποίηση και άγγιξε την ψυχή μας περισσότερο από κάθε άλλο συνθέτη, χαρίζοντας μας τα πιο πολλά δάκρυα συγκίνησης και ενσυναίσθησης.

Θα θέλαμε να τον έχουμε χαρεί ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η αυθεντικότητά του και η προσωπικότητά του όμως μάλλον δεν άφηνε περιθώρια να αξιοποιηθεί σε μια συστημική θέση.

Η μόνη ένστασή μας είναι στη νέα “τάση” όταν “φεύγει” κάποιος τραγουδιστής ή μουσικός, να κατακλυζόμαστε από τα έργα του για μία-δυό μέρες.

Ο Μίκης είναι αθάνατος, είναι ιστορία, είναι μεγάλος ανθρωπιστής και μεγάλος Έλληνας και θα πρέπει να ακούγεται καθημερινά και να διδάσκεται στα σχολεία.

Δυστυχώς, οι επόμενες γενιές, που δεν έζησαν τις καταστάσεις και εποχές που σηματοδότησαν τα τραγούδια του, θα ξεχάσουν.

Θα ξεχάσουν, γιατί δεν θα μπορούν να νοιώσουν αυτή την ανατριχίλα που αισθανόμαστε εμείς ακούγοντας τον.

Αντι για τραγουδι θα αναρτησουμε καποιες συνεντευξεις του. Διαβάστε τον. Ειναι χειμαρρώδης και πραγματικα δεν μπορεις να σταματησεις να τον διαβάζεις.

«Κάθε μέρα διαβάζουμε όλο και περισσότερα περιστατικά κακοποίησης ζώων, περιστατικά φριχτά που “λογικά” δεν μπορεί να διαπράττονται από ανθρώπους και μάλιστα -πολλές φορές- από νέους ανθρώπους.

Τι δείχνει άραγε αυτό για την κοινωνία μας; Τι άλλο παρά την γενικευμένη σε όλους τους τομείς σήψη!

Η Πολιτεία είναι ανεπαρκής έως εντελώς απούσα. Ενώ θα ‘πρεπε να είναι παρούσα όχι μόνο κατασταλτικά αλλά πρώτα απ’ όλα παρέχοντας την ανάλογη ΠΑΙΔΕΙΑ από την νηπιακή ακόμα ηλικία. Αν βεβαίως θέλουμε πραγματικά να απαλλαγούμε κάποτε οριστικά από αυτή την “εθνική μας ντροπή”.

Έτσι, όλο το βάρος πέφτει όπως πάντα στον “πατριωτισμό των Ελλήνων”. Στους αφανείς ζωόφιλους που αφιερώνουν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους και από το υστέρημά τους κάνουν ό,τι μπορούν.

Και φυσικά κανείς υπεύθυνος δεν μιλά για τα σφαγεία (που ίσως θα έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα), για τα πειράματα, για την καταστροφή που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος σε όλο το περιβάλλον του.

Δεν ωφελεί να κάνουμε ότι δεν ξέρουμε.

Ας αρχίσουμε αλλάζοντας τον εαυτό μας και ας αγωνιστούμε παράλληλα για να αλλάξει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση γύρω μας.

Είναι καιρός να κάνουμε κάτι.

Είναι καιρός να πάψουμε να ντρεπόμαστε που είμαστε άνθρωποι».

Μίκης Θεοδωράκης (1925-2021)

http://www.mikistheodorakis.gr/el/writings/articles/?nid=5343&fbclid=IwAR3X8oYJJ5gT8KGw5XQueyMCLnZvIxKto_C9WUQksJ8zPkbwtJp6Wczgplg

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!