29 Μαρτίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 5 λεπτά
3.588 Views

Παγκοσμια Ημερα Σκυλου. Πρεπει να τιμωρουνται αυστηρα οσοι κακοποιουν ζωα.

Με την υποσχεση οτι τα “σκουπίδια” σας παλιοτόμαρα σε ολο τον κοσμο, εμείς θα τα μεταμορφώνουμε με αγάπη και με ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά…
Όσο πετάτε και κακοποιείτε ανυπερασπιστα πλασματα, εμείς θα είμαστε εκεί..
Μέχρι να πετάξουμε εσάς, για να ξεβρωμίσει ο τόπος από την άχρηστη παρουσία σας…
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΥΛΟΥ ΣΗΜΕΡΑ…
Καλή δύναμη σε όλους!!!
Μέχρι να μη μείνει κανένα αδέσποτο στο δρόμο και όλα να ζουν όπως τους αξίζει!!!

«Η κακοποίηση των ζώων πρέπει να γίνει κακούργημα, κύριε Πρωθυπουργέ…»

Διαδικτυακό ψήφισμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Avaaz.org, εχει ξεκνησει εδω και αρκετο καιρο το Πανελλαδικο Κίνημα για τα Ζωα Κατά Της Φόλας Και Των Κακοποιήσεων, με στόχο την συγκέντρωση 10.000 ηλεκτρονικών υπογραφών που θα κατατεθούν στον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Το ηλεκτρονικό ψήφισμα με τις υπογραφές χρηστών του διαδικτύου θα προωθηθεί στα αρμόδια γραφεία μετά το πέρας της συγκέντρωσης των 10.000 υπογραφών.

Θα είναι μία μορφή άτυπου «δημοψηφίσματος» που δηλώνει ξεκάθαρα στους φορείς της πολιτείας το αυτονόητο αίσθημα αγανάκτησης των πολιτών για την αδιαφορία τήρησης των νόμων από τοπικούς και κρατικούς φορείς, αλλά και την μετατροπή του αδικήματος από πλημμέλημα σε κακούργημα, σε μία προσπάθεια να μπει ένα φρένο στις εικόνες που μας ντροπιάζουν εντός και εκτός Ελλάδας, όχι μόνο ως έθνος, αλλά κυρίως ως κοινωνία πολιτισμένων ανθρώπων.

Η κακοποίηση ζώων, με όποια μορφή γίνεται και οι δηλητηριάσεις, θεωρούνται βασική αποκλίνουσα συμπεριφορά αντικοινωνικού χαρακτήρα σύμφωνα με τις μελέτες των εγκληματολόγων και ψυχολόγων του FBI. Το μοτίβο αυτό, συναντάται τις περισσότερες φορές στο προφίλ δραστών βιαίων εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής, αρκετοί εκ των οποίων είναι εγκληματίες κατά συρροή (serial killers), ως αρχική ή παράλληλη δράση, ως εισαγωγή δηλαδή στην έκφραση βίας ή ως γρήγορη ικανοποίηση των σκοτεινών ενστίκτων.

Η πιο συνηθισμένη εκδήλωση του συγκεκριμένου μοτίβου συμπεριφοράς είναι η ενδοοικογενειακή βία και η κακοποίηση των πιο αδύναμων, όπως τα παιδιά. Στην περσινή ημερίδα που είχε διοργανώσει η ελληνική αστυνομία σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση της πολιτείας του Λος Άντζελες και το FBI, είχε παρουσιαστεί η συνάρτηση των δύο κοινωνικών φαινομένων ως αλληλένδετες σε πολλές περιπτώσεις έννοιες, κατά τις οποίες οι δράστες ενδοικογενειακής βίας, σωματικής ή και ψυχολογικής αντλούν ικανοποίηση ή το άισθημα της κάθαρσης στρεφόντας το μένος τους προς αυτούς που δεν μπορούν και δε θα μιλήσουν, δηλαδή τα ζώα.

Στην εποχή που ένας από τους κορυφαίους φορείς εγκληματολογικής έρευνας στον κόσμο, όπως το FBI, δημιουργεί βάση καταγραφής και ελέγχου των ανθρώπων που κακοποιούν ζώα, παρόμοια με αυτή των δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων και επιθέσεων και τα δικαστήρια των Η.Π.Α. εκτελούν ποινές ακόμα και ισόβιας κάθειρξης σε πολιτείες που αυστηροποιήσαν το νομικό πλάισιο, στην Ελλάδα ακόμα αντιμετωπίζουμε την ένταση, την βαρβαρότητα και τη συχνότητα του φαινομένου με ένα κακώς εννοούμενο ελληνικό «φιλότιμο», στις πιστοποιημένες περιπτώσεις δράσης, «για να μην καταστραφεί ο άνθρωπος για ένα ζώο» και ακόμα χειρότερα με την απαξίωση και την πλήρη αδιαφορία των αρχών.

Τα προσχήματα είναι πολλά, το πιο «διαβόητο» όλων η έλλειψη πόρων και κονδυλίων. Οι δήμοι και οι τοπικοί φορείς επικαλούνται τις περισσότερες φορές την έλλειψη χρημάτων για τις περιπτώσεις κακοποίησης που αρνούνται-απαξιούν να αναλάβουν ως όφειλαν από το νόμο, ενώ στην πραγματικότητα είναι κυρίως θέμα αντίληψης και αδιαφορίας. Οι τοπικοί φορείς θα μπορούσαν εντελώς ανέξοδα να εκπονούν συχνές και ποιοτικές εκστρατείες ενημέρωσης των πολιτών, σε σχολεία, ΚΑΠΗ και πλατείες με δημοτικούς υπαλλήλους και εθελοντές, που θα οδηγούσαν μακροπρόθεσμα στην αλλαγή της κουλτούρας και της ηθικής αντιμετώπισης του φαινομένου. Και αυτό δεν απαιτεί χρήματα, μόνο βούληση!

Η βία κατά των ζώων θεωρείται από τους κορυφαίους ψυχολόγους ως επαναλαμβανόμενη και κλιμακούμενης έντασης, μέχρι του σημείου που ο δράστης εξοικειωμένος με την απαξίωση της ζωής ως έννοια, δύναται να στραφεί σε εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής.

Όσο το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στρέφει αλλού το βλέμμα και αντιμετωπίζει το πρόβλημα ως κάτι που μπορούμε να σκουπίζουμε κάτω από το χαλί της ευπρέπειας και της καλής εικόνας, δεν μπορούμε να αισθανόμαστε σίγουροι πως το κάθε σπίτι, το κάθε παιδί, ο κάθε ένας από εμάς δεν κινδυνεύει, από κάποιον που ξεκίνησε σκοτώνοντας απλά «ένα ζώο» και αυτό δεν είναι πλέον υπερβολή. Με την αύξηση της εγκληματικότητας που είναι σημάδι της κοινωνικής και ηθικής κρίσης της χώρας, δεν έχουμε την πολυτέλεια να παίζουμε τις ζωές κανενός στα ζάρια της απαξίωσης.

Διαβάστε το κείμενο του ψηφίσματος όπως το βρήκαμε και ακολουθήστε τον ενεργό σύνδεσμο που ακολουθεί αν επιθυμείτε να υπογράψετε:

https://secure.avaaz.org/el/petition/PROEDRO_TIS_VOYLISPROThYPOYRGO_TIS_ELLADASYPOYRGO_DIKAIOSYNIS_KAKOPOIISI_ZOOY_APO_PLIMMELIMA_SE_KAKOYRGIMA/edit/

Γιατί είναι σημαντικό;

Γνωριζοντας οτι γινονται κακοποιησεις, θανατωσεις και δηλητηριασεις ζωων συνεχομενα, αν και ο νομος εχει αυστηροποιηθει, βλεπουμε οτι το φαινομενο συνεχιζεται με την ιδια ενταση. Αυτο σημαινει οτι δεν αρκει ο νομος να ειναι πιο αυστηρος. Θα πρεπει να ειναι πολυ πιο αυστηρος και ακομα πιο πολυ να εφαρμοζεται. Επομενως, οσον αφορα τον ζωοφιλικο νομο, το πλημμελημα χρειαζεται να γινει κακουργημα, με ολα του τα επακολουθα. Οταν προβαινει κανεις σε τετοιες πραξεις, που αφορουν την σωματικη ακεραιοτητα ενος αλλου ζωντανου πλασματος, οποιο και αν ειναι αυτο, το λιγοτερο που μπορει να χαρακτηριστει ειναι κακουργος και κατ’ επεκταση αν του αφαιρεσει την ζωη, δολοφονος. Δεν μπορει οι νομοθετες να δινουν μεγαλυτερη αξια στην ζωη ενος ανθρωπου- και εφ’ οσον το κανουν, καλα κανουν-αλλα πρεπει να δινουν την ιδια αξια σε καθε ζωντανο πλασμα επανω στη γη, γιατι ολα χρειαζονται. Επισης ειναι εξαιρετικα παραξενο για ποιον λογο οι αρμοδιες αρχες δεν ανταποκρινονται στις καταγγελιες των πολιτων, ακομα και με τον ηδη υπαρχοντα νομο. Αυτο δειχνει ενα οσφυοκαμπτικο κρατος και αναρωτιεται κανεις πολλες φορες αν υπαρχει κιολας. Οσο η κοινωνια διαφθειρεται, τοσο περισσοτεροι νομοι χρειαζονται δυστυχως, για να αντιμετωπιστουν διαφορα προβληματα της… Και εφ’ οσον καποιοι εχουν απωλεσει το φιλοτιμο και τον σεβασμο προς την ζωη, κατι πρεπει να τους φρεναρει. Οσο ευκολα κακοποιουν ενα ζωο, χωρις συναισθημα, χωρις λυπηση και κατα τον ιδιο τροπο του αφαιρουν την ζωη, πολυ ευκολα μπορουν να προβουν σε ωμοτητες εναντιον των ανθρωπων… Και αν δεν υπαρχουν ζωα να βγαλουν εκει το μενος τους, τοτε ας γινουμε κανιβαλλοι να τελειωσει η ιστορια. Αν ο καθενας κανει οτι θελει, οπως θελει και οταν θελει, χωρις να σεβεται το που σταματαει αυτος και ξεκιναει καποιος αλλος, που δεν μπορει να τον ανεχθει, η να τον αγαπησει, τοτε ας γυρισουμε στην εποχη των σπηλαιων. Ο σεβασμος και η αγαπη ειναι πολιτισμος και δεν πρεπει να συνηθιζουμε στη βια, ουτε να την ανεχομαστε. Εχουμε πληρη επιγνωση των πραγματων. Δεν πεταμε στον αερα, ουτε περπαταμε στο νερο. Παταμε σταθερα κατω στη γη και ξερουμε οτι καποια πραγματα που ζηταμε, μπορει να μην τα δουμε ποτε. Ομως δεν μπορουμε να παψουμε να τα διεκδικουμε. Γι’ αυτον τον λογο δημιουργησαμε ψηφισμα (petition) με το συγκεκριμενο αιτημα, ζητωντας ο νομος να αντιμετωπιζει με μεγαλη αυστηροτητα τις κακοποιησεις και τις δολοφονιες των ζωων, οχι σαν πλημμεληματα, αλλα σαν κακουργηματα. Δεν ειναι υποσχεση για ενα καλυτερο αυριο. Ειναι προσπαθεια. Γι’ αυτο κι εμεις σας καλουμε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, φιλοζωους και μη, να βοηθησετε στην προσπαθεια μας. Το μονο που ζηταμε απο εσας, ειναι η υπογραφη σας και τιποτε αλλο. Προωθηστε το ωστε να βοηθησετε να το γνωρισουν και αλλοι ανθρωποι στην Ελλαδα και στο εξωτερικο. Δεν αφορα μονο τα δικα μας ζωα, αλλα και τα ζωα ολου του κοσμου. Γιατι κακοποιησεις και δολοφονιες ζωων δεν γινονται μονο στη χωρα μας, αλλα παντου ανα τον κοσμο.
©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Ακολουθεί ενεργός σύνδεσμος προς το Avaaz.org

https://secure.avaaz.org/el/petition/PROEDRO_TIS_VOYLISPROThYPOYRGO_TIS_ELLADASYPOYRGO_DIKAIOSYNIS_KAKOPOIISI_ZOOY_APO_PLIMMELIMA_SE_KAKOYRGIMA/edit/

Παγκοσμια Ημερα Σκυλου. Πρεπει να τιμωρουνται αυστηρα οσοι κακοποιουν ζωα.Με την υποσχεση οτι τα "σκουπίδια" σας…

Δημοσιεύτηκε από ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ στις Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!