1 Μαΐου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
419 Views

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΣ

Μεγάλες και διάσπαρτες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 στην περιοχή της Αττικής.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών σε συνδυασμό με την χαμηλή υγρασία και τους δυνατούς ανέμους, ευνόησαν τις συνθήκες για γρήγορη εξάπλωση των πυρκαγιών.

Τρεις μεγάλες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, στον Κουβαρά Αττικής, στο Λουτράκι και σε περιοχή κοντά στα Δερβενοχώρια.

Η επιστημονική ομάδα του climatebook, συνέλεξε τα πιο πρόσφατα δορυφορικά δεδομένα και προχώρησε σε μια πρώτη εκτίμηση των καμένων εκτάσεων στις παραπάνω περιοχές.

Έτσι, σύμφωνα με δεδομένα από τον δορυφόρο Sentinel2, η πυρκαγιά στον Κουβαρά Αττικής έκαψε περίπου 38.500 στρέμματα, στα Δερβενοχώρια σχεδόν 100.000 στρέμματα και στο Λουτράκι κοντά στα 14.200 στρέμματα.

Συνολικά, μέσα σε λίγες μέρες περισσότερα από 150 χιλιάδες στρέμματα κάηκαν στην περιοχή της Αττικής.

Εικόνα 1. Εκτίμηση καμένων εκτάσεων από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής το διάστημα 15-19 Ιουλίου 2023.

Πηγή δεδομένων: Sentinel2/Copernicus.

climatebook.gr

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!