28 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
1.346 Views

Να δούμε τις ικανότητες των αρχών στην εξακρίβωση στοιχείων, που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστων στη Σαμαρινα Γρεβενών, όπου βρέθηκαν σκοτωμενα και τεμαχισμενα τεσσερα αλογα, σε δημοτικο βοσκοτοπο!

Ορισμενα μελη των ατυχων ζώων ειχαν αφαιρεθει με τον πιο φρικαλεο τρόπο!

Το αποτροπαιο εγκλημα διαπιστωσε ο ιδιοκτητης τους και ειδοποιησε την αστυνομία !

Ανατριχιαστικες οι υποψιες, που αφορουν στα κτηνωδη σχεδια των διποδων εγκληματιων!

Να υπενθυμισουμε οτι στα τέλη Απριλίου του 2022, άλογα στα Γρεβενά, που ζούσαν μέχρι πρότινος ελεύθερα στον ορεινό όγκο, κλείστηκαν σε ένα γήπεδο κατόπιν καταγγελιών κατοίκων για ενόχληση και καταστροφές στα χωριά, όπου προφανώς κατέβαιναν προς αναζήτηση τροφής.

Ενήλικα άλογα, πουλάρια, μανάδες, βρίσκονται εντός του γηπέδου χωρίς καμία προφύλαξη από καιρικές συνθήκες (ήλιο, βροχή, κ.λ.π), όπου και δυστυχώς υποσιτίζονται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αφήνονται για μέρες χωρίς τροφή, αλλά και η τροφή όταν παρέχεται είναι ελλιπέστατη με αποτέλεσμα τα πιο αδύναμα όπως π.χ. πουλάρια και μανάδες να μένουν νηστικά.

Παρεμειναν εκεί λοιπόν σε αυτή την κατάσταση, μέχρι της κανονισμένης ημερομηνίας πλειοδοτικής δημοπρασίας τους με εκποίησή τους, ήτοι την 3η Μαΐου 2022, που ειχε κανονιστεί από το Δήμο.

Όπως είχαμε πληροφορηθει, τα περήφανα αυτά ζώα, ηταν σχεδόν “κανονισμένο” να δοθούν όλα μαζί σε άνθρωπο που εμπορεύεται άλογα, με πιθανότερη και γνωστή σε όλους κατάληξή τους, που θα ηταν η πώληση και εξαγωγή για σφαγή τους.

Οι άνθρωποι για την κακή μεταχείριση και διαχείριση των ζώων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα ζώα προέκυψαν από εγκαταλείψεις αλόγων που είχαν άλλοτε αγοραστεί στα πλαίσια επιδοτήσεων, που κατέληξαν να ζουν ως άγρια άλογα και φυσικά να ζευγαρώνουν και να πολλαπλασιάζονται.

Τονίζουμε επίσης ότι σύμφωνα με τον Ν. 4830/2021, αρθ. 23, απαγορεύεται η εξαγωγή τους για παραγωγή κρέατος και πιο συγκεκριμένα:

5. Απαγορεύονται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η συμμετοχή ζώων σε οποιοδήποτε είδος μάχης.

Επίσης απαγορεύονται η εκτροφή, η εξαγωγή και η χρησιμοποίηση σκύλων, γατών, ιπποειδών και ειδών νυφίτσας (mustela putorius furo) για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών.

Φορείς και οργανώσεις για τα ιπποειδη κατεθεσαν στα τέλη Απριλίου 2022 στο διοικητικό δικαστήριο Κοζάνης αίτηση αναστολής εκτέλεσης και προσωρινής διαταγής παύσης της δημοπρασίας των αλογων, κατά απόφασης του Δήμου Γρεβενών για τη δημοπρασία.

Δειτε το βίντεο:

Αναστολή δημοπρασίας αλόγων στα Γρεβενά.

Ενα απο τα επόμενα βήματα ηταν και η καταγραφή τους.

Εδώ η ανακοίνωση από τον Δήμο Γρεβενών

https://www.dimosgrevenon.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3292:2022-04-29-12-15-07&catid=22:2014-09-02-08-20-59&Itemid=65

Εδώ οι επόμενες ενέργειες:

https://www.dimosgrevenon.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3294:2022-04-29-15-47-35&catid=22:2014-09-02-08-20-59&Itemid=65

Καλούμε τις αρχές, να επιληφθουν και να επεξεργαστουν τα στοιχεία που τους παραθέτουμε, μήπως και ριξουν φως στην υπόθεση.

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!