28 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
843 Views

Στην Ελλάδα, η απαγωγή των σκύλων και γατών, είναι δυστυχώς μια θλιβερή πραγματικότητα, που γίνεται μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο αριθμός των “απαγωγών” αυξάνεται εκθετικά, ενώ η τύχη των θυμάτων παραμένει αβέβαιη.

Ίσως εισάγονται στην τεράστια αγορά της ζωοτομιας (πειραματοζωα), η χρησιμοποιουνται ως δολώματα στις κυνομαχίες και ποιος ξέρει σε πόσες άλλες σκοτεινές δραστηριότητες, με σκοπό το κέρδος.

Δυστυχώς, όλες οι παραδοχές εξακολουθούν να ισχύουν και μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο:

Ο πόνος, τόσο για το ζώο, όσο και για τον ιδιοκτήτη/κηδεμόνα είναι τεράστιος.

Πόσα ζώα εξαφανίζονται δεν είναι γνωστό, λόγω της έλλειψης μιας βάσης δεδομένων.

Μόνο στο διαδίκτυο είναι αισθητή η έκταση του φαινομένου, όπου απελπισμένοι ιδιοκτήτες/κηδεμόνες δεν παραιτούνται απο την απώλεια του τετραποδου παιδιού τους-φίλου τους και δεν εγκαταλείπουν την ελπίδα να το βρουν.

Το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ζητάει την σύσταση μιας ειδικής βάσης δεδομένων για τις κλοπές και τις εξαφανίσεις των κατοικίδιων ζώων, όπως υπάρχει ήδη για κλεμμένα οχήματα.

Θεωρούμε εκπληκτικό το γεγονός ότι στη χώρα μας υπάρχει ένα ηλεκτρονικό μητρώο για τα αντικείμενα που έχουν σίγουρα σημαντική οικονομική αξία, όπως τα αυτοκίνητα και όχι ένα για τα έμβια όντα που αποτελούν μέρος της οικογένειας και ως εκ τούτου η αξία τους είναι ανεκτίμητη.

Η έξαρση του φαινομένου της ζωοκλοπης ευρύτερα στον ελλαδικό χώρο, αποτελεί στοιχείο του οργανωμένου εγκλήματος και για μη αντιμετώπιση της ζωοκλοπης, δημιουργεί κλίμα γενικευμένης ανομίας και ατιμωρησίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ-ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΖΩΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.

ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ, Η ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΖΩΩΝ, ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΙΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Α.Τ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ ΣΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΑ, PET SHOP, ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ, ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, E-MAIL ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!