19 Μαρτίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
952 Views

Ουσιαστικά είναι φυλακισμένα σε μία πισίνα, ενώ τα ελεύθερα κολυμπούν έως και 40 μιλια ίσως και περισσότερα σε μία μέρα.

Για να διασκεδάσουν καποιοι για ένα τέταρτο, τα καταδικάζουν να είναι δυστυχισμένα σε όλη τους τη ζωή.

Όταν τα βλέπεις να κάνουν τα κόλπα τους, είναι επειδή έτσι ξέρουν ότι θα φάνε. Δεν έχουν καμία όρεξη να κάνουν τούμπες για να γελουν.

Ενημερώνουμε για αλλη μια φορα τον κόσμο, ώστε να μην ενισχύουν οικονομικά τέτοιες επιχειρήσεις, που διαωνιζουν το προβλημα του εγκλεισμου των ζωων και της χρησης τους ως θεαματος και μαζι με κυνηγετικη ομοσπονδια, ειναι επισημος χορηγος μιας πασιγνωστης οργανωσης για περιθαλψη αγριων πουλιων, φιλοι της οποιας ειστε πολλοι, χωρις να το ξερετε.

Τα δελφινάρια όπως όλοι καταλαβαίνουμε , δεν μπορούν να προσφέρουν το χώρο , τα κοινωνικά δίκτυα και τις φυσικές συνθήκες που χρειάζονται τα ζώα , με αποτέλεσμα να υποφέρουν, να εξαντλούνται από τις συνθήκες αιχμαλωσίας και να πεθαίνουν πρόωρα .

Τα ποσοστά θνησιμότητας και η αφύσικη συμπεριφορά των αιχμάλωτων δελφινιών , αποδεικνύουν ότι η έλλειψη διέγερσης τους προκαλεί τρομερό στρες .

Το κολύμπι αδιάκοπα σε κύκλους είναι μία μόνο ένδειξη της πλήξης και του ψυχολογικού άγχους .

Οι επιστήμονες που μελετούν την υψηλή νοημοσύνη των δελφινιών , ισχυρίζονται ότι τα δελφίνια είναι τα δεύτερα πιο έξυπνα πλάσματα στον κόσμο μετά τον άνθρωπο , και θεωρούν ηθικά απαράδεκτο να τα φυλακίζουμε σε ψυχαγωγικά πάρκα.

Ζητάμε από την πολιτεία να παρέμβει ώστε να διακοπεί η λειτουργία των δελφιναριων και να σταματήσει η παραπλάνηση του κοινού σχετικά με την εκπαιδευτική και θεραπευτική τους αξία , που σκοπό έχει να δικαιολογήσει την αιχμαλωσία των ζώων .

Dr Betsy Smith : Η μία από τους ιδρυτές της δελφινοθεραπείας , δηλώνει ” Στο επίκεντρο όλων αυτών των προγραμμάτων θεραπείας είναι η εκμετάλλευση ευάλωτων ατόμων και ευάλωτων δελφινιών . ‘

Η Dr. Lori Marino επίσης αναφέρει ότι ” δεν υπάρχει κανένα αδιάσειστο στοιχείο μέχρι σήμερα που να αποδεικνύει ότι οι ζωολογικοί κήποι και τα ενυδρεία προωθούν αλλαγή στάσης ή ότι εκπαιδεύουν τους επισκέπτες , παρά τους ισχυρισμούς για το αντίθετο . ”

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας με σκοπό την άμεση διακοπή της λειτουργίας τους .

Καλούμε επίσης την πολιτεία να επανεξετάσει τις επισκέψεις σχολείων σε τέτοια πάρκα και ζωολογικούς κήπους , καθώς αποδεικνύεται ότι δεν έχουν κανένα εκπαιδευτικό χαρακτήρα .

Η πλειοψηφία των ζώων σε αιχμαλωσία που χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους παραστάσεις , προσφέρουν περισσότερο διασκέδαση στους θεατές και ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή , τη βιολογία , την οικολογία και τη διατήρηση των ζώων , εμφανίζοντάς τα σε αφύσικες συνθήκες να κάνουν κόλπα για το κοινό .

Αντί να παρέχουν εκπαίδευση , τα προγράμματα αυτά διδάσκουν το κοινό ότι είναι αποδεκτό να κρατάμε άγρια ζώα σε αιχμαλωσία για τη δική μας διασκέδαση .

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Τα δελφίνια στα δελφινάρια είναι δυστυχισμένα και πεθαίνουν γρηγορότερα από τα ελεύθερα… Ουσιαστικά είναι…

Gepostet von ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ am Montag, 15. Juni 2020

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!