28 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
1.530 Views

Τα τελευταία χρόνια, καθώς τα κατοικίδια πληθαίνουν, συναναστρεφόμαστε σχεδόν καθημερινά με ζώα. Τώρα πια γνωρίζουμε από πρώτο χέρι οτι τα ζώα έχουν συναισθήματα. Χαίρονται όταν βλέπουν αγαπημένα τους πρόσωπα (ανθρώπους ή ζώα), παίζουν, ζηλεύουν. Στεναχωριούνται όταν κάτι δεν τους αρέσει και φοβούνται όταν δε νιώθουν ασφάλεια. Αυτά τα συναισθήματα δεν τα έχουν μόνο μερικά ζώα. Τα έχουν όλα.

Πέρα από τα συναισθήματα των κατοικιδίων μας, πολλές φορές τα παραδεχόμαστε για την εξυπνάδα τους. Ειδικά για τους σκύλους είμαστε συνήθως πολύ εντυπωσιασμένοι με τα τόσα πράγματα που μαθαίνουν να κάνουν. Η εξυπνάδα όμως (όπως και τα συναισθήματα) δεν είναι κατορθώματα μόνο μερικών ζώων. Τελευταία μαθαίνουμε πως τα γουρούνια για παράδειγμα ίσως είναι εξυπνότερα και από τους σκύλους.

Με βάση όλα τα παραπάνω, μπορεί να δει κανείς πως τα γουρούνια δε διαφέρουν σε κάτι από τους σκύλους. Οι γάτες δεν διαφέρουν από τα μοσχαράκια. Στο μόνο που διαφέρουν είναι τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά.

Αυτές οι διαφορές δικαιολογούν τη δολοφονία τους? Είτε γουρούνια, είτε σκύλοι, όλοι θα προτιμούσαμε να ζήσουμε από το να δολοφονηθούμε.

Αν πιστεύεις οτι δεν είσαι ρατσιστής και κάθε άνθρωπος έχει το ίδιο δικαίωμα στη ζωή ανεξάρτητα τη φυλή του, λογικά θα βγάζει νόημα για σένα οτι κάθε ζώο έχει το ίδιο δικαίωμα στη ζωή ανεξάρτητα απο το είδος του.

Ο σπισισμός μοιάζει τρομακτικά πολύ με το ρατσισμό. Αν δε θα σκότωνες ένα σκύλο, γιατί σκοτώνεις ένα μοσχάρι? Θα συνεχίσεις να χρηματοδοτείς αυτές τις άδικες δολοφονίες?
Είναι καιρός να κάνεις τις αξίες σου πράξη.

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541/2313231882036973/?type=3&theater

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!