26 Απριλίου, 2024

Τα κατοικίδια ζώα στις μέρες μας, μέσα από τα μάτια ενός 8χρονου αγοριού

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
783 Views

Πριν από περίπου 6 μήνες, επισκέφτηκα τον ξάδερφο μου, κάτοικο Αθηνών και μεγάλο λάτρη των ζώων. Από μικρός είχε ένα και μόνο όνειρο. «Να γίνει κτηνίατρος!» Ήθελε να φροντίζει τα άρρωστα ζώα και να βοηθάει όλα τα πλάσματα που τον εχουν πραγματικά ανάγκη, μια ανάγκη που είχε και ο ίδιος, θέλοντας να γεμίσει το κενό μέσα του..

Ο μικρός ήταν παιδί χωρισμένων γονιών και στα μάτια των ζώων έβλεπε αυτό που δεν μπορούσαν να δουν, τα παιδικά του ματάκια, στα μάτια των ανθρώπων γύρω του.

Η επίσκεψη μου στο σπίτι του, ήταν λόγω της μεγάλης ανησυχίας της θείας μου, για την ομολογουμένως έντονη εμμονή του μικρού με τα ζώα.

Σαν απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας, με την ειδικότητα μου στον τομέα της παιδοψυχολογίας, πήγα να «εξετάσω και να ακούσω το μικρό μου ξαδερφάκι» με σκοπό να καθησυχάσω και αυτή την έρημη την θεια, που είχε αγχωθεί ιδιαίτερα.

Αυτά όμως που άκουσα από το στόμα του μικρού, άλλαξαν όλη μου την ζωή και τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζω.

Τον ρώτησα γιατί αγαπάει τόσο τα ζώα… και εκείνος μου απάντησε : «το ερώτημα ξάδερφε, δεν είναι γιατί αγαπάω εγώ τα ζώα, αλλά γιατί αγαπάνε αυτά εμάς;»

Στην αρχή σάστισα, δεν ήξερα τι να του απαντήσω..και εκείνος τότε συνέχισε : «θα σου πω εγώ γιατί μας αγαπάνε. Αρχικά ξέρουν τι σημαίνει εμπιστοσύνη, έπειτα η καρδιά τους είναι πιο αγνή και από μικρού παιδιού και τέλος…αισθάνονται πράγματα αληθινά, χωρίς αναστολές.»

Λίγο πριν αρχίσει να κλαίει μου είπε: «οι σκύλοι όπως και όλα τα ζώα, δεν ξέρουν τον εγωισμό, δεν ξέρουν τι είναι το μίσος και δεν γνωρίζουν τι πάει να πει κακιά. Στην δικιά μου ζωή γέμισαν ένα τεράστιο κενό, ένα κενό που μέχρι στιγμης οι άνθρωποι δημιούργησαν και κανένας τους δεν μπόρεσε να καλύψει. Για αυτό, λοιπόν, θα είμαι πιστός, στον πιο πιστό μου φιλο, γιατί έχω καταλάβει από τώρα τι πραγματικά αξιζουν τα ζώα για εμάς. Είναι το μεγαλύτερο μας δώρο!»
Και αφού με κοίταξε στα μάτια πήγε στο δωμάτιο του κλαίγοντας.

Τότε όλα μέσα μου άλλαξαν. Είπα στην θεια μου, πως ο μικρός έχει βρει το νοημα και σκέφτεται με ένα απίστευτα ιδιαίτερο τρόπο ενω εγώ από πλευράς μου, αλλάξα όλη μου την ζωή, περνώντας αρχικά ένα κουτάβι για εμενα και ένα για εκείνον.

Πολλοί από εμάς, λοιπόν, πιστεύουμε πως τα ζώα δεν έχουν αληθινά συναισθήματα, διότι το συναίσθημα το θεωρούμε προνόμιο της ανθρώπινης οντότητας, χωρίς όμως αυτό να έχει καμία ανταπόκριση στην πραγματικότητα.

Η αγάπη, η αληθινή πίστη, η πλήρης αφοσίωση, ο ενθουσιασμός και ο έρωτας δεν είναι μόνο δικά μας προτερήματα. Το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα, τα ζώα εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους καθημερινά, συνέχεια, με ποικίλους τρόπους και χωρίς αναστολές και περιττή σκέψη, σε αντίθεση με εμάς τους ανθρώπους.

Το καλύτερο δώρο λοιπόν για εσάς και την οικογένεια σας είναι ένα ζωάκι. Αρκεί να μπορείτε να του παρέχετε όλα όσα χρειάζεται, μαζί με ένα χάδι, που υποδηλώνει άπλετη αγάπη, ενώ εκείνο θα σας προσφέρει όλη του την ζωή.

Και μην ξεχνάτε ότι από τα μικρά παιδιά και τα ζώα μπορουμε να μάθουμε πολλά.

(Κείμενο: Γιακεζόγλου Δημήτρης)

https://www.facebook.com/dimitris.giake/posts/1739410262809982



Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!