28 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
712 Views

Απαιτούμε την Καθολική απαγόρευση του Κυνηγιου.

Να ανακληθεί καθε παράνομη Ρυθμιστική για το Κυνήγι σε καμένες περιοχές και όχι μόνο.

Κάθε χρόνο στη χώρα μας, λίγες μέρες πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, εκδίδεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος μια Ρυθμιστική Απόφαση για το κυνήγι, η οποία “επιβάλλεται” αντισυνταγματικα από τη νομοθεσία και προσδιορίζει τα είδη και τις χρονικές περιόδους που επιτρέπεται το κυνήγι για το κάθε είδος.

Κάθε χρόνο η Ρυθμιστική αυτή είναι παράνομη και γι’ αυτό ανακαλείται με απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας, μετά από προσφυγές φιλόζωων.

Δυστυχώς, όμως, η έκδοση της Ρυθμιστικής και η έναρξη της κυνηγετικής περιόδου γίνονται τον Αύγουστο, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης από το ΣτΕ γίνεται τον Δεκέμβριο , ή και αργότερα.

Συνεπώς, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, το κυνήγι γίνεται βάσει παράνομης Ρυθμιστικής.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως σκοτώνονται είδη που δεν θα έπρεπε, σε εποχές που είτε μεταναστεύουν λόγω μαζικων πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, είτε κυοφορούν, είτε για άλλο λόγο ο πληθυσμός τους είναι ευαίσθητος και θα έπρεπε να προστατεύεται και όχι να γενοκτονίας ασύστολα από τους κουμπουροφορους “ρυθμιστες” της φύσης, που το ίδιο το κρατος πληρώνει και αδειοδοτει, για να μειώνουν πληθυσμούς ζώων της άγριας πανίδας της χώρας μας.

Στις δε “διαπραγματεύσεις” του αρμόδιου Υπουργείου με τους κυνηγούς, τα Φιλοζωικα Σωματεια και οι Περιβαλλοντικες Οργανώσεις είναι ανεπιθύμητες!

Παρόντες όμως είναι οι κυνηγοί, που συνεδριάζουν με τις εκαστοτε κυβερνησεις, ακομα και κεκλεισμένων των θυρών, καθορίζοντας τελικά, μέσα από πελατειακούς μηχανισμούς και ισχυρά συμφέροντα, τις πολιτικές τους και για καθαρά ψηφοθηρικους λογους.

Απαιτούμε την Καθολική απαγόρευση του κυνηγιού και κάθε εγκληματική ενέργεια κατα των ζώων της άγριας πανίδας να καταδικάζεται ως κακούργημα δια νόμου.

Να ανακαλέσουν άμεσα τη Ρυθμιστική και να ετοιμάσουν νέα, που θα σέβεται όλες τις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ και με όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος (μελέτες, επιτροπές κλπ.)

Να μην επιτρέψουν το κυνήγι, έως ότου ετοιμασθεί Άμεσα η νέα, νόμιμη Ρυθμιστική και μέχρι να ψηφιστεί νέος νόμος που να σέβεται κάθε εμβιο ον της άγριας πανίδας.

Να επιτραπει στα φιλοζωικα σωματεια και οργανώσεις να είναι παρούσες στις συζητήσεις και να τις εντάξει στις επιτροπές για τη νέα Ρυθμιστική, όπως και για την αλλαγή του νόμου σε κακουργημα.

Να συμπεριληφθουν στη νέα Ρυθμιστική, ουσιαστικοι περιορισμοι του κυνηγιού, τόσο χρονικοι, όσο και σε σχέση με τα είδη και τις περιοχές.

Το κυνήγι δεν είναι ούτε χόμπι ούτε σπορ.

Στη μνήμη των εκατομμυρίων ανώνυμων θυμάτων που σκοτώνονται από τα βόλια των κυνηγων, ειτε σε καμένες περιοχές, είτε όχι, οφείλουμε να συνεχίζουμε να πιέζουμε τις κυβερνήσεις προς όφελος όλων των ζώων.

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!