28 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
850 Views

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και επικίνδυνο, καθώς πέρα από την κλοπή σκύλων και γατων, γίνεται εισβολή σε ιδιωτικούς χώρους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τρόμος στους κατοίκους, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι κλοπές γίνονται ακόμα και από μέλη παρακρατικών ζωα-φιλικων ΜΚΟ, σε συνεργασία με Α.Τ. που παίρνουν μίζες, χωρίς να έχει έχει επέμβει κανένας εισαγγελέας, για υποτιθέμενη κακοποίηση ζώου.

Εάν δεν έχουν Microchip, δεν επιστρέφονται στον κηδεμονα/ ιδιοκτήτη τους και μετέπειτα αγνοείται η τύχη τους.

Η κλοπή σκύλου και γατας είναι επικερδής.

Σκύλοι και γατες κλεβονται, είτε για να επιστραφούν έναντι αμοιβής, είτε για να μεταπωληθουν, ιδίως αν πρόκειται για φαινοτυπικα καθαρόαιμα ζώα.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για παράνομες γέννες, που παραπέμπουν σε παράνομο εμπόριο, από επαγγελματιες ζωοκλεφτες του παρακράτους.

Η κλοπή οικοσιτων κατοικίδιων θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως απώλεια περιουσίας από τον ιδιοκτήτη και ο νόμος να αναγνωρίζει τη συναισθηματική αναστάτωση που προκαλεί κάτι τέτοιο.

Δειτε τι προβλεπει ο ζωοκτονικος νομος που επιβαλλει η ναζιστικη Ε.Ε. και εκτελειται απο τους πολιτικο-ζωα-φιλους κατα τα συμφεροντα τους και με εντολες απο τα κεντρα-παρακεντρα των κυβερνησεων διαχρονικα.

Στην προκειμενη, διανυουμε την περιοδο του χειροτερου ζωομνημονιου στα ελληνικα χρονικα.

Σύμφωνα με το

Άρθρο 34 του νόμου 4830/21 ισχύουν οι παρακάτω

Ποινικές κυρώσεις:

1.Η παράνομη εμπορία ζώων συντροφιάς κατά τους όρους του παρόντος τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή μέχρι τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από δέκα (10) έως πενήντα (50) ευρώ.

2.Οι παραβάτες της περ. ε’ και του πρώτου εδαφίου της περ. ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 9, των περ. γ’ και δ’ της παρ. 10 του άρθρου 8, της παρ. 4 του άρθρου 22, καθώς και της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 24 τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή μέχρι τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από δέκα (10) έως πενήντα (50) ευρώ.

Οι παραβάτες της παρ. 5 του άρθρου 23 και της περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 24 τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα (10) έτη και με χρηματική ποινή μέχρι πεντακόσιες (500) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από πενήντα (50) έως εκατό (100) ευρώ.

3.Οι παραβάτες του άρθρου 23, πλην της παρ. 5, τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο (2) έτη και με χρηματική ποινή μέχρι τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από δέκα (10) έως πενήντα (50) ευρώ.

4.Οι παραβάτες της παρ. 5 του άρθρου 9, καθώς και η κλοπή οποιουδήποτε ζώου συντροφιάς τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή μέχρι τριακόσιες (300) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από δέκα (10) έως είκοσι (20) ευρώ.

Η κλοπή κυνηγετικού σκύλου ή σκύλου βοήθειας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα (1) έτος και χρηματική ποινή μέχρι τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από δέκα (10) έως πενήντα (50) ευρώ.

5.Οι παραβάτες των άρθρων 3, 4, 7, 9, 10 και 11 του ν. 2017/1992 (Α’ 31) τιμωρούνται με τις ποινές που προβλέπονται στην παρ. 2.

6.Στις περιπτώσεις των παρ. 1 έως 5, η έκθεση βεβαίωσης της παράβασης που συντάσσεται από αρμόδια αρχή διαβιβάζεται εντός δέκα (10) ημερών στον αρμόδιο δήμο για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και προστίμων.

7.Στις περιπτώσεις εγκλημάτων του παρόντος νόμου, μπορεί να παρίσταται αυτοτελώς και κάθε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Φιλοζωι- κών Σωματείων και Οργανώσεων του ΕΜΖΣ, ανεξάρτητα αν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας και μόνο.

Η σχετική δήλωση μπορεί να γίνει τόσο κατά την προδικασία όσο και στο ακροατήριο, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ν. 4620/2019, Α’ 96).

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!