29 Μαρτίου, 2024

Όταν το ελληνικό κράτος έριχνε φόλες δια νόμου στα αδέσποτα

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
803 Views

Ριχνουμε απλετο φως στην άγνωστη και μακάβρια ιστορία της κυνοκτονίας από το ελληνικό κράτος.

ΣΑΝ σήμερα πριν από 128 χρόνια πραγματοποιείται κάτι μακάβριο σε Αθήνα και Πειραιά. Το ελληνικό κράτος μέσω εγκυκλίου της Διεύθυνσης της αστυνομίας, αποφασίζει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών ρίχνοντας φόλες στους δρόμους και γεμίζοντας τα πεζοδρόμια με πτώματα ζώων. Μια εικόνα συνηθισμένη, όπως μας αποκαλύπτει ο συντάκτης του δημοσιεύματος που ανακαλύψαμε, κάτι που μας δημιουργεί την ισχυρή εντύπωση πως στις 15 Μάρτη του 1890 δεν συνέβαινε το γεγονός αυτό για πρώτη φορά. Η συγκεκριμένη ιστορία είναι άγνωστη σε εμάς, όπως και στους περισσότερους νομίζουμε, μα παραμένει αποκαλυπτική για τις θεσμικές αντιλήψεις που επικρατούσαν τα πρώτα χρόνια της εγκαθίδρυσης του ελληνικού κράτους. Ή όχι μόνο τα πρώτα χρόνια;

Πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕφΣυν, το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) πρότεινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να νομιμοποιηθεί η θανάτωση αδέσποτων σκύλων που δεν καταφέρνουν να υιοθετηθούν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και γίνονται βάρος ή «περίσσευμα» στα υπερχειλισμένα κυνοκομεία ή πάρκα των Δήμων. Πρότεινε μάλιστα την επιβολή προστίμων σε όσουν προβαίνουν σε τάισμα αδέσποτων σε σημεία και σποτ που δεν προβλέπονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η λίστα με τους εχθρόζωους του κρατικού μηχανισμού και της αυτοδιοίκησης εμπλουτίζεται στο δημοσίευμα, υπενθυμίζοντας σε μας τον αντιδήμαρχο του Ηρακλείου Πέτρο Ινιωτάκη, τον δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη και τον δήμαρχο Σπάρτης Βαγγέλη Βαλιώτη, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό έχουν μιλήσει και ζητήσει ανοιχτά την θανάτωση αδέσποτων και είμαστε σίγουροι πως μόλις διάβαζαν το παρακάτω δημοσίευμα που εντόπισε το ιστοριουργείο του 1-2 θα πέταγαν σε πελάγη δολοφονικής ευτυχίας.

Εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, Πέμπτη 8 Μαρτίου 1890, σελ. 2

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Όταν το ελληνικό κράτος έριχνε φόλες δια νόμου στα αδέσποτα

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!