19 Μαρτίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 4 λεπτά
420 Views

Ε.Ε., ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΜΚΟ

Οι μη κυβερνητικες οργανωσεις βγήκαν στην επιφάνεια της γης, τη στιγμή που το κεφάλαιο επιτύγχανε τη διεθνοποίησή του σε βάρος των μισθωτών σκλάβων και που το κράτος μπορούσε επιτέλους να αποβάλει το αβάσταχτο φορτίο του κοινωνικού του μύθου (απαλλασσόμενο από μεγάλο μέρος των παροχών και της γραφειοκρατίας που τις διεκπεραίωνε) και να στραφεί σε πιο αποτελεσματικές επενδύσεις ελέγχου, καταπίεσης και εξόντωσης: Οπλα, μπάτσοι, φυλακές, καταστολή.

…Κι εδώ έρχονται οι μη κυβερνητικοί υπηρέτες που –με χαμηλό κόστος τώρα, αλλά εγγράφοντας υποθήκη για την προσωπική τους αναρρίχηση και κέρδη και άμεσα και στο μέλλον– θα συντηρήσουν για όσο χρειάζεται τα προσχήματα του “κοινωνικού κράτους” και του “κράτους δικαίου”.

Το κράτος και τα αφεντικά επιτυγχάνουν τους στόχους τους με χαμηλές σχετικά επιχορηγήσεις, από τη στιγμή που το κύριο βάρος το επωμίζονται οι ίδιοι οι παλαιοί και νέοι δικαιούχοι των χαμένων παροχών, είτε προσφέροντας δωρεάν ή φτηνή εργασία, είτε συνεισφέροντας οικονομικά από το υστέρημά τους (εθελοντισμός).

Οι ΜΚΟ αναβαθμίζονται, αναλαμβάνοντας διατεταγμένη υπηρεσία “κοινωνίας των πολιτών” και γίνονται απαραίτητες για όλες τις βρωμοδουλειές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό… Και η πυραμίδα των μη κυβερνητικών υπηρετών βρίσκει το επιστέγασμά της στον ρόλο που τους ανατίθεται στο πλαίσιο των νεοαποικιακών επεμβάσεων: Προπομποί στρατιωτικών επιδρομών, φωλιές κατασκόπων, διοχετευτές χρηματοδοτήσεων της CIA για πορτοκαλί επαναστάσεις, κοντολογίς γατούλες με πολύ κοφτερά δόντια.

…Και όλα αυτά έναντι αδρής αμοιβής, που συχνά-πυκνά ξεκοκαλίζει το μεγαλύτερο μέρος κάποιας σεμνότυφα αυτοαποκαλούμενης “βοήθειας”.

ΜΚΟ και “φιλοζωία”

Το μέγεθος του εγκλήματος άρχισε να γίνεται αντιληπτό με την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ.
Στη προσπάθεια νεοταξικού εκδυτικισμού και εκσυγχρονισμού των ελληνικών πόλεων, αρωγός η Ε.Ε., προαναγγέλλοντας μεγάλες επιδοτήσεις, με σκοπό το μάζεμα των “αδέσποτων” από τους δρόμους των πόλεων και τη στείρωση τους.

Παράλληλα άρχισαν να καταγγέλλονται σωρηδόν “απαγωγές” αδέσποτων και pet trafficking σε χώρες της Ε.Ε. Το χρήμα από την Ε.Ε. επέτρεπε τη χρηματοδότηση και “φιλοζωικών” ΜΚΟ, με σκοπό την προστασία και περισυλλογη των αδέσποτων. Που τελικά κατέληγαν και καταλήγουν??? Σε εργαστήρια πειραμάτων της Ευρώπης και σε εργοστάσια επεξεργασίας γούνας γάτας και σκύλου???

Ειναι τεραστια τα ερωτηματα και φυσικα δεν υπαρχουν επισημες απαντησεις απο το κρατος και τους φορεις… Και αυτο γιατι δεν εχει γινει ποτε επισημη καταγραφη τους, οπως και η ιχνηλασιμοτητα τους εντος και εκτος Ελλαδας.

Μήπως επωνυμίες που παραπέμπουν σε παραδείσους, έχουν στόχο να εξαπατήσουν αφελείς φιλοζωους και να εφοδιάσουν τα άτυχα κατοικίδια με “εισιτήριο μιας διαδρομής”, κατευθείαν για τα κολαστήρια των εργαστηρίων???

Ο αριθμός των ζώων που διοχετευονται μεσω pet trafficking από την Ελλάδα, υπολογίζεται σε 7.000 το χρόνο, με κόστος 200 – 600 ευρώ ανά ζώο. Το κέρδος βεβαίως είναι πολλαπλάσιο.

Το 2003 και ενώ η Ελλάδα αναλάμβανε τη προεδρία της Ε.Ε. τα σκυλιά και οι γάτες του Εθνικου κήπου και του Ζαππείου βρέθηκαν νεκρά από δηλητήριο. Κάποιοι σκέφτηκαν φαίνεται ότι οι δυτικοί πολιτισμένοι ηγέτες δεν θα άντεχαν να βλέπουν τους γάτους μας και τους σκύλους μας να λιάζονται νωχελικά στο ήλιο. Ετσι, με μια άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα τα ζώα δηλητηριάστηκαν!

Ακολούθησε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φιλοζωους.

Κατά τη περίοδο 2002-2004 κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών, οι καταγγελίες για περιπτώσεις εξαφάνισης, δηλητηρίασης και θανάτωσης των ζώων ήταν πάμπολλες.

Mέχρι 1.445 δολάρια για ένα ημίαιμο

Συμφωνα με στοιχεια που προκυπτουν απο ερευνα που εχει γινει στην Ε.Ε. τουλαχιστον την τελευταια 20ετια, τα ημίαιμα (μπάσταρδα) σκυλιά, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, χρεώνονται με πολύ υψηλές τιμές. Με την εκτροφή τους επιτυγχάνεται “προϊόν” από 12 μέχρι 33 κιλά, που χαρακτηρίζεται από το στρογγυλό (βαρελοειδές) στέρνο και πόδια κοντύτερα από το “μοντέλο” hound.

Η τιμή τους ξεκινάει από 605 δολάρια και φτάνει στα 1.445, ενώ επιβαρύνεται με 200 δολάρια για την εκπαίδευσή τους…, ώστε να είναι συνεργάσιμα στο βασανισμό τους στα εργαστήρια πειραμάτων…

Η οικιακή κοντότριχη (κοινή ευρωπαϊκή) γάτα που “παράγεται” στα εκτροφεία της Harlan, προέρχεται από τα εκτροφεία της εταιρείας στην Ολλανδία.

Τα “προϊόντα”, περνούν από ένα ανάλογο -προς αυτό των σκύλων- πρόγραμμα κοινωνικοποίησης, προκειμένου να διευκολύνεται ο χειρισμός τους από το προσωπικό των πειραματικών εργαστηρίων.

Η τιμή της γάτας είναι συνάρτηση της ηλικίας της. Ξεκινάει από 450 δολάρια και φτάνει τα 745 (“διαπραγματεύσιμη” τιμή ισχύει για γάτες πάνω από 3 ετών).

Πολλές εταιρείες εκτροφής πειραματόζωων δηλώνουν ότι τα ημίαιμα ζώα με τα οποία εφοδιάζουν τους πελάτες τους προέρχονται από “τυχαία πηγή”, δηλαδή είναι προϊόντα που αγοράστηκαν από μεσίτες.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η εμπορία και η χρήση ημίαιμων ζώων, υπονοεί ότι αυτά δεν έχουν ειδικά εκτραφεί, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από δημοσιευμένες εργασίες (στις οποίες υποχρεωτικά αναφέρεται η προέλευση των ζώων που χρησιμοποιήθηκαν), ενώ πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων αναφέρει τη χρήση μεγάλου αριθμού ημίαιμων σκύλων σε πειράματα στην Αμερική, στην Ιαπωνία, στη Γερμανία, ακόμη και στην Ελλάδα.

Σήμερα, λοιπόν, όλοι αυτοί καθε χρονο γιορτάζουν την ημέρα των ζώων, βαζουν τα καλά τους και βγαινουν να μας πουν πόσο ανάγκη τους έχουν… τα αδέσποτα…

Το ζήτημα των ζώων είναι αδιάρρηκτα συνδεμένο με τις ομάδες που διώκονται και καταστέλλονται σε προτεραιότητα,προσφυγες, μετανάστες, τοξικοεξαρτημένοι κλπ.

Τα ζώα όπως κι οι παραπάνω άνθρωποι είναι οι παρίες που πρέπει να ξεκαθαριστούν ή να κανονικοποιηθούν, αρνούμενοι τις φυσικές τους λειτουργίες, προσφέροντας παράλληλα μεγάλο κέρδος στους εξουσιαστές.

Το θέμα των ζώων είναι επίσης πολύ γενικότερα το θέμα της φυσης και της αναγκαίας καταστροφής και μεταλλαγής της από τους κυρίαρχους σε κάτι χειραγωγούμενο και εμπορεύσιμο.

Η εξαφάνιση των αδέσποτων από τις πόλεις, έχει να κάνει με τις καθως πρέπει πρωτεύουσες του Σπέερ, αρχιτέκτονα του Χίτλερ και εντάσσεται στο ίδιο εξελισσόμενο σχέδιο με αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία καταστολής για καθαρές πόλεις και ασφάλεια που προκρίνουν όλοι ανεξαίρετα από τον κομματικό συρφετό και όχι μόνο.

Τα αδέσποτα αυτόβουλα παρέχουν στην πόλη και στους κατοίκους της ασφάλεια, συντροφιά, τον έλεγχο και την μείωση των πληθυσμών ειδών όπως οι αρουραίοι, που μπορούν να προκαλέσουν πανδημίες στις πόλεις.

Ιδιαίτερα οι σκύλοι δεν είναι καν φορείς ασθενειών μεταδοτικών στους ανθρώπους.

Να μην τα ενοχοποιουν λοιπον τα επικινδυνα διποδα για την μεταδοση του COVID-19, που συμφωνα με τον ΠΟΥ δεν μεταφερεται απο ζωο σε ανθρωπο και απο ανθρωπο σε ζωο, στοχευοντας στην πληρη εξολοθρευση τους, εν’ μεσω οικονομικης κρισης.

Τα περί δυστυχίας και ανάγκης προστασίας και μαντρώματος των… ευτυχισμένων αδέσποτων σε νεοναζιστικες φυλακες τετραποδων ψυχων σε ολη την Ελλαδα και την Ε.Ε. και άλλων ευτράπελων μυθευμάτων, έρχονται να αντικρούσουν αξέχαστοι αδέσποτοι σύντροφοι όπως ο Λουκανικος και ο Κανέλος και τόσοι άλλοι που έφυγαν περήφανοι σε βαθειά γεράματα, περιβαλλόμενοι απο την αγάπη και τον σεβασμό των ανθρώπων.

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!