27 Απριλίου, 2024

Όχι άλλο κάρβουνο!

Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
261 Views

“Τα δεδομένα μας έδειξαν ότι η συμπεριφορά των στειρωμένων σκύλων είναι σημαντικά διαφορετική από εκείνη των άθικτων σκύλων με τρόπους που έρχονται σε αντίθεση με την επικρατούσα (στις ΗΠΑ) άποψη. Μεταξύ των ευρημάτων ήταν ότι τα στειρωμένα σκυλιά είναι πιο επιθετικά, φοβικά, ευερέθιστα και λιγότερο εκπαιδεύσιμα από τα άθικτα σκυλιά.”

Υπάρχουν πολύ καλύτερες και κυρίως ήπιες μέθοδοι για την αποφυγή μιας ανεπιθύμητης γέννας και του πολλαπλασιασμού των ακηδεμόνευτων σκύλων, οι οποίες δεν καταστέλλουν την ορμονική λειτουργία και δεν καταστρέφουν την ψυχολογική ισορροπία των ζώων.

Η αμερικανόφερτη* προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλων υπέρ της μαζικής κακοποίησης ζώων με το πρόσχημα της υπευθυνότητας και της φιλοζωίας μονοπωλεί τα συστημικά ΜΜΕ στη νεοφιλελέ αποικία, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι λόγω άγνοιας, προκατάληψης και συστηματικής παραπληροφόρησης διαδεδομένες, προληπτικές στειρώσεις χωρίς θεραπευτικό λόγο και μάλιστα σε νεαρή ηλικία, αποδεδειγμένα προκαλούν βαρύτατες και κυρίως μόνιμες κακώσεις, σωματικές και ψυχολογικές, σε αναρίθμητα ζώα.

Πρέπει κάποτε να ακουστεί και να προβληθεί ο επιστημονικός αντίλογος και στην Ελλάδα, αλλά πώς, όταν τα μπουκωμένα βοθροκάναλα προβάλλουν μόνιμα το Μιζοτακτικό γκαιμπελισμό;

Οι μαζικές στειρώσεις είναι ψυχοσωματικός βασανισμός που επιφέρει μόνιμες βλάβες σε μεγάλο ποσοστό ζώων, προκαλώντας προβλήματα στην ανάπτυξη, το μεταβολισμό και τη συμπεριφορά τους, λόγω ορμονοκαταστολής.

Γι’ αυτό και απαγορεύονται στις κοινωνίες που ενδιαφέρονται πραγματικά για την ευεξία και την υγεία τους, σωματική και νοητική.

Δεν είναι απλά τραγική ειρωνεία ότι το ενδιαφέρον για την ευζωία τους προβάλλεται ως κίνητρο για την μαζική κακοποίηση ζώων συντροφιάς – είναι πραγματική σκευωρία που προωθεί αντιεπιστημονικά ψεύδη και παραπλανεί συστηματικά το κοινό.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ελληνικό κοινοβούλιο ένα σχέδιο νόμου που ψεύδεται ασύστολα και είναι προϊόν μιας εκστρατείας η οποία ουδέποτε είπε την αλήθεια, ούτε παρουσίασε τα επιστημονικά δεδομένα στους πολίτες.

Το νομοσχέδιο “ΑΡΓΟΣ” προωθεί και παρέχει κίνητρα για την πραγματοποίηση άχρηστων, επικίνδυνων και βλαπτικών, μη αναστρέψιμων επεμβάσεων τύπου χιτλερικών πογκρόμ σε χιλιάδες ζώα σαν δήθεν στοργική και υπεύθυνη φιλοζωική πρακτική, για την προστασία τους και το καλό τους, ενώ στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Ποια είναι η πραγματικότητα:

Υιοθετείται η προληπτική μαζική κακοποίηση των ζώων σαν “τελική λύση” ελέγχου πληθυσμών (που για τους αυτόχθονες οικότυπους αποτελεί πραγματική γενοκτονία) όχι τόσο επειδή το κράτος είναι δομικά ανίκανο να εφαρμόσει την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία (η οποία θα αντιμετώπιζε ριζικά το ανθρωπογενές πρόβλημα των ακηδεμόνευτων ζώων), αλλά διότι απλούστατα κάτι τέτοιο θα έβλαπτε σοβαρά τα συμφέροντα της κερδοσκοπίας τα οποία υπηρετεί η παράταξη που κυβερνά.

Τα περί ευζωίας και δήθεν πέντε ελευθεριών σαθρά επιχειρήματα είναι γελοία, ψευδεπίγραφα, πλαστά φληναφήματα τα οποία δεν πείθουν κανέναν που να έχει ψάξει έστω και λίγο το ζήτημα.

Πώς είναι δυνατό να υποστηρίζεται ότι εξασφαλίζεται η ποιότητα ζωής και οι φυσιολογικές ανάγκες των ζώων όταν πρόκειται για επικίνδυνες εγχειρίσεις που απαιτούν ολική νάρκωση και αλλάζουν την φυσιολογία και την ορμονική τους λειτουργία για πάντα; είναι διαπιστωμένο ότι η μη θεραπευτική στείρωση προκαλεί επιθετικότητα και κατάθλιψη σε μεγάλο ποσοστό σκύλων και γατών, αλλάζει τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά τους οριστικά. Και γι’ αυτό είναι κάθετα αντίθετοι οι επιστημονικοί φορείς.

Ήταν βέβαια αναμενόμενο ότι το νεοχουντικό μόρφωμα Μιζοτάκη-Βομίδη & Σια θα έβαζε προτεραιότητα να αντικαταστήσει τον ισχύοντα νόμο με κάτι τρισχειρότερο και κυρίως κερδοσκοπικότερο και φορομπηχτικότερο.

Οι ανιδείκευτοι χειροκροτητές δεν έχουν ελαφρυντικά: υπάρχουν τεράστιες ευθύνες που βαρύνουν τους συνεργούς οι οποίοι είτε πιάστηκαν στον ύπνο είτε απλά σιώπησαν κυνικά για δικούς τους ιδιοτελείς λόγους συμφέροντος.

Μήπως πρέπει κάποτε κάποιοι να πουν στον κόσμο την αλήθεια;

https://www.psychologytoday.com/ie/blog/canine-corner/201702/are-there-behavior-changes-when-dogs-are-spayed-or-neutered?fbclid=IwAR1OiDigj5LpkEdF09TmF8L6dbfoQQDhAWAWnkVrEDvwkH_91Tm1GBiF5xA

Via Maria Gkinala

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!