16 Οκτωβρίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
89 Views

Μπόγιας…

Μια λέξη άγνωστη στους νέους.

Ο μπόγιας, ήταν αυτός που μάζευε τα αδέσποτα σκυλιά.

Τα σκυλιά που μάζευαν από τους δρόμους οι τρεις -τέσσερις μπόγιες της Αθήνας, οι οποίοι, μέσω εργολαβίας, αναλάμβαναν την περισυλλογή τους και κατέληγαν στο Λυσσιατρείο, στην Ιερά Οδό.

Υπήρξε εποχή, που μάζευαν από τους δρόμους ακόμη και 50 σκυλιά ημερησίως.

Εξ’ αυτών, πέντε -έξι μόνο διασώζονταν, είτε διότι τα αναζητούσαν οι ιδιοκτήτες τους και τα παραλάμβαναν, πληρώνοντας ένα 15δραχμο, είτε γιατί τα επέλεγαν, όσοι ήθελαν ένα σκυλάκι για το σπίτι τους.

Η μοίρα των υπόλοιπων ήταν φρικτή.

Αφού έμεναν δυο τρεις ημέρες φυλακισμένα σε κλουβιά-αποθήκες, ύστερα ρίχνονταν σε έναν φούρνο διαστάσεων περίπου ενάμιση κυβικού μέτρου.

Ο ”δήμιος”, ο μπάρμπα Μήτρος, άνοιγε τη στρόφιγγα με το γκάζι για ένα τέταρτο.

Περίπου 20 ψυχές κάθε φορά, ζούσαν το μαρτύριο και την αγωνία του φούρνου και τέλειωναν άδοξα τη σύντομη ζωή τους.

Συνεχιζόταν έτσι μια μακρά παράδοση, που είχε ξεκινήσει από τα χρόνια του Οθωνα, όταν οι δημοτικοί αστυνόμοι, εξόντωναν τα ζωντανά χτυπώντας τα με ρόπαλα.

Είχαν ακολουθήσει οι τρομεροί διωγμοί της δεκαετίας 1880, όταν οι κυνοκτόνοι δηλητηρίαζαν επισήμως τα σκυλιά με φόλες, αλλά και της δεύτερης δεκαετίας του 20ού αιώνα, ο αποκαλούμενος κλεισοπόρτης, ο δημόσιος κυνοθήρας ,εξόντωνε αλύπητα τα δύσμοιρα τετράποδα.

Οσοι λοιπον ΔΕΝ θελουν τον μπογια, που δεν εφυγε ποτε απο τη χωρα μας, μπορουν να υπογραψουν εδω:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/Ypoyrgo_Agrotikis_Anaptyxis_Greek_Minister_of_Agriculture_O_Mpogias_poy_den_efyge_pote_The_dog_catcher_that_has_never_le/?fbclid=IwY2xjawFyfP9leHRuA2FlbQIxMAABHWZef8ebxCgaEX9uoDIciC_TUgy26f9Tx35Zuw685wVNJboT6Y4_20yGzg_aem_R_tb40u30XkL78ztasHuSw

Οσοι δεν γουσταρουν, να μην διαμαρτυρονται μετα.

Τα μεγαλα λογια ειναι φτωχεια…

Αλλα, δυστυχως ο μπογιας ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ και την πληρωνουν τα αδεσποτα ζωα της Ελλαδας.-

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!