Αν είχαν τα δένδρα, τα ζωάκια, η γη, δικά τους ΜΜΕ και προβαλλαν τον πόνο τους, ίσως? κάτι? να νιώθαμε?

2.452 Views

Ημέρα δύσκολη για την Ευβοια η σημερινη. Χιλιάδες δέντρα, ποιος ξέρει πόσα ζώα καηκαν ζωντανα.
Ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα, λένε οι αναφορές.

Η φωτιά που ξέσπασε στον Υμηττό χθες τα ξημερώματα, είναι ελεγχόμενη. Συνεχίστηκαν ρίψεις με Canadair και ελικόπτερα μεχρι αργα το βραδυ.

Κανένα θύμα ευτυχώς, καμία ζωτικής σημασίας καταστροφή περιουσίας πλην κάποιων ζημιών (σπίτια κτλ). Για άλλη μια φορά ο Υμηττός καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό.

Πολλά ζώα της άγριας φύσης κάηκαν ζωντανά και άλλα έχουν τραπεί σε φυγή λόγω της πυρκαγιάς, οπότε οι εθελοντές ας έχουν το νου τους για να τα φροντίσουν! Για οποιαδήποτε έκκληση η βοήθεια, είμαστε στη διάθεσή τους.

Θα γίνει άραγε ποτέ κακούργημα ο εμπρησμός? Να δουμε και πότε θα μπουν μέσα στη φυλακή οι πρώτοι συλληφθέντες εμπρηστές.

Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε πως μπροστά στο μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης, όλα τα άλλα είναι απλώς λέξεις, όπως λέμε “οικολογική καταστροφή”, “δάσος”, “ζώα που πέθαναν άδοξα”, “κλιματική αλλαγή”, κλπ κλπ. Τώρα, για το πόση αξία μπορεί να έχει η ανθρώπινη ζωή χωρίς τα δάση, ουδέν σχόλιον.

Ευτυχώς, δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα και ως εκ τούτου ένοχοι. Άλλωστε η προεκλογική καμπάνια άρχισε στις προηγούμενες φωτιές. Μάζεψε τον εμπρηστή, τα αποκαΐδια, τις στάχτες, τα πτώματα, την κλάψα, την αυτολύπη και τον τρόμο, την άγνοια και την ανοησία, και έφτιαξε ένα πολύ ωραίο trailer να το βλέπουν και τα εγγόνια μας.

Οι εθελοντές θα πρέπει να ειναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν στη διάσωση των ζώων από τις φωτιές πανελλαδικά. Βρισκόμαστε σε περίοδο υψηλού κινδύνου.

Τα ζώα δεν θα έκαναν ποτέ το τραγικό λάθος να σπουδάσουν δημοσιογραφία και να αποκτήσουν τα δικά τους ΜΜΕ…Δεν είναι ανόητα…

Και όχι!
Καμμιά φωτιά από μόνη της δεν είναι φονική. Δεν έχει πρόθεση να δολοφονήσει, να κάψει ανθρώπους, ζώα και δέντρα. Η φωτιά, από μόνη της, μας ζεσταίνει τον χειμώνα.Ο ανθρώπινος παράγων είναι φονικός.

Και όχι!
Καμμιά βροχή δεν είναι φονική! Το νερό από μόνο του, είναι η κύρια πηγή ζωής.
Ο ανθρώπινος παράγων είναι φονικός..

Και όχι!
Δεν υπάρχουν ” κακές στιγμές”!
Ο ανθρώπινος παράγων τις κάνει “κακές” και μετά για να διώξει τις ευθύνες του, τις ονομάζει έτσι.

ΟΧΙ άλλα άλλοθι πιά!

Αν είχαν τα δένδρα, τα ζωάκια, η γη, δικά τους ΜΜΕ και προβαλλαν τον πόνο τους, ίσως? κάτι? να νιώθαμε?Ημέρα δύσκολη…

Gepostet von ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ am Montag, 13. August 2018

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *