3 Δεκεμβρίου, 2023

Απαγορεύεται το κυνήγι για δέκα χρόνια, στις περιοχες Μαριτσών και Ερημόκαστρου Ροδου

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: < 1 λεπτό
683 Views

[wpv-post-body][wpv-post-title][wpv-post-shortcode]Απαγόρευση κυνηγιού για δέκα χρόνια σε δύο περιοχές της Ρόδου

Στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, αναφέρονται τα εξής:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Παρατείνουμε την απαγόρευση του κυνηγίου όλων των θηραμάτων για δέκα (10) χρόνια, ήτοι από την κυνηγετική περίοδο 2018-2019 έως και την κυνηγετική περίοδο 2027-2028 στις παρακάτω εκτάσεις:

1. ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΡΙΤΣΩΝ: εμβαδού 589,679 στρ. που ορίζεται ως εξής:
Από την παλαιά επαρχιακή οδό Μαριτσών-Παστίδας, στρίβουμε αριστερά στον χωματόδρομο που οδηγεί στο παλιό γήπεδο ποδοσφαίρου. Διέρχεται από τη θέση «Βασιλικοί», ακολουθεί τον χωματόδρομο μέχρι τη θέση «Φυλάδια», όπου συναντά την επαρχιακή ασφαλτοστρωμένη οδό.

Στρίβει δεξιά και φτάνει ως το κτήμα Χατζημανώλη, όπου και στρίβει αριστερά στον χωματόδρομο. Τον ακολουθεί και στρίβει δεξιά προς τη μάντρα «Ζερβού». Ακολουθεί το όριο του δάσους δεξιά και 200 μέτρα εντός αυτού, μέχρι που συναντά το μονοπάτι προς Σωτήρα, στη θέση «Κρύα Βρύση».

Στρίβει δεξιά προς Μαριτσά, ακολουθεί τον ασφαλτόδρομο αυτόν έως την παλαιά επαρχιακή οδό
Μαριτσών – Παστίδας, όπου και η αφετηρία.

2. ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΗΜΟΚΑΣΤΡΟΥ: εμβαδού 3.455 στρ. που ορίζεται ως εξής:
Από παραλία Τραγανού ακολουθούμε την επαρχιακή οδό προς την εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου. Την ακολουθούμε έως την περιοχή Φαληράκι. Στρίβουμε δεξιά στη διασταύρωση (με φωτεινούς σηματοδότες) προς Προφήτη Αμώ και προχωράμε ευθεία (δεν στρίβουμε προς την εκκλησία του Προφήτη Αμώ, πάμε ευθεία), φτάνοντας στην παραλία Μαντώματα. Από εκεί παραλιακά φτάνουμε στην αφετηρία.

Οι παραβάτες της παρούσης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 287 παρ.18 του Ν.Δ.86/69 όπως προστέθηκε με το άρθρο 16 του Ν.Δ. 996/71.

Η παρούσα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με εντολή Συντονιστή Αποκ. Δ/σης Αιγαίου
Η Δ/ντρια Δασών Δωδ/σου
Μπαλατσούκα Αικατερίνη
Δασολόγος ΜSc»

http://www.rodiaki.gr/article/388079/apagoreysh-kynhgioy-gia-deka-xronia-se-dyo-perioxes-ths-rodoy

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!