29 Μαρτίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
1.449 Views
Η χρήση γατών και σκύλων σε εργαστηριακά πειράματα αυξάνεται στις Κάτω Χώρες.
Το 2017, εξετάστηκαν συνολικά 530.568 ζώα, 80.000 περισσότερα από ό, τι το 2016, σύμφωνα με την έκθεση που μόλις κυκλοφόρησε από το Γραφείο Καταναλωτών και Ασφάλειας των Τροφίμων.
Το 2016, από τα μισά εκατομμύρια που χρησιμοποιήθηκαν σε πανεπιστήμια, νοσοκομεία και φαρμακευτικά εργαστήρια, 656 ήταν σκύλοι και 89 γάτες.
Tο 2017 ήταν 909 και 200, αντίστοιχα. Το 90% του συνόλου των ζώων που χρησιμοποιήθηκαν πέθαναν κατά τη διάρκεια των δοκιμών ή σφαγιάστηκαν λίγο μετά.
Η ολλανδική κυβέρνηση σκοπεύει να εξαλείψει τέτοιου είδους δίκες έως το 2025, αν και η Carla Schouten, η Υπουργός Γεωργίας παραδέχεται ότι “δεν θα είναι δυνατον βραχυπρόθεσμα και πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις.”
Από την πλευρά της, το Animal Rights, ένα ολλανδικό ίδρυμα επικεντρωμένο στην άμυνά του, που εδρεύει επίσης στο Βέλγιο, χαρακτήρισε «πολύ πικρό και περιττό ότι υπάρχουν γάτες και σκύλοι στα εργαστήρια».
Σε μια δήλωση, η ολλανδική έδρα του αμερικανικού εργαστηρίου Charles River, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα δοκιμών για γάτες και σκύλους, δικαιολόγησε τη χρήση τους, “για την αναζήτηση νέων φαρμάκων και θεραπειών”.
Το 2017, έλαβε άδειες για πειραματισμό με 2.600 σκύλους και 750 γάτες για μια περίοδο 5 ετών, σύμφωνα με τα δικαιώματα των ζώων.
Το 2017, μια ομάδα ερευνητών αναγνώρισε στο Εθνικό Κοινοβούλιο την ανάγκη μείωσης του αριθμού των δραστηριοτήτων με τα ζώα, αν και δεν φαινόταν δυνατό να τα εξαλείψουν.
Έδειξαν ότι ακόμη και τα φάρμακα που αναλύθηκαν σε δέρμα με ανθρώπινα κύτταρα που δημιουργήθηκαν με έναν εκτυπωτή 3D θα ήταν καλύτερα δοκιμασμένα στο ζώο.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια οδηγία τέθηκε σε ισχύ το 2010 που «στοχεύει στη διασφάλιση της βελτίωσης της κατάστασης των ζώων που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για πειραματικούς σκοπούς».
Ο ίδιος κανόνας απαιτεί την αξιολόγηση των έργων που τα χρειάζονται και προωθεί την αναζήτηση για άλλες επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι μόνο τα ιδρύματα που αποδεικνύουν την αξία της εργασίας τους μπορούν να λάβουν την αντίστοιχη άδεια.
Το 2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε την πώληση καλλυντικών στην ΕΕ για την παραγωγή των οποίων είχε δοκιμαστεί σε ζώα.
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
elpais.com
Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!