20 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
641 Views

Προστατεύουμε τα ζώα συντροφιάς από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Λογω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των χαμηλών θερμοκρασιών που πλήττουν τη χώρα μας και τα οποία μπορούν να αποβούν πολύ επικίνδυνα ή μοιραία για τα ζώα συντροφιάς, παρακαλουμε τους φιλοζωους πολιτες:

1. Να προστατεύουν με όποιο μέσο μπορούν τα αδέσποτα ζώα, τα οποία είναι εκτεθειμένα στη βροχή ή και σε συνθήκες παγετού χωρίς καμία προστασία, φιλοξενώντας τα σε οποιοδήποτε στεγασμένο ή στεγνό μέρος.

Τα αδέσποτα αδυνατούν να βρουν μόνα τους ασφαλές κατάλυμα μέσα στην κακοκαιρία και μπορεί να παρασυρθούν ακόμη και από τον αέρα.

2. Να ταΐζουν άφοβα τα αδέσποτα και τα πουλιά, ώστε να μπορούν να αντέξουν το κρύο και τις κακουχίες του χειμώνα.

Να εφοδιάζουν διαρκώς με ξηρά τροφή και να αντικαθιστούν τυχόν παγωμένο νερό με νέο.

3. Τα δεσποζόμενα ζώα που παρανόμως ζουν μονίμως αλυσοδεμένα σε αυλές, εξοχικά, ταράτσες, χωράφια κλπ, να είναι λυμένα και προστατευμένα σε ασφαλείς χώρους. Οι κηδεμόνες τους θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες ευζωίας του Νόμου 4039/12. Τα ζώα τους κινδυνεύουν να πεθάνουν από την κακοκαιρία αλυσοδεμένα και ανήμπορα.

Αν δεν μπορείτε να έχετε τον σκύλο σας μέσα στο σπίτι, που είναι το καλύτερο με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, μπορείτε να του προσφέρετε ένα ζεστό και πάντα στεγνό κατάλυμα, όπου θα κόβει ο αέρας και η βροχή. Ένα σπιτάκι σκύλου, εκτεθειμένο στη βροχή, κάτω από ένα δέντρο, δεν αρκεί από μόνο του να κρατήσει το ζώο ζεστό.

4. Εαν εντοπίσουν οποιαδηποτε κακοποιηση ζωου, να απευθύνονται στις κατά τόπους αρχες 24 ώρες το 24ωρο, να κανουν επώνυμη καταγγελια και να περιγράφουν το περιστατικό για να υπάρξει γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος με εισαγγελικήπαρέμβαση.

Διατηρούμε τα κατοικίδια ζώα μας ασφαλή και ζεστά και βοηθάμε τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!