Το 1421 μ.Χ., μια πλημμύρα σάρωσε την Ολλανδία, βυθίζοντας 72 χωριά και οδηγώντας σε πνιγμό 2.000 -10.000 ανθρώπων και ανυπολογιστο αριθμό ζώων
Οι επιζώντες είδαν ένα κομμάτι ξύλου να επιπλέει στο νερό και μια γάτα χοροπηδούσε πάνω-κάτω.
Οι άνθρωποι ήθελαν να τη σώσουν, αλλά έμειναν έκπληκτοι, όταν βρήκαν ένα παιδί να κοιμάται ήσυχο.
Η γάτα εναλλάξ πηδούσε στις άκρες του κρεβατιού, για να διατηρήσει την ισορροπία της, για να μην πνιγεί το παιδί.
Αυτή η ιστορία ήταν πολύ γνωστή στην Ολλανδία και 4 αιώνες αργότερα το γεγονός αποθανατίστηκε στον πίνακα “The Inundation of The Biesbosch in 1421” του Sir Lawrence Alma-Tadema.
Αυτή η ιστορία είναι η προέλευση της διατύπωσης “η γάτα είναι στην κούνια”.
Το μωρό ονομάστηκε Beatrijs / Beatrix όταν βρέθηκε, που σημαίνει «ο κομιστής της καλοτυχίας / χαράς» αλλά και «η τυχερή».
Αν και στις μέρες μας δεν είναι πλέον γνωστή ιστορία στην πλειοψηφία της Ολλανδίας, είναι γνωστή σε όσους μεγάλωσαν στην περιοχή Biesbosch.
©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Περισσότερα άρθρα
ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΦΙΜΩΣΟΥΝ! Πανελλαδικό μήνυμα αντίστασης, για τα αδέσποτα ζώα
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ—Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΒΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΟΧΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΙΩΠΗ
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ — ΤΟ «ΟΧΙ» ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΖΩΑ! ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΛΕΓΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ!