Γιορτή της Μητέρας… Γιορτή ζωής!

18 Views

Το Μεγαλείο του Ενστίκτου της ΜΑΝΑΣ!

Το μητρικό ένστικτο είναι πολύ δυνατό, όχι μόνο στην γυναίκα μητέρα, αλλά και σε όλα τα θηλυκά ζώα (θηλαστικά). Κατά την εποχή που θηλάζουν, οι ευαισθησίες τους αυξάνονται σε υπέρτατο βαθμό, γι’ αυτό και σε πολλές περιπτώσεις, νιώθουν τόση στοργή για ορφανά νεογέννητα, που δέχονται να τα θηλάσουν, ακόμη και να μην είναι του ιδίου είδους. Κάτι που σε άλλη περίπτωση θα ήταν τελείως έξω από την φύση τους, καθώς έχουμε δεί κατσίκα να θηλάζει σκυλάκι, σκυλίτσα να θηλάζει γατάκια και έχουμε πολλά παρόμοια παραδείγματα!

Είναι η πιο κατάλληλη μέρα του χρόνου για να εκδηλώσουμε την αγάπη μας, είτε με λόγια είτε πράξεις, προς την γυναίκα που μας έφερε στην ζωή.

Είναι η μέρα που με την δική μας συμπεριφορά απέναντι στην μητέρα μας, διδάσκουμε στα παιδιά μας τον σεβασμό προς το πρόσωπο μας.

Είναι η μέρα όπου συνειδητοποιούμε τους λόγους που κάποια πρόσωπα είναι αναντικατάστατα για μας, ακόμη και σε περίπτωση που διαφέρουμε σε πολλά.

Είναι η μέρα που μια ζεστή αγκαλιά και ένα «σε ευχαριστώ που υπάρχεις για μένα», έχουν μεγαλύτερη αξία απ’ ένα “συγνώμη αν σε έχω πληγώσει”!

Ημέρα της Μητέρας σε όλες τις μαμάδες εκεί έξω!

Μπορούμε όμως να είμαστε μητέρες στα παιδιά που δεν γεννήσαμε ούτε υιοθετήσαμε και σε άλλα είδη εκτός από τον άνθρωπο?

Όλο και περισσότερο, το συναίσθημα προς τα κατοικίδια ζώα είναι ότι είναι επίσης μέρος της οικογένειάς μας και πολλοί από εμάς θεωρούμε τα κατοικίδια ζώα τα γούνινα μας “παιδιά” και η αλήθεια είναι ότι μέχρι να αγαπήσεις ένα ζώο, η ψυχή σου δεν αφυπνίζεται εντελώς.

Χαρουμενη Γιορτη της Μητερας…

Πως μπορουμε ομως να γιορταζουμε, οταν μητερες αλλου ειδους ειναι φυλακισμενες, βασανισμενες και μακρια απο τα παιδια τους…?

Ολα τα ζωα αισθανονται την μητροτητα… Και νιωθουν τον πονο και την απωλεια των μωρων τους, οπως ακριβως ο ανθρωπος!!!

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541/2710314382328719/?type=3&theater

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *