25 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 3 λεπτά
384 Views

🔊 Ψάξτε το, ενημερωθείτε, δείτε τα άπειρα παραδείγματα και μάθετε να σταματάτε το κακό πριν να γιγαντωθεί!!!

⚠️ Σύμφωνα με πληροφορίες, για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά οι αστυνομικοί αξιοποίησαν το “εγχειρίδιο του FBI”, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Όταν έχουμε βασανισμό και εν τέλει κρέμασμα -όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση- ενός δεσποζόμενου ζώου σε συνδυασμό κιόλας με την δολοφονία του αδύναμου μέλους ενός σπιτιού, που συνήθως είναι η γυναίκα, τότε βαράει “κόκκινο” καμπανάκι ότι ίσως η υπόθεση έχει τελικώς άρωμα εγκλήματος πάθους και δεν αποτελεί ληστεία μετά φόνου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το σημείο όπου το σκυλί της Καρολάιν βρέθηκε κρεμασμένο είναι διαφορετικό από τον τόπο που το σκότωσε ο δράστης. Αυτό φέρεται να πιστοποιείται από το γεγονός ότι βρέθηκαν ακαθαρσίες του ζώου κατά μήκος του σπιτιού, η “διαδρομή” των οποίων κατέληγε στα κάγκελα της εσωτερικής σκάλας της μεζονέτας, όπου βρέθηκε κρεμασμένο το δύσμοιρο κουτάβι…

👉 Επιστημονικές μελέτες ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ πως τα άτομα που είναι βίαια προς τα ζώα σπάνια σταματούν εκεί.

Κάτι που δυστυχώς στην Ελλάδα οι αστυνομικές αρχές δεν φαίνεται να έχουν αποδεχθεί ακόμα!

Ένα αθώο ζώο είναι συνήθως το πρώτο θύμα ενός βίαιου ατόμου.

Διποδο που κακοποιεί ζώα, έχει διαταραγμένο ψυχισμό!

Πολλές φορές οι άνθρωποι φοβούνται να καταγγείλουν ένα περιστατικό, αν αυτό αφορά τον γείτονα, ή κάποιον γνωστό τους.

Αυτό πρέπει να αλλάξει!!

Πρέπει να αναπληρωθεί το έλλειμμα παιδείας που υπάρχει.

Για πολλά χρόνια τα εγκλήματα κατά των ζώων παραβλέπονταν με ένα απλό “Και τι έγινε”? Ζώο είναι…

Πλέον όμως αναγνωρίζεται ότι η κακοποίηση ζώων είναι συνήθως η κορυφή ενός παγόβουνου και η πρώτη ένδειξη ενός επικίνδυνου ατόμου που αποτελεί απειλή για το άμεσο οικογενειακό και το κοινωνικό του περιβάλλον!!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την 1η Ιανουαρίου 2015 το FBI χαρακτηρίζει την κακοποίηση των ζώων ως “Έγκλημα κατά της Κοινωνίας”, το οποίο κατατάσσει στο ύψιστο επίπεδο κακουργημάτων, μαζί με την ανθρωποκτονία και τον εμπρησμό.

👉 Η Κακοποίηση των ζώων είναι Κακουργημα και προθάλαμος για την κακοποίηση ανθρώπων.

Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει μεγάλη συνάφεια ανάμεσα στην κακοποίηση ζώων και ανθρώπων.

Έχει παρατηρηθεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, πως άτομα που έχουν διαπράξει κατά συρροήν εγκλήματα, στο ιστορικό τους έχουν διαπράξει και κακοποίηση εναντίον κάποιου ζώου.

Σύμφωνα με στοιχεία των αρχών:

~ Το 88% όσων κακοποιούν παιδιά, διαπιστώθηκε ότι έχει κακοποιήσει ζώα.

~ Το 85,4% των γυναικών και το 63% των παιδιών, που φιλοξενήθηκαν σε ξενώνες για θύματα ενδοοικογενειακής βίας, έχουν βιώσει πρώτα στο σπίτι τους επεισόδια κακοποίησης κατοικίδιου.

~ Το 75% των εγκληματιών (δολοφόνων) έχουν κακοποιήσει ζώο συντροφιάς στο παρελθόν.

~ Το 70% όσων έχουν κακοποιήσει ζώο, έχουν διαπράξει τουλάχιστον 1 έγκλημα και 40% έχουν καταδικαστεί για βιαιοπραγία σε άλλον άνθρωπο.

👉 ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ, πως η κακοποίηση ενός ζώου δεν αποτελεί τυχαία και μεμονωμένη πράξη χωρίς αντίστοιχο ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο.

Οφείλουμε να δίνουμε την απαιτούμενη σημασία, χωρίς να υποβαθμίζουμε την σημαντικότητα αυτής της πράξης βίας και σε ατομικό επίπεδο, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Η βία είναι ένας κύκλος. Φαύλος κύκλος.

Βάζοντας εμάς στην θέση εκείνου που πονάει, τότε μόνο αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της καταστροφής.

Αν, λοιπόν, κάτι μας λείπει, αυτό είναι η παιδεία και κατ’επέκταση οι κοινωνικές δεξιότητες στην συμπεριφορά μας. Η ενσυναίσθηση!!!

Το πως συμπεριφερόμαστε σε κάποιον πιο αδύναμο από εμάς, κάποιον από τον οποίο δεν περιμένουμε και δεν προσδοκούμε κάτι, κάποιον που δεν μπορεί τις περισσότερες φορές να υπερασπιστεί καν την ύπαρξή του, όπως ένα ζώο, είναι εικόνα του ποιοι πραγματικά είμαστε.

Ας σπάσουμε αυτό τον κύκλο!!!

“Όποιος έχει συνηθίσει να θεωρεί τη ζωή ενός ζώντος πλάσματος ευτελή, κινδυνεύει να φτάσει επίσης και στην ιδέα για ευτελείς ανθρώπινες ζωές”, έγραψε ο ανθρωπιστής Δρ Άλμπερτ Σβάϊτσερ.

Εγκληματικές φύσεις οι “άνθρωποι” που κακοποιούν ζώα.

Θα τους αφήσεις ατιμώρητους???

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΠΙΑ!!!

Το ΚΙΝΗΜΑ πίεσε προς όλες τις κατευθύνσεις εδώ και χρόνια, για να μετατραπεί η κακοποίηση ζώου από πλημμελημα σε κακουργημα.

Αυτό έγινε εν’ μέρη. Ο νομος δεν άλλαξε ολοκληρωτικά για να ισχύει για όλα τα έμβια όντα της χώρας μας, παρα μόνο για τα κατοικίδια.

Επιπλέον εφαρμόζεται σπάνια και επιλεκτικά και δυστυχώς όχι προς την σωστή κατεύθυνση, για το καλό των ζώων.

Οι αρχές και το δικαστικό σύστημα δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, πράγμα το οποίο επιβάλλεται σε ένα τόσο λεπτό και ευαίσθητο θεμα.

Μην κλείνεις τα μάτια στην κακοποίηση ζώου.

Αύριο θα βρίσκεται το παιδί σου σε αυτή τη θέση.

Η κακοποίηση δεν περιορίζεται στα ζώα!!!

Ακολουθεί το έγκλημα προς τον άνθρωπο!!!

Αν αντιληφθείς οποιαδήποτε μορφή βίας ή κακοποίησης σε ζώο, κάλεσε αμέσως την Αστυνομία!!!

Η κακοποίηση ζώου ειναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!!! Οι δράστες πρέπει τιμωρούνται με φυλάκιση, χωρίς αναστολή, καμιά εξαγορά των ποινών τους και να τις εκτιουν ολοκληρωτικά, χωρίς να βγαίνουν έξω μέσα σε λίγα χρόνια, λόγω καλής διαγωγής, η ψυχικής ασθένειας, για να πέσουν στα μαλακά, έτσι ώστε όταν κυκλοφόρησαν ελεύθεροι να ξανακάνουν το ίδιο, ισως και χειρότερο έγκλημα, σε βάρος συνανθρωπου τους, η ζώου, ακόμα και ταυτόχρονη δολοφονία και των δύο.

©️ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!