10 Φεβρουαρίου, 2023
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
246 Views

Ημέρα της Γης και βιώσιμη κοινωνία διποδων και τετραποδων…

Ημέρα της Γης με πλάσματα που αγνοεί η ανθρωπότητα που υπάρχουν εκατοντάδες χρόνια. Η Γη αναπτύσσει τους οργανισμούς προσφέροντας αυτό τον αιώνιο κύκλο της ζωής. Εύχομαστε να άλλαζαν οι άνθρωποι, καθώς τα ζώα είναι πιο ταπεινά και σέβονται τις αλλαγές της φύσης.

Ημερα της γης, της μανας γης. που μας κραταει πανω της, που μας διατηρει στη ζωη με το οξυγονο της, που μας θρεφει με τα προιοντα της, που γεμιζει τα ματια μας με φανταστικες εικονες στο περιβαλλον μας, με τα ζωα της, τα λουλουδια της… Ολα αυτα, που χωρις αυτα, δεν θα ειχε ομορφια η ζωη μας…

Η ανθρωπότητα έχει την ευθύνη να σεβαστεί και να προστατεύσει τη ζωή όλων των όντων της γης.

Τα άγρια ζώα υπομένουν και αντέχουν τη μόλυνση, την υπερθέρμανση του πλανήτη, την απώλεια του φυσικού τους περιβάλλοντος. Το τραγικότερο όμως είναι ότι αντέχουν τη σιγή της ανθρώπινης καρδιάς.

Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια συλλογική έκφραση της επιθυμίας του κόσμου για τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και ανθρώπινης κοινωνίας. Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά πως τα παιδιά εξαρτώνται άμεσα από την ποιότητα του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται. Η ίδια τους η επιβίωση, η υγεία και η ανάπτυξη είναι αλληλένδετες με την ύπαρξη ενός ασφαλούς και καθαρού περιβάλλοντος.

Σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο:
Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε παραγκουπόλεις.
Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε μια απλή τουαλέτα.

425 εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές καθαρό νερό.

600 εκατομμύρια παιδιά ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.

Στις αναπτυσσόμενες χώρες, η έλλειψη νερού και υγιεινής σε συνδυασμό με τις κακές συνθήκες διαβίωσης παραμένουν οι κύριες περιβαλλοντικές αιτίες που απειλούν τα παιδιά.

Τα παιδιά είναι επίσης περισσότερο ευάλωτα από τους ενήλικες σε περιβαλλοντικούς κινδύνους και στην περιβαλλοντική υποβάθμιση. Για παράδειγμα ο μόλυβδος βλάπτει σοβαρά την εγκεφαλική ανάπτυξη των παιδιών. Τα παιδιά απορροφούν μέχρι και το 50% του μολύβδου που εισέρχεται στο σώμα τους ενώ οι ενήλικες μόλις το 10%-15%.

Η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι αναγκαία,είναι μάχη υπέρ του μέλλοντος της Γης και του δικού μας! Ας φροντισουμε ολοι να μην τη μολυνουμε, να μην την πληγωνουμε, να την φροντιζουμε με τον τροπο του ο καθενας, να ειμαστε υπερμαχοι της σωτηριας της και οχι εχθροι της!!!

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Please follow and like us:
error3
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!