18 Απριλίου, 2024
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
753 Views
“Αφού ο άνθρωπος έγινε ο άσπλαχνος καταστροφέας των πάντων, δεν θα βρεί ποτέ γαλήνη και ηρεμία”…
Γι’ αυτό βρίσκουν την ανθρώπινη φυλή τόσα δεινά… για τα εγκλήματα που κάνει…
Οι αρχές στην Αυστραλία ενέκριναν το 2013 ένα σχέδιο εξόντωσης 10,000 αλόγων που ζουνε στις πεδιάδες της χώρας .
Η θανάτωση ειχε γίνει απο ελικόπτερα και όπλα μακρινών ρίψεων.
Σύμφωνα με την Αρχή προστασίας του Πολίτη, που αποτελείται απο επιχειρηματίες και πολιτικούς της Βορειας Αυστραλίας , τα άλογα είναι πολλά και άλλα ζώα (όπως καμήλες, γαιδαροι, και εξημερωμένα άλογα) κινδυνευουν με υποσιτισμό.
Εκτός αυτού όμως, οπως ειχαν δηλωσει οι αρχές, τα μεγαλοσωμα άλογα καταστρέφουν τις πηγές και το νερό, ακόμα ένα φαινόμενο που θα οδηγήσει σε θάνατο άλλα γηγενή είδη.
Τα άλογα ειχαν πυροβοληθει απο ελικόπτερα και αφεθηκαν να ψυχοραγήσουν στο έδαφος και να φαγωθούν απο κογιότ και λύκους. Η απόφαση αυτή ειχε ξεσηκώσει αντιδράσεις και διαδηλώσεις στην Αυστραλία.
 
Το συμβούλιο εξηγησε ότι η λύση αυτή ηταν αναγκαία, λέγοντας πως και τα άλογα και οι καμήλες πεθαίνουν απο πείνα, καθως μολύνουν και τα ύδατα.
“Kανείς μας δεν θέλει να βλέπει ζώα να σφαδάζουν , ειδικά οι αβορίγινες ιδιοκτήτες των εδαφών αυτών που αγαπάνε πολύ τα άλογα αλλά ξέρουν οτι ο υπερπληθυσμός τους είναι κάτι κακό”, δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου David Ross στις αρχές Μαίου του 2013. 
“Θέλουμε να κάνουμε μια τουριστική ατραξιόν παράληλα με το κέρδος που θα έχουμε απο το θάνατο των αλόγων. Ούτος ή άλλως τα 10.000 άλογα θα πεθάνουν απο την πείνα φρικτά”.
Ο Ross ειχε πει ακόμα, οτι καταλαβαίνει τους διαδηλωτές, δείχνοντας μάλιστα βίντεο απο κάμερες που δείχνουν πως τα άλογα πεθαίνουν απο την πείνα. Τα άγρια άλογα είναι απόγονοι της ράτσας Walter που εκτρεφόταν στις περιοχές αυτές πριν 200 χρόνια και είχαν χρησιμοποιηθεί απο των Βρετανικό στρατό ακόμα και στον 2 παγκόσμιο πόλεμο.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!