
Τάρανδοι θανατωνονται στην Ανταρκτική για να… σταματήσει υποτειθεται η “καταστροφή” που προκαλούν στο φυσικό περιβάλλον.
Τι κάνουν οι τάρανδοι στο νότιο Ημισφαίριο? Τους έφεραν στην περιοχή Νορβηγοί φαλαινοθήρες ως πηγή τροφής.
Τα ζώα που είναι ξενικά στην περιοχή, έχουν προκαλεσει διάβρωση του εδάφους στην τοπικη χλωριδα και οπως ισχυριζονται οι ντοπιοι, απειλούν με την… “καταστροφική” τους δράση την επιβίωση των ενδημικών βασιλικών πιγκουίνων, αλλά και πτηνών αφού χαλάνε τις φωλιές τους.
Οι περισσότεροι θανατωνονται με πιστόλι για μπουλόνια, με βολή στο κεφάλι, απο σκληροτραχηλους Λαπωνες, ενώ όσοι τάρανδοι δεν περικυκλωθούν από τον φράχτη που στηνεται, καθε φορα που θελουν να μειωσουν τον πληθυσμο τους, χτυπιουνται με τουφέκια.
Μειωση του πληθυσμου με αποφαση των τοπικων αρχων και με τον ισχυρισμο της “καταστροφικής” δράσης τους ως ξενικά είδη, δεν αναπτύσσουν μόνο οι τάρανδοι στο νότιο Ημισφαίριο, αλλά και οι λαγοί στην Αυστραλία, οι ασιατικοί κυπρίνοι στα ποτάμια της βόρειας Αμερικής και τα ποντίκια πάλι στη Νότιο Γεωργία.
Το κρέας των ταράνδων μεταφερεται στα νησιά Φόκλαντ, όπου πωλειται στον τοπικό πληθυσμό των 3000 ατόμων και σε επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που αγκυροβολούν εκεί.
Φωτογραφια: © Kim Heacox / Accent Alaska
Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.
Περισσότερα άρθρα
Σχετικα με την Αστυνομια Ζωων… Το απολυτο ξεφτιλικι της Κρητης
Η αποστερηση του δικαιωματος στην Ζωη και την Ελευθερια, καθρεφτης της ανθρωπινης εσωτερικης ανελευθεριας!
Το οργανωμένο σχεδιο της μαζικής ζωοκτονιας των αδέσποτων, συνεχιζεται με ταχεις ρυθμους σε όλη την ελληνική επικράτεια