22 Απριλίου, 2024

Κακοποιηση ζωου απο πλημμελημα σε κακουργημα!!! Τωρα!!!

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 2 λεπτά
1.298 Views

Επειδή τα γεγονότα κακοποιήσεων στη χώρα μας ολοένα και πληθαίνουν, χιλιαδες φιλόζωοι και μελη του Πανελλαδικου Κινηματος για τα Ζωα Κατα της Φολας και των Κακοποιησεων έχουν κινητοποιηθεί, βαζοντας την ηλεκτρονικη τους υπογραφη στο παρακατω ψηφισμα, ζητώντας άμεση μετατροπή της κακοποίησης ζώου από πλημμέλημα σε κακούργημα.

https://secure.avaaz.org/el/petition/PROEDRO_TIS_VOYLISPROThYPOYRGO_TIS_ELLADASYPOYRGO_DIKAIOSYNIS_KAKOPOIISI_ZOOY_APO_PLIMMELIMA_SE_KAKOYRGIMA/?sCrJUdb

Τα περιστατικά κακοποίησης ζώων είναι πλέον καθημερινά. Προκύπτουν μέσα σε ένα γενικό κλίμα αδιαφορίας και ατιμωρησίας των αρμόδιων αρχών. Ο υπαρχων ζωοφιλικος νομος και οι ισχύουσες ποινές ελάχιστα εφαρμόζονται στην πράξη, καθώς λίγες είναι οι καταγγελίες εξαιτίας των χαμηλών ποινών και της έλλειψης γνώσης των πολιτών για τα δικαιώματα τους, αλλα την αμελεια και την αδιαφορια των ιδιων των αρχων του τοπου. Θεωρούμε απαραίτητο να ληφθούν μέτρα ώστε να διορθωθεί άμεσα η κατάσταση που περιλαμβάνει:

– Έλλειψη εφαρμογής προγράμματος ελέγχου γεννήσεων και στειρώσεων, κτηνιατρικής παρακολούθησης των αδέσποτων ζώων από την πλειοψηφία των δήμων.

– Έλλειψη συνειδητοποίησης της αναγκαιότητας της στείρωσης. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός αδέσποτων και η καθημερινή κακοποίηση αδέσποτων. Ακολουθούν κάποιες καταγεγραμένες μορφές κακοποίησης:

– Πνίξιμο σε σακούλα, ή πέταμα σε ρέματα συστηματικά κουταβιών ή γατιών.

– Διατήρηση πλήθους ζώων από συλλέκτες ζώων, είτε ιδιώτες που επιδιώκουν το κέρδος αναπαράγοντας ζώα σε άθλιες συνθήκες.

– Εγκατάλειψη και βάναυση κακοποίηση δεσποζόμενων ζώων από τον ιδιοκτήτη τους: κάψιμο, διατήρηση σε στενό μπαλκόνι ακινητοποιημένο, ακρωτηριασμός, δέσιμο με λουρί μέχρι τραυματισμού.

– Κακοποίηση αδέσποτων ζώων με: πυροβολισμό, κρέμασμα, πνίξιμο, δέσιμο σε βαρέλια ή κρέμασμα από τσιγκέλι μέχρι θανάτου, δηλητηρίαση με φόλες, χρησιμοποίησή τους για ανθρώπινη κατανάλωση κρέατος ή για την παρασκευή τροφής για ανθρώπους ή ζώα.

– Χρήση βίας σε ζώα που χρησιμοποιούνται στο χώρο του θεάματος ή για εργασία ή για τροφή με σκοπό το κέρδος.

Ζητούμε από την κυβερνηση να προβεί στην αναθεώρηση του νόμου 4039/2012 και 4235/2014, έτσι ώστε η μετατροπή της κακοποίησης σε κακούργημα να αποκτήσει ανασταλτική δράση και να αποτραπούν μελλοντικά τα περιστατικά κακοποίησης ζώων που συνδέονται με δυνητική βία προς τους ανθρώπους.

Παρακαλουμε υπογραψτε και διαδωστε το ψηφισμα μας, το οποιο ειναι υψιστης σημασιας και αναγκης να μετατραπει η κακοποιηση ζωων απο πλημμελημα σε κακουργημα!!!

https://secure.avaaz.org/el/petition/PROEDRO_TIS_VOYLISPROThYPOYRGO_TIS_ELLADASYPOYRGO_DIKAIOSYNIS_KAKOPOIISI_ZOOY_APO_PLIMMELIMA_SE_KAKOYRGIMA/?sCrJUdb

https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541.82303.174051975954985/2031375670222597/?type=3&theater

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!