19 Απριλίου, 2024

Καλεσμα διαμαρτυρίας για ανάκληση και ακύρωση της παράνομης και εγκληματικής απόφασης του Δασαρχείου Πεντέλης για την εξολόθρευση πυρόπληκτων αγριόχοιρων στο καμένο δάσος της περιοχής

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 4 λεπτά
72 Views

Το κίνημα καλεί οποιονδήποτε φιλοζωο και μη πολίτη, επώνυμο και ανώνυμο, να υπογράψει κάτω από το κείμενο και να συμμετάσχει στην διαμαρτυρία, ενάντια στην εξολόθρευση των αγριόχοιρων από θηρευτές, που παραβιάζουν την επίσημη εγκύκλιο του υπουργείου περί απαγόρευσης θηρευσης αγριων ζώων στις καμένες περιοχές της χώρας μας, με παράνομη απόφαση του Δασαρχείου Πεντέλης.

Καλούμε επίσης όποιον αδιαφθορο Εισαγγελέα έχει κότσια, να την ακυρώσει άμεσα και να εφαρμοστεί ο νόμος περί κακοποίησης ζώου ως κακουργημα, σε όποιον κουμπουροφορο σκοτώσει έστω και ενα πλάσμα που κατοικεί και διαβιώνει στο δάσος!!!

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

⭕️ΘΕΜΑ: Μείωση του πληθυσμού αγριόχοιρων με παγάνα, κυνηγετικούς σκύλους και όπλα στην Εκάλη – Διόνυσο⭕️

ΠΡΟΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ:

Ζητούμε να ανακαλέσετε την προγραμματισμένη για τις 31/08/21 «δράση» σας για την μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, με Αρ.Πρωτ: 102251 & Ημ/νία 25/08/21, στο δάσος ανάντη της Εκάλης και δεξιά από τον Διόνυσο.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ:

Όταν εμφανίστηκαν ελάχιστοι αγριόχοιροι/υβρίδια σε δασική έκταση στην Άνοιξη προ πενταετίας, το Δασαρχείο Πεντέλης αρνήθηκε να προχωρήσει στην σύλληψη και μεταφορά των ζώων σε ασφαλέστερο περιβάλλον. Αφέθηκαν να πολλαπλασιαστούν τα ζώα. Η απάντηση σε όποιον έπαιρνε τηλέφωνο ήταν «στα δάση έχει ζώα».

⭕️Δεν είναι δυνατόν τώρα η λύση του Δασαρχείου Πεντέλης να είναι η θανάτωση των σχεδόν εξημερωμένων αγριόχοιρων/υβριδίων, αφού κυνηγηθούν ανηλεώς από κυνηγόσκυλα & κυνηγούς, σε περιαστικό δάσος όπου απαγορεύεται το κυνήγι και ακόμα υπάρχουν περιπολίες για την αποτροπή πυρκαγιάς, σε Δήμο που έχει κηρυχτεί σε έκτακτη ανάγκη από την Πολιτική Προστασία, για τον οποίο υπάρχει απαγόρευση θήρας από το ΥΠΕΝ εξαιτίας των πυρκαγιών, χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο συνεργασία με τους Δήμους Διονύσου και Κηφισιάς!⭕️

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

1️⃣ Σε δάσος περιαστικό στο οποίο απαγορεύεται το κυνήγι, τίθεται θέμα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ από την προγραμματισμένη δράση σας με χρήση παγάνας και κυνηγετικών όπλων και σκύλων.

2️⃣ Στο περιαστικό δάσος αυτό ζουν αδέσποτοι σκύλοι και γάτες των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου, που θα κινδυνεύσουν από τους πυροβολισμούς των συνεργείων σας και τους κυνηγετικούς σκύλους αυτών. Ο τραυματισμός ή η θανάτωση σκύλων και γατών είναι κακούργημα.

Άρθρο 55, Ν.4745/2020

https://www.taxheaven.gr/law/4745/2020?fbclid=IwAR0JfI167rMkoLe78K_luV6wJB0Z11hxZwwJnjCAavMciHavwIEfT_FQ6Hs

3️⃣ Στις τρεις δασικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή μας με πρώτη στις 28/07/21 στην Σταμάτα/Ροδόπολη απανθρακώθηκαν δεκάδες χιλιάδες ζώα και πτηνά. Όσα ζώα και πτηνά επιβίωσαν, μετακινήθηκαν από τις καμένες περιοχές και βρήκαν καταφύγιο και στο δάσος αυτό. Χρήζουν προστασίας!

4️⃣ Ολόκληρος ο Δήμος Διονύσου μετά τις πυρκαγιές, έχει κηρυχτεί από την Πολιτική Προστασία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως 27/01/2022.

https://www.dionysos.gr/blog/post/se-katastasi-ektaktis-anagkis-o-dimos-dionysoy-eos-27-1-2022-logo-tis-pyrkagias-se-stamata-rodopoli-kai-dionyso?fbclid=IwAR33ZaPO8_6tLLFpxyHM8to_5ZVTKQxDTsvr0SudaA_Msw0KSLkulbOetps

5️⃣ Κηρύχτηκε από το ΥΠΕΝ στις 19/08 απαγόρευση θήρας στις πληγείσες από πυρκαγιές περιοχές, καθώς και σε όσες περιοχές έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία. Ως εκ τούτου, ΔΕΝ επιτρέπεται η θήρα στον Δήμο Διονύσου.
ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/77880/2414/19-08-2021

https://dasarxeio.com/wp-content/uploads/2021/08/77880_2414_2021.pdf?_gl=1*190d7v4*_ga*NXFQeU52eFoyenp3VFFxVVotaThmRlVNbnBaVlZGa2lpdTY3V0hEY2hPSk5fSVRuYlhWdEZwMi1YM0czZTFfRg&fbclid=IwAR38wgDFhlhIfiNpLCcPHoJH-73fYkG0sSqK8qY4Xw4EYZAMT0qiyJ428yc

6️⃣ «Για τις περιπτώσεις διέλευσης ή παραμονής αγριόχοιρων και των υβριδίων αυτών σε κατοικημένες περιοχές και πλησίον του οδικού δικτύου», στην παρ. Β του ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/50664/1554/25-05-2021, αναφέρεται ότι «Θα πρέπει να υπάρχει συνεχής συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των Δασικών Υπηρεσιών με τις Περιφέρειες, τους Ο.Τ.Α, την Ελληνική Αστυνομία και τις λοιπές κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς για την αντιμετώπιση του προβλήματος.»
ΔΕΝ έχει προηγηθεί συννενόηση του Δασαρχείου Πεντέλης με τους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου για την προγραμματισμένη δράση σας με παγάνα και χρήση κυνηγετικών όπλων στις 31/08/21. Η κοινοποίηση της δράσης σας στους Δήμους, χωρίς να αναφέρετε ποιά θα είναι αυτή, δεν αποτελεί την απαιτούμενη «συνεργασία και συντονισμό»

http://greenagenda.gr/wp-content/uploads/2021/05/agriogoyrouna-egkyklios.pdf?fbclid=IwAR3ihyh125CTzzgaKJuEsdo1c4sHBfElVN6d-9CO6VQNIN0qjr717swyK8M

7️⃣ Οι αγριόχοιροι/υβρίδια δεν έχουν εκδηλώσει επιθετικότητα τα 5 χρόνια που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή, ενώ δεν έχουν γίνει ούτε σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Για την ακρίβεια, οι αγριόχοιροι είναι σχεδόν εξημερωμένοι, περπατούν στα πεζοδρόμια και αδιαφορούν για τα αυτοκίνητα, τους πεζούς & τους σκύλους που κινούνται κοντά τους. Όμως, η προγραμματισμένη παγάνα με κυνηγετικούς σκύλους και ο τραυματισμός ή η θανάτωση των ζώων αυτών, ενέχει τον σοβαρό κίνδυνο όσοι αγριόχοιροι επιβιώσουν, να αντιλαμβάνονται πλέον τους ανθρώπους και τους σκύλους δεσποζόμενους ή αδέσποτους ως απειλή. Αυτό θα είναι επικίνδυνο για ανθρώπους και ζώα των οικισμών και θα είναι απευθείας συνέπεια της δράσης του Δασαρχείου και των συνεργαζόμενων κυνηγών!

8️⃣ Από συνομιλία μας στις 26/08/21 με τον δασοφύλακα Κο Νταλλή, επικεφαλή της δράσης, διαπιστώσαμε ότι δεν είναι γνωστός στο δασαρχείο ο πληθυσμός των αγριόχοιρων που διαβιεί στην περιοχή, ούτε γνώριζε ο Κος Νταλλής ότι αγριόχοιροι στην περιοχή μας έχουν ακόμα μωρά με ραβδώσεις, το κυνήγι των οποίων απαγορεύεται.

9️⃣ Τα δάση της περιοχής μας ακόμα φυλλάσονται με περιπολίες τις πυροσβεστικής, του στρατού, της πολιτικής προστασίας και εθελοντών αυτής. Υπάρχει δε επέκταση της απαγόρευσης εισόδου σε δάση έως τις 03/09/21 με βάση την κατηγορία κινδύνου. Πως θα προστατευτεί αποτελεσματικά το δάσος όταν θα περιφέρεται σε αυτό άγνωστος αριθμός κυνηγών;
Τεύχος Β’3953/26.08.2021

https://dasarxeio.com/wp-content/uploads/2021/08/document9.pdf?fbclid=IwAR1yV35l96dGqnbronaIqofrKcV0MK7dGE_YSqGgZM8C8aNd-cdZPo2jWeQ

🔟 Οι κυνηγημένοι και τραυματισμένοι αγριόχοιροι μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι & πολλοί κυνηγοί έχουν χάσει την ζωή τους. Η προγραμματισμένη δράση του δασαρχείου ενέχει τον κίνδυνο, αγριόχοιροι/υβρίδια τραυματισμένοι από κυνηγούς και τα σκυλιά αυτών, να εισέλθουν στους οικισμούς του Διονύσου, της Εκάλης και της Πολιτείας.

1️⃣1️⃣ Προτείνετε παρουσία αστυνομίας και δημοτικών υπαλλήλων στην οδό Μεσσήνης και στην Μονή Αγίου Παντελεήμονα, όμως οι είσοδοι στο περιαστικό αυτό δάσος είναι αμέτρητοι. Επαναλαμβάνουμε ότι είναι επικίνδυνη για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ η προγραμματισμένη δράση σας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ:

Α🔴 Καλούμε το Δασαρχείο Πεντέλης, για την ασφάλεια των πολιτών, των δεσποζόμενων, αδέσποτων & άγριων ζώων σε περιαστικό δάσος στο οποίο απαγορεύεται το κυνήγι, να συνεργαστεί με τους Ο.Τ.Α σύμφωνα με το ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/50664/1554/25-05-2021 και «δεδομένου ότι το θέμα δεν είναι αμιγώς αρμοδιότητα της Δασικής Υπηρεσίας».

Β🔴 Καλούμε τους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου να προστατεύσουν τους κατοίκους και τα ζώα που διαβιούν στα όρια τους και να σταματήσουν την δράση του Δασαρχείου

Γ🔴 Καλούμε το Δασαρχείο και τους Δήμους να διερευνήσουν άλλους ασφαλέστερους τρόπους απομάκρυνσης των αγριόχοιρων/υβριδίων με αναισθητικά όπλα, παγίδες σύλληψης, την συμβολή κτηνίατρων κλπ, εφόσον επιβεβαιωθεί ο υπερπληθυσμός τους.

Ανακαλέστε την δράση και τα συνεργεία σας!

Κείμενο: Via Φιλόζωοι Εθελοντές Εκάλης

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!