26 Απριλίου, 2024

Με ενέργειες από συσσωμο το φιλοζωικο κίνημα ακυρώθηκε η απόφαση του Δασαρχείου Πεντέλης για την εξόντωση των αγριοχοιρων!

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Ανάγνωση σε: 5 λεπτά
138 Views

Δείτε γραπτά την επίσημη απόφαση ανάκλησης “μειωσης” του πληθυσμού των πυρόπληκτων αγριόχοιρων από τις αρχές.

Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων
Κακοποίηση ζώων και ακτιβισμός - Η αδέσμευτη φωνή των τετράποδων

Επειδή δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε καρεκλοκενταυρους, ενδέχεται τα κουμποροφορα τάγματα να δράσουν στα μουλωχτά… Και ο νοών νοείτω!

Επίσημα το πήραν πίσω. Ανεπίσημα όμως μπορούν να καθαρίσουν αγριογουρουνα και αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στην περιοχή της Πεντέλης μέσα στο δάσος.

Καλούμε κάθε ακτιβιστή σε περιφρούρηση-περιπολία στην ευρύτερη περιοχή του δάσους της Πεντέλης. Εάν σκοτωθεί έστω και ένα ζώο, δραστε-αντιδραστε!!!

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Ανακάλεσαν επισήμως από το Δασαρχείο Πεντέλης την δράση θανάτωσης αγριόχοιρων στις 31/08 με συνεργασία του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαρουσίου.
Δείτε παρακάτω το κείμενο του email που αποστείλαμε το πρωί στους αρμόδιους φορείς, ζητώντας ανάκληση του κυνηγιού στο δάσος άνωθεν της Εκάλης και δεξιά του Διονύσου
—————————
Το έγγραφο ανάκλησης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπουν κυνηγοί στο δάσος μας στο μέλλον!
Παραμένουμε όλοι σε εγρήγορση!

Δείτε παρακάτω το κείμενο του email που αποστείλαμε το πρωί στους αρμόδιους φορείς. Φημολογείται ότι ανακάλεσαν την δράση. Μέχρι να βγει επίσημη ανάκληση, αλλά και μετά, παραμένουμε σε εγρήγορση
🟧🟪🟦🟨🟥🟪🟩🟨🟧🟦⬜️🟥🟧🟨🟪

ΠΡΟΣ:

Κο Γ.Αμυρά
Υφυπουργό, ΥΠΕΝ

Κο Ρέππα
Δασάρχη Πεντέλης

ΚΟΙΝ:

-Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού
-Κο Μ.Χρυσοχοΐδη
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
-Κο Β.Παπαγεωργίου
Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
-Κο Πέτσα
Αν. Υπουργό ΥΠΕΣ
-Κο Σ.Λιβανό
Υπουργό ΥΠΑΑΤ
-Κο Γ.Θωμάκο
Δήμαρχο Κηφισιάς
-Κο Ι.Καλαφατέλη
Δήμαρχο Διονύσου
-Δασονομείο Αγίου Στεφάνου
-ΑΤ Αγίου Στεφάνου
-Μέλη και φίλοι Φιλόζωων Εθελοντών Εκάλης

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Εκάλη, 30/08/21

🟥ΘΕΜΑ: Θανάτωση αγριόχοιρων με κυνηγετικά όπλα και σκύλους στο περιαστικό δάσος Εκάλης, Διονύσου🟥

Ζητούμε να ανακαλέσετε την προγραμματισμένη για τις 31/08/21 «δράση» του Δασαρχείου Πεντέλης για την μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, με Αρ.Πρωτ: 102251 & Ημ/νία 25/08/21, στο δάσος ανάντη της Εκάλης και δεξιά από τον Διόνυσο.

ΕΠΕΙΔΗ:

1️⃣ Απαγορεύτηκε από το ΥΠΕΝ στις 19/08/21 η θήρα σε όσες περιοχές έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ο Δήμος Διονύσου κηρύχθηκε ολόκληρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών από 29/07/21 έως 27/01/22. Ως εκ τούτου, δεν επιτρέπεται η θήρα στον Δήμο Διονύσου.

ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/77880/2414/19-08-2021

https://dasarxeio.com/wp-content/uploads/2021/08/77880_2414_2021.pdf?_gl=1*190d7v4*_ga*NXFQeU52eFoyenp3VFFxVVotaThmRlVNbnBaVlZGa2lpdTY3V0hEY2hPSk5fSVRuYlhWdEZwMi1YM0czZTFfRg&fbclid=IwAR0E1otRAvKfF8hpB1c6NxyYeyIjzi2bnPs1MYA774JsEwWJdc-Un-Qt-Ig

https://www.dionysos.gr/blog/post/se-katastasi-ektaktis-anagkis-o-dimos-dionysoy-eos-27-1-2022-logo-tis-pyrkagias-se-stamata-rodopoli-kai-dionyso?fbclid=IwAR3eQKKOaTCgGIPQPtIh4E2WveBaWbr4IDlvmELpAspW2VGaPOyXyfKmWbU

2️⃣ Στο περιαστικό αυτό δάσος στο οποίο απαγορεύεται το κυνήγι, τίθεται θέμα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ από την προγραμματισμένη δράση του Δασαρχείου με χρήση παγάνας, κυνηγετικών όπλων και σκύλων.

3️⃣ Στο περιαστικό αυτό δάσος ζουν αδέσποτοι σκύλοι και γάτες των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου, που θα κινδυνεύσουν από τους πυροβολισμούς των συνεργείων σας και τους κυνηγετικούς σκύλους αυτών. Υπενθυμίζουμε ότι ο τραυματισμός ή η θανάτωση σκύλων και γατών είναι κακούργημα.

Άρθρο 55, Ν.4745/2020

https://www.taxheaven.gr/law/4745/2020?fbclid=IwAR3An0C7A48YK0yeFJfUH4QZQ1krL7t-GIPk0jrCLUR_cMR72gOudGjNktQ

4️⃣ Στις τρεις δασικές πυρκαγιές στην περιοχή μας απανθρακώθηκαν δεκάδες χιλιάδες ζώα και πτηνά. Όσα ζώα και πτηνά επιβίωσαν, μετακινήθηκαν από τις καμένες περιοχές, βρήκαν καταφύγιο και στο δάσος αυτό και χρήζουν προστασίας.

5️⃣ Η κοινοποίηση της δράσης αυτής του Δασαρχείου Πεντέλης στους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση ή συνεργασία με αυτούς και χωρίς να αναφέρεται στο έγγραφο του Δασαρχείου η προγραμματισμένη χρήση παγάνας, όπλων και κυνηγετικών σκύλων, αντιβαίνει τα προβλεπόμενα στην παρ. Β του ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/50664/1554/25-05-2021, «Για τις περιπτώσεις διέλευσης ή παραμονής αγριόχοιρων και των υβριδίων αυτών σε κατοικημένες περιοχές και πλησίον του οδικού δικτύου».
Δεν υπάρχει ούτε η προβλεπόμενη συνεργασία με τις κτηνιατρικές αρχές στην δράση αυτή.

http://greenagenda.gr/wp-content/uploads/2021/05/agriogoyrouna-egkyklios.pdf?fbclid=IwAR05SBJewHTUojSZK10jDymb44ENxvG1aYhvM_NKRSHKhQj8s4YwHuFIiRI

6️⃣ Οι αγριόχοιροι/υβρίδια δεν έχουν εκδηλώσει επιθετικότητα τα 5 χρόνια που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή, ούτε έχουν γίνει σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Για την ακρίβεια, οι αγριόχοιροι είναι σχεδόν εξημερωμένοι, περπατούν στα πεζοδρόμια και αδιαφορούν για τα αυτοκίνητα, τους πεζούς & τους σκύλους που κινούνται κοντά τους.

Όμως, η προγραμματισμένη παγάνα με κυνηγετικούς σκύλους και ο τραυματισμός ή η θανάτωση των ζώων αυτών, ενέχει τον σοβαρό κίνδυνο όσοι αγριόχοιροι επιβιώσουν, να αντιλαμβάνονται πλέον τους ανθρώπους και τους σκύλους ως απειλή. Αυτό θα είναι επικίνδυνο για ανθρώπους και ζώα των οικισμών μας και θα είναι απευθείας συνέπεια της δράσης του Δασαρχείου και των συνεργαζόμενων κυνηγών.

7️⃣ Από την συνομιλία μας στις 26/08/21 με τον δασοφύλακα Κο Νταλλή, επιβλέποντα της δράσης, διαπιστώσαμε ότι δεν είναι γνωστός στο δασαρχείο ο πληθυσμός των αγριόχοιρων που διαβιεί στην περιοχή, ούτε γνώριζε ο Κος Νταλλής ότι αγριόχοιροι στην περιοχή μας έχουν ακόμα μωρά με ραβδώσεις, το κυνήγι των οποίων απαγορεύεται. Υποθέτουμε ότι επίσης είναι άγνωστος στο Δασαρχείο ο αριθμός των αγριόχοιρων που απανθρακώθηκαν στις εκτεταμένες πυρκαγιές της ευρύτερης περιοχής μας, μειώνοντας έτσι τον πληθυσμό τους.

8️⃣ Τα δάση της περιοχής μας ακόμα φυλλάσονται με περιπολίες της πυροσβεστικής, εθελοντών δασοπυροσβεστών, του στρατού, της αστυνομίας, της πολιτικής προστασίας και εθελοντών αυτής. Υπάρχει δε επέκταση της απαγόρευσης εισόδου σε δάση έως τις 03/09/21 με βάση την κατηγορία κινδύνου. Δεν μπορεί να προστατευτεί αποτελεσματικά το δάσος όταν θα περιφέρεται σε αυτό άγνωστος αριθμός κυνηγών.

https://dasarxeio.com/wp-content/uploads/2021/08/document9.pdf?fbclid=IwAR2U5cjF-xw5sqlyStTX4lseaWp1Wrs7Et_G6hWucLWUYG8ldPrTtNXQ0Rg

9️⃣ Οι κυνηγημένοι και τραυματισμένοι αγριόχοιροι μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι & πολλοί κυνηγοί έχουν χάσει την ζωή τους. Η προγραμματισμένη δράση του Δασαρχείου Πεντέλης ενέχει τον κίνδυνο αγριόχοιροι τραυματισμένοι από κυνηγούς και τα σκυλιά αυτών, να εισέλθουν στους οικισμούς του Διονύσου, της Εκάλης και της Πολιτείας.

🔟 Προτείνει το Δασαρχείο Πεντέλης στο έγγραφο του την παρουσία αστυνομίας και δημοτικών υπαλλήλων στην οδό Μεσσήνης και στην Μονή Αγίου Παντελεήμονα για την αποτροπή εισόδου στο δάσος, όμως οι είσοδοι στο περιαστικό αυτό δάσος είναι αμέτρητοι, καθιστώντας επικίνδυνη για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ την προγραμματισμένη δράση του Δασαρχείου Πεντέλης και του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαρουσίου.

ΖΗΤΟΥΜΕ:

Α🔴 Να ανακαλέσει άμεσα το Δασαρχείο Πεντέλης την προγραμματισμένη για 31/08/21 δράση της θανάτωσης αγριόχοιρων στην Εκάλη και στον Διόνυσο.

Β🔴 Για την ασφάλεια των πολιτών, των δεσποζόμενων, αδέσποτων & άγριων ζώων σε περιαστικό δάσος στο οποίο απαγορεύεται το κυνήγι,
α) να συνεργαστούν οι Δασικές αρχές με τους Ο.Τ.Α σύμφωνα με το ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/50664/1554/25-05-2021, «δεδομένου ότι το θέμα δεν είναι αμιγώς αρμοδιότητα της Δασικής Υπηρεσίας»
β)να συνεργαστούν το Δασαρχείο και οι Δήμοι με τις κτηνιατρικές αρχές σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 147/21886/2021 – ΦΕΚ 313/Β/28-1-2021

https://www.e-nomothesia.gr/kat-agrotike-anaptukse/nomothesia-pathologias-zoon/koine-upourgike-apophase-147-21886-2021.html?fbclid=IwAR3An0C7A48YK0yeFJfUH4QZQ1krL7t-GIPk0jrCLUR_cMR72gOudGjNktQ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:

Γ🔴 Καλούμε τους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου και τις αρμόδιες αρχές να προστατεύσουν τους κατοίκους και τα ζώα που διαβιούν στους Δήμους αυτούς.

Δ🔴 Καλούμε το Δασαρχείο, τους Δήμους και τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες, εφόσον επιβεβαιωθεί ο υπερπληθυσμός των αγριόχοιρων, να διερευνήσουν άλλους ασφαλέστερους τρόπους απομάκρυνσης των αγριόχοιρων με παγίδες σύλληψης, αναισθητικά όπλα, την συμβολή κτηνίατρων κλπ.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειες σας.

Σας ευχαριστούμε,

Φιλόζωοι Εθελοντές Εκάλης

Επιτροπή Ζωοφιλίας Δήμου Κηφισιάς

Εθελοντές Αρωγοί ζώων Αγίου Στεφάνου Αττικής

Φιλοζωικός Σύλλογος Διονύσου

Φιλοζωική Ένωση Κρυονερίου

Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο Κηφισιάς – ΑΓΑΠΗ

Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου

Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών

Κείμενο: Φιλόζωοι Εθελοντές Εκάλης

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Βοηθήστε μας για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το etetrapodotypia.gr και για να προβούμε σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται για την αλλαγή του νόμου σε κακούργημα και την διεκπεραίωση των project μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε

error

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι πλημμελημα. Ειναι κακουργημα! Παρακαλουμε υπογραψτε το ψηφισμα και διαδωστε το μηνυμα! Αnimal abuse is not a misdemeanor. It is a felony! Please sign the petition and spread the message!